ممنوعیت خوردن گوشت خوک
دسته صفحه: مذهبیممنوعیت خوردن گوشت خوک
خوک یکی از حیوانات پستاندار است که در خشکی زندگی میکند و از گوشت و شیر آن استفاده میشود.ولی از نظر اسلام، نام این حیوان در فهرست غذاهای ممنوع قرار دارد.خدا در قرآن میفرماید:«انما حرم علیکم المیته و الدم و لحم الخنزیر و...»: خداوند تنها گوشت مردار و خون و گوشت خوک و... را حرام کرده است.
علت تأکید قرآن بر این مطلب به خاطر خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوک و نیز آلودگی جامعه بشری به آن است.مصرف گوشت خوک بین یهودیان نیز ممنوع است و یکی از غذاهای حرام در شریعت موسی(ع)نیز است.اما متأسفانه هنوز مصرف گوشت خوک در برخی نقاط دنیا رواج دارد.
خوک حتی نزد اروپائیان که بیشتر گوشت آن را میخورند، سمبل بیغیرتی است.خوک غیرت ناموسی ندارد و نقطه مقابل خروس است.جفت خود را در معرض استفاده خوکهای نر دیگر قرار میدهد و از این عمل، علاوه بر آن که باک ندارد، لذت هم میبرد و این صفت در گوشتش تأثیراتی دارد.افرادی که از این گوشت تغذیه میکنند، همان صفات و اخلاق رذیله را حاصل میکنند.در حالی که غیرت نسبت به دین و ناموس از صفات انبیا و ائمه طاهرین و مؤمنین است.
علاوه بر این ضررهای روانی و اخلاقی که از خوردن گوشت خوک حاصل میشود، دو دسته بیماری را سبب میشود:
الف)بیماریهایی که از جمله عوامل ابتلا به آنها گوشت خوک است؛مانند:
1.اسهال خونی:در گوشت خوک انگلهایی به نام بالانتن دیوم زندگی میکنند که از اهم منابع انتشار این بیماری در سرتاسر جهان است.
2.انتامیب هیستولیتک:که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا میسازد و خوک نقش ناقل این میکروب به انسان را ایفا میکند.
3.بیماری شبه باد سرخ:نوعی بیماری است که خوک به آن مبتلا میشود و به گروه خاصی از انسانها، از قبیل قصابها و دباغها انتقال مییابد.در انسان به صورت لکههای سرخ و دردناک، توام با سوزش شدید روی دست ظاهر میشود.
4.تصلب شرائین:میزان چربی و اسید اوریک در گوشت خوک بسیار زیاد است و خوردن آن، نقش مهمی در تصلب شرائین در انسان دارد.
علاوه بر اینها، خوک از خوردن چیزهای پلید و کثیف، مانند مدفوع خود باک ندارد؛لذا بدن خوک جایگاه انواع میکروبهاست.
ب)بیماریهایی که تنها به علت خوردن گوشت خوک در انسان به وجود میآیند، عبارتند از:
1.کرم کدو:طول کرم کدو 2 تا 3 سانتی متر است و در عضلات و مغز خوک وجود دارد که انسان با خوردن گوشت و یا مغز خوک به آن مبتلا میشود.از عوارض این بیماری، نارساییهایی در دستگاه گوارش است. مرض لادرری از همین کرم کدو به انسان منتقل میشود. 2.تری شینوز:طول کرم تری شینوز 3 تا 5 میلی متر است.این کرم از طریق خوردن گوشت خام یا نیمپز وارد بدن میشود و ضمن ایجاد جوشهای پوستی، در عضلات انسان تخم گذاری میکند که باعث درد شدید عضلات، سختی تنفس، ناتوانی هنگام سخن گفتن و جویدن، و گاهی فلج عضلات تنفسی میشود.کرم ترشین در طول یک ماه، پانزده هزار تخم میگذارد.در یک کیلو گوشت خوک ممکن است 400 میلیون نوزاد کرم وجود داشته باشد.این کرم اولین بار در سال 1835 میلادی، توسط یک انگلیسی به نام پاژت کشف شد. تری شینوز میتواند به قلب نفوذ کند و باعث سکتههای قلبی شود.پختن گوشت هم این کرم را نابود نمیکند.
3.بوتولیسم:گوشت خوک ثقیل الهضم است و معده را به زحمت میاندازد و باعث بوتولیسم میشوند.
دسته بندی محصولات