انفجار کامبرین

آخرین اخبار فروشگاه

انفجار کامبرین

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 21

انفجار کامبرین


انفجار کامبرین

 

در مورد چگونگی پیدایش حیات دو گروه وجود دارند 1- خلقت گراها که معتقد به آفرینش ناگهانی هستند. 2- تکامل گرایان که معتقد هستند موجودات زنده از تحول گونه ها و از هم دیگر بوجود آمده و این یک فرایند تدریجی و مطابق با قوانین خاص خود در طبیعت صورت می گیرد. نماینده مشهور تفکر تکامل گرایی چارلز داروین است که نظریه انتخاب طبیعی را ارائه کرد که مطابق آن در یک جمعیت افراد سازگارتر می مانند و موفق می شوند صفات خود را  به نسل بعد منتقل کنند و این باعث انتخاب یک سری صفات در طول زمان شده و در نهایت به تغییر گونه منجر می شود.

در دنیای امروز تکامل گرایان با ارائه دلایل مختلف به اثبات فرضیه خود پرداخته و به دلیل تسلط آن ها بر مراکز علمی مهم سطح جهان در تمام کتاب های درسی از جمله کتاب های درسی کشور خودمان دلایل و مطالب آن ها به شکل گسترده مطرح می شود. اما واقعیت این است که خلقت گرایان هم مدارک و شواهد خاص خود را دارند که اصلا اجازه مطرح شدن به آن ها داده نمی شود.یکی از این دلایل انفجار کامبرین است.

همانطور که گفته شده تکامل گرایان به خلقت تدریجی گونه ها و مشتق شدن آن ها از هم معتقدند. برای اینکه چنین اتفاقی رخ دهد باید گونه های حد واسطی در فسیل ها پیدا شود که ویژگی ها بین گونه ای داشته باشند و ضمنا هر عضو یا اندام پیچیده در طول زمان و تدریجی شکل بگیرد. به گونه ای که گونه های دیگر از آن پدید آمد ه اند جد مشترک می گویند.در این مورد داروین می گوید:

 ((اگر تئوريم درست باشد، تعداد بيشماري از گونه هاي حد واسط که رابطه مياني گونه ها مي باشند حتماً ميبايستي زندگي کرده باشند و دلايل زيستن آنها را هم فقط از ميان فسيلها مي توان يافت.َََََََ))

اما شواهد فسیلی وجود دارد که این موضوع را رد می کند. یکی از این شواهد انفجار کامبرین است. در این دوره زمین شناسی به شکل ناگهانی و بدون وجود گونه های حد واسط و یا حتی گونه های شبیه تعداد زیادی از نرمتنان، ناگهان ظاهر شده اند.فسیل های يافته شده از صخره هاي کامبرين مربوط به بي مهرگان ساختار پيچيده اي مانند حلزونها، تريلوبيت، اسفنجها، کرمها، شقايق دريايي، ستاره دريايي و غيره مي باشد. جالب اينجاست که تمام اين گونه های  مختلف در آن واحد و بدون اينکه هيچ اجداد مشترکی داشته باشند پديدار شده اند. به این ظهور ناگهانی و بسیار زیاد گونه های بی مهرگان در دوره کامبرین، انفجار کامبرين می گویند.

 

یک تصویر فرضی از دوران کامبرین

 

در این مورد هارون یحیی که یک خلقت گرا است می گوید:

(( زندگی بر روی زمین یک دفعه و به شکل پیچیده ای ظاهر شده است. ظهور ناگهانی بسیاری از گونه ها بدون هیچ نوع گونه حد واسط در دوره کامبرین(520 میلیون سال پیش)، اتفاق افتاده است که انفجار کامبرین نامیده می شود. این گونه ها دارای ساختارهای پیچیده ای هستند)).

سئوال اساسی اینست:

چطور ممکن است که دنيا در آن واحد مملو از گروههاي خيلي متفاوت موجودات زنده شده باشد، و این جانداران با داشتن ساختارهاي خيلي متفاوت بدون اينکه هيچ جد مشترکي داشته باشند بوجود آمده باشند.

جالب است پاسخ این سئوال را از زبان یک تکامل گرا به نام ریچارد داوکینز بشنویم:((قشرهاي کامبرين،کهنترين قشرهايي که در آن گروههاي اصلي بي مهرگان را يافته ايم، مي باشند. اينها برخلاف اینکه  اوٌلين بار پديدار شده اند، خيلي تکامل يافته بودند. انگار بدون داشتن گذشته تکاملی، به همان صورت،  مثل اينکه همانجا بوجود آمده اند. البتٌه اين پديدار شدن آني، کساني راکه به آفرينش اعتقاد دارند را بسيار ممنون مي سازد.))

در دوران کامبرين پديدار شدن آني دسته ای از جانوران به نام تريلوبيتها، که دارای ساختار بسيار پيچيده چشمي هستند. بسیار تعجب آور است.  اين چشم ها با دارا بودن شبکه چشم مرکٌب که از صدها تکٌه بوجود آمده و داراي سيستم جفت عدسي مي باشد. در این مورد داوید رواپ پرفسور زیست شناس می گوید: ((این چشم فقط توسط يک مهندس اپتيک خوب تعليم يافته و با استعداد مي تواند گسترش داده شود.این چشم 530 میلیون سال پیش در یک آن  بدون هیچ کم و کاستی به وجود آمده است. به وجود آمدن در آن  واحد با یک چنین طراحی با تئوری تکامل نمی توان توجیه کرد و این موجودیت خلاقیت را اثبات می کند)).

 

 تریلوبیت

فسیل یک تریلوبیت

 

 چشم تریلوبیت

تصویر رسم شده تریلوبیت ها با چشمان پیشرفته

 

منبع اصلی: کتاب فریب تکامل نوشته هارون یحیی

برچسب‌ها: انفجار کامبرین

تاريخ : دوشنبه دهم آذر 1393 | 18:10 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن های انتقال مواد در سلول
تقسیم بندی انتقال مواد در سلول به شکل زیر است :

برای مشاهده انیمیشن ها بر روی قسمت های زیر کلیک فرمایید:

انتشار ساده

انتشار تسهیل شده

انتقال فعال (پمپ سدیم - پتاسییم)

آندوسیتوز  اگزسیتوز1

آندوسیتوز و اگزوسیتوز2

آندوسیتوز و اگزوسیتوز 3

فیلم جالب از فاگوسیتوز(ریزه خواری) یک آغازی به وسیله آمیب

 

انیمیشن ساده آندوسیتوز

 

 

انیمیشن ساده اگزوسیتوز

برچسب‌ها: انیمیشن های انتقال مواد در سلول

تاريخ : جمعه هفتم آذر 1393 | 9:35 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
اسمز
اسمز (osmosis )انتشار آب از داخل یک پرده نیمه تراوا را می گویند.پرده نیمه تراوا یا دارای تراوایی نسبی یا دارای نفوذپذیری انتخابی پرده یا غشایی است که به بعضی مواد نفوذپذیری دارد و به بعضی ندارد. در مورد اسمز پرده نیمه تراوا نسبت به آب نفوذپذیری دارد ولی نسبت به سایر مواد نفوذپذیری ندارد و آن ها از آن رد نمی شوند. اساس اسمز این است که آب از جایی که بیشتر است به جایی که کمتر است می رود.یک بار دیگر جمله قبلی را بخوانید. میزان آب یک محلول را پتانسیل آب هم می گویند.

 

 در شکل زیر میزان آب یا پتانسیل آب در ظرف بیشتر است پس آب از ظرف به درون قیف می رود و سطح اولیه آب در لوله قیف بالا می رود و سطح آب ظرف پایین می آید.

 

فشار اسمزی:

تمایل یک محلول به جذب آب را می گویند. در شکل بالا تمایل محلول آب قند به جذب آب بیشتر است پس فشار اسمزی آن بیشتر از آب قند است.

یک مثال: با توجه به شکل زیر به سئوالات پاسخ دهید:

الف- تغییر سطح آب در لوله های A و B چگونه خواهد بود؟ چرا؟

ب- فشار اسمزی کدم محلول بیشتر است؟ چرا؟

پاسخ سئوال الف- سطح آب در لوله A بالا رفته و در لوله B پایین می آید. علت این است که میزان آب(پتانسیل آب) در لوله  B بیشتر است و طبق پدیده اسمز به لوله A می رود.
پاسخ سئوال ب- فشار اسمزی آب قند 6 درصد بیشتر است چون آب را جذب کرده است.


انیمیشن اسمز را ببیند و سئوالات بالا را برای خودتان طرح کرده و پاسخ دهید.

اما چرا در اسمز آب از جایی که بیشتر است به جایی که کمتر است می رود؟
علت این است که مولکول های کوچک آب به راحتی از منافذ غشاء با تراوائی نسبی می گذرد اما ذرات بزرگتر محلول نمی توانند از غشاء رد شوند.
 


در این تصویر نشان داده شده که مولکول های کوچک آب از غشاء می گذرند اما مولکول های بزرگ گلوکز از منافذ غشاء رد نمی شوند.

اسمز در دنیای جانداران:
در مورد سلول های جانوری اگر در محیط رقیق تر از سیتوپلاسم قرار بگیرند آب جذب می کنند باد می کنند و در نهایت می ترکند. اگر سلول در محیط هم غلظت سیتوپلاسم قرار بگیرد سر جمع آبی وارد سلول نخواهد شد و اگر سلول در محییط غلیظ تر قرار بگیرد آب از دست می دهد و چروکیده خواهد شد.مثال خوب در این زمینه گلبول های قرمز هستند. در عکس A گلبول قرمز در محیط هم غلظت یا ایزوتونیک قرار گرفته و سر جمع آب ورودی و خروجی صفر است. در عکس B گلبول قرمز در محیط رقیق تر یا هیپوتونیک قرار گرفته و آب جذب کرده، متورم شده است. در عکس C  گلبول قرمز در محیط غلیظ تر یا هیپرتونیک قرار گرفته آب از دست داده و چروکیده شده است.



اما در مورد گیاهان قضیه متفاوت است. به دلیل وجود دیواره سلولی وقتی سلول گیاهی آب جذب می کند غشاء سلولی به دیواره سلولی فشار می آورد ولی به دلیل وجود مقاوت دیواره سلولی نمی ترکد. این فشار به سلول در سایر سلول های بافت گیاهی هم وجود دارد و باعث استوار ماندن اندام های علفی گیاه مثل ساقه های علفی و برگ می شود. به این حالت تورژسانس می گویند.تورژسانس حالت معمول سلول گیاهی است.
اما اگر گیاه در شرایط بی آبی قرار گیرد غشاء پلاسمایی از دیواره سلولی جدا شده و سیتوپلاسم آب از دست می دهد درنتیجه فشار سلول های بافت گیاهی هم برداشته شده و اندام حالت پلاسیده پیدا می کند که به این حالت پلاسمولیز می گویند. پلاسمولیز برای گیاهان خطرناک است و می تواند با قطع پلاسمودسم های بین سلول های گیاهی باعث مرگ بافت گیاهی شود.



سلول های گیاهی در حال تورژسانس


سلول های گیاهی در حالت پلاسمولیز که غشاء و سیتوپلاسم از دیواره سلولی جدا شده اند.


 در عکس و تصاویر بالا حالت سلول گیاهی و همزمان حالت اندام گیاهی نشان داده شده است.اولی سمت چپ تورژسانس با گیاهی کاملا استوار و شاداب، وسطی مربوط به گیاهی با پلاسمولیز خفیف و سمت راست مربوط به پلاسمولیز شدید و گیاه پلاسیده می باشد. در این شکل ها به وضعیت واکوئل ها به عنوان منبع ذخیره آب در سلول گیاهی و پلاسمودسم ها به عنوان راه ارتباطی سلول با سلول های مجاور دقت کنید.
باز بسته شدن روزنه های گیاهی هم نتیجه ورود خروج آب به سلول های نگهبان روزنه طبق پدیده اسمز می باشد.
پارامسی آب شیرین هم به علت ورود زیاد آب طبق پدیده اسمز با مشکل روبرو می شود. این آغازی برای رفع این مشکل ونترکیدن از واکوئل ضربان دار استفاده می کند وآب اضافی را به وسیله این انداک جالب خارج می کند.

جهت مشاهده انیمیشن های بیشتر اسمز بر روی نوشته ای زیر کلیک کنید:
انیمیشن اسمز 1
انیمیشن اسمز
پلاسمولیز
انیمیشن اسمز2

 

برچسب‌ها: اسمز

تاريخ : پنجشنبه ششم آذر 1393 | 12:39 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
چگونه Canis lupus راتلفظ کنیم؟
  نام علمی گرگ  Canis lupus می باشد که تلفظ آن کانیس لوپوس می باشد. برای شنیدن تلفظ آن بروی canis lupus  قسمت زیر کلیک کنید:

Canis lupus

 

برچسب‌ها: چگونه Canis lupus راتلفظ کنیم

تاريخ : پنجشنبه ششم آذر 1393 | 11:3 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
درخت تبار زایشی

درخت تبار زایشی تغییرات یک ژن را در طول زمان بررسی می کند. شاخه اصلی نمایشگر گذشت زمان است و شاخه های فرعی نشان دهنده تفاوت در مولکول ها در مقایسه با جاندار مبنا است. در نمودار کتاب مبنای در نظر گرفته شده گوریل است که صفر در نظر گرفته شده است هر چه تفاوت نوکلئوتید های ژن هموگلوبین برای یک جاندار نسبت به نوکلئوتید های گوریل بیشتر باشد طول شاخه اش بیشتر است. پس تفاوت ژن هموگلوبین در لامپری نسبت به گوریل از همه بیشتر است.نیای مشترک همه گونه ها را در پایین ترین قسمت در نظر می گیرند اولین جاندار مشتق شده از این نیای مشترک لامپری است.

 

 

برچسب‌ها: درخت تبار زایشی

تاريخ : یکشنبه دوم آذر 1393 | 18:6 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
برگ متحرک
 

بر روی جلد کتاب زیست شناسی چهارم عکس یکی از جالب ترین و عجیب ترین حشرات دنیا چاپ شده است. این حشره با نام علمی Phyllium bioculatum  بومی غرب مالزی است.شکل بدن و حتی پاهای این حشره به شکل برگ است و به همین دلیل تشخیص آن از برگ درختان بسیار مشکل است. بعضی گونه های این جاندار حتی رنگ قهوه ای در کنار خود می گیرند که شبیه برگ های آسیب دیده یا خشک شده می باشد.
از دیدگاه تحول گونه ها می شود این طور توجیه کرد که بعضی اجداد این حشره کمی شکل برگ را داشتند. به دلیل اینکه این دسته  از بقیه افراد این گروه استتار بهتری داشتند  بیشتر توانستند باقی بمانند و ژن های خود را به نسل بعد انتقال دهند و به مرور زمان این شکل خاص در این جانور تشدید شد.







 
 
 
 

 استتار عالی برگ متحرک میان برگ های واقعی گیاه

برچسب‌ها: برگ متحرک

تاريخ : شنبه یکم آذر 1393 | 18:18 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
داستان تکامل

روزی ، روزگاری در يک منطقه خشک و کويري يک مقدار خاک رُس در ميان صخره ها وجود داشت. در نتيجه بارندگي تبديل به گِل شد. اين گل وقتيکه آفتاب در آمد در ميان صخره ها خشک و سفت شد و شکل گرفت. بعد به يک شکلي صخره هايي که وظيفه قالب براي اين خاک رُس را داشتند  خرد شده و از ميان رفتند و  آجر به وجود آمد. اين آجر سالها منتظر آجرهاي ديگر  ماند تا آن هم تصادفی و بر طبق شرايط طبيعي بوجود آمدند. قرنها گذشت تا اين آجرها یکی یکی  به اين شکل به وجود آمدند و از طريق شرايط طبيعي مثل باد و باران و توفان اينها در کنار هم قرار گرفتند  و تشکيل يک خانه دادند؟؟؟؟!!!

 

بعد از آن هم این قضیه دائما تکرار شد و خانه های بزرگتر و زیبا تر یکی یکی به وجود آمدند و شهر بزرگی خودبه خود به وجود آمد. حتی بعضی ساختمان ها هم خودبه خودی چند طبقه شدند. هم این کارها فقط نیاز به زمان داشت و اصلا نیاز به معمار و بنا و کارگر نداشت. باقی مانده های ساختمان ها در طول تاریخ هم این را اثبات می کند؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!

 

هر کسی با این مسلمات علمی و نظریه های اثبات شده در مورد پیدایش این ساختمان ها مخالفت کند ضد علم، جاهل و عقب افتاده است؟؟؟؟؟!!!!!!

برچسب‌ها: داستان تکامل

تاريخ : پنجشنبه بیست و نهم آبان 1393 | 20:6 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
واکوئل مرکزی
واکوئل مرکزی(central vacuole) مخصوص سلول های گیاهی است. این واکوئل تقریبا تمام سلول های گیاهی مسن را فرا گرفته و هسته و سیتوپلاسم را به کنارها می راند. واکوئل مرکزی کارهای زیادی در سلول های گیاهی انجام می دهد. از جمله کار لیزوزوم را در سلول های گیاهی انجام می دهد. محل ذخیره آب مواد غذایی و مواد سمی در این واکوئل ها است. برای جلب حشرات برای گرده افشانی خود مود رنگی ذخیره می کنند. به عنوان یک عمل دفاعی در مقابل خورده شدن و آفات مواد سمی ذخیره می کنند.

 

کلروپلاست ها ، سیتوپلاسم  و هسته توسط واکوئل مرکزی کاملا به گوشه رانده شده اند.

 

 

 نمونه دیگر

در این تصویر چند سلول گیاهی با واکوئل مرکزی دیده می شود.

 

برچسب‌ها: واکوئل مرکزی

تاريخ : پنجشنبه بیست و نهم آبان 1393 | 9:56 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
عکس سلول های مخروطی واستوانه ای شبکیه چشم
در شبکیه چشم دو نوع سلول گیرنده نوری وجود دارد: سلول های مخروطی(cone cell) و سلول های استوانه ای(rod cell).در تصاویر زیر عکس های زیبایی از این سلول ها وجود دارد.

 

 



 

برچسب‌ها: عکس سلول های مخروطی واستوانه ای شبکیه چشم

تاريخ : چهارشنبه بیست و هشتم آبان 1393 | 18:14 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
کوتیکول
لایه ای از جنس یک نوع موم به نام کوتین در سطح اپیدرم(سطحی که با هوا تماس دارد) قرار دارد.لایه کوتینی روی اپیدرم را کوتیکول یا پوستک می گویند.کار کوتیکول محافظت از برگ در مقابل سرما، تبخیر آب و نفوذ میکروب ها است. در شکل های زیر عکس های جالبی از کوتیکول قرار داده شده است:













 
 

 کوتیکول در کناره برگ

برچسب‌ها: عکس کوتیکول

تاريخ : دوشنبه بیست و ششم آبان 1393 | 8:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
برگ شگفتی خلقت
سعدی شیرین سخن می فرماید:

 

برگ درختان سبز در نظر هوشیار                    هر ورقش دفتریست معرفت کردگار

اینکه وقتی این شعر را می سروده تا چه حد از عمق سخنش آگاه بوده را نمی دانم اما امروزه علم زیست شناسی می تواند عظمت برگ و اهمیت آن را اثبات کند. به غیر از ساختمان برگ و ویژگی ها خاص آن، برگ محل اصلی فتوسنتز است. بعید است انسان با همه ادعای پیشرفت خود بتواند به راحتی واکنش های پیچیده ای که در برگ وجود دارد را انجام دهد و اگر هم بتواند احتمالا محصولاتش بسیار گران خواهد شد. به هر صورت حیات ما به فتوسنتز وابسته است که بخش اصلی آن توسط جلبک های آبزی صورت می گیرد و بخشی از آن در برگ انجام می شود . در مطلب زیر سعی شده ساختمان برگ با تصاویر وعکس های زیبا و جالب شرح داده شود.برای دریافت درسنامه ساختمان برگ بر روی تصویر زیر کلیک کنید:

 

 

 

برچسب‌ها: برگ ساختمان وعمل با تصاویر جالب

تاريخ : یکشنبه بیست و پنجم آبان 1393 | 21:36 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
اپیدرم برگ
یک لایه سلول روی برگ و یک لایه سلول در زیر برگ می باشد.این لایه کلروپلاست ندارد به همین علت بی رنگ است. در عکس زیر قسمت جدا شده اپیدرم به رنگ شفاف به خوبی مشخص است.

 

 

به روی اپیدرم سوراخ های به نام روزنه وجود دارد که محل ورود وخروج اکسیژن، کربن دی اکسید و بخار آب به برگ است.روزنه در اپیدرم پایینی بیشتر هستند. دو سلول به نام سلول های نگهبان روزنه در دو طرف روزنه آن را باز و بسته می کنند.سلول های نگهبان روزنه تنها سلول های کلروپلاست دار در اپیدرم هستند.

 

تعدادی از روزنه های روی برگ

 

یک روزنه کاملا باز

بر روی محل تماس اپیدرم با هوا لایه ازجنس موم به نام کوتیکول یا پوستک وجود دارد.همچنین قسمت های به نام کرک بر روی اپیدرم برگ دیده می شود.

 

کوتیکول موجود بر روی اپیدرم بالایی و پایینی در بخش کناری یک برگ

 

 

کرک های روی سطح برگ و ساقه

 

برچسب‌ها: عکس های اپیدرم برگ

تاريخ : یکشنبه بیست و پنجم آبان 1393 | 17:30 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
شبکه آندوپلاسمی
شبکه آندوپلاسمی شبکه ای از کیسه و لوله ها از جنس غشاء پلاسمایی است. کلمه  یونانی آندوپلاسمی از دو کلمه آندو(endo) به معنای دورن و پلاسم (plasmic)به معنای سلول است. دو نوع شبکه آندوپلاسمی وجود دارد که از نظر ساختار و عمل متفاوتند: شبکه آندوپلاسمی صاف  (SER  یا Smooth endoplasmic reticulum) و شبکه آندوپلاسمی زبر (  RER یا Rough endoplasmic reticulum ).

شبکه آندوپلاسمی زبر شبکه ای از کیسه ای متصل به هم می باشد که بر روی آنها ریبوزوم وجود دارد و دو کار انجام می دهد غشاء سازی و پروتئین سازی.همانطور که دربالا مشاهده می کنید این شبکه به غشاء خارجی هسته متصل است.

در  عکس بالا هسته را در کنار شبکه آندوپلاسمی زبر مشاهده می کنید. به گستردگی و پیچیدگی آن دقت کنید.

پیچیدگی شبکه آندوپلاسمی

دو گروه ریبوزوم در سلول وجود دارد یک گروه بر روی شبکه آندوپلاسمی زبر می چسبند و یک گروه در سیتوپلاسم یا بهتر بگوییم در سیتوزول به شکل آزاد هستند این دو گروه به زیبایی در عکس بالا نشان داده شده است.

شبکه آندوپلاسمی صاف بدون ریبوزوم است و به صورت شبکه ای از قسمت لوله مانند به هم متصل می باشد که یک کار مهم آن ها ساختن لیپیدهای مانند فسفولیپیدها، استروئیدها و اسیدهای چرب است.  در بعضی قسمت های بدن آشبکه آندوپلاسمی صاف کارهای خاص آنجام می دهد مثلا در کبد تنظیم قند خون آزاد شده به خون و سم زدایی را انجام می دهد و در بافت ماهیچه ای کلسیم ذخیره می کند.

به دلیل لوله شکل بودن شبکه آندوپلاسمی صاف در برش عرضی به شکل قسمت های دایره مانندی دیده می شود مثل عکس بالا و عکس پایین.
اکنون به این سئوال جواب دهید چه تفاوت های بین شبکه آندوپلاسمی زبر و صاف وجود دارد؟


برچسب‌ها: شبکه آندوپلاسمی

تاريخ : شنبه بیست و چهارم آبان 1393 | 19:20 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
جسم گلژی(golgi apparatus)

این اندامک نخستین بار به وسیله کامیلو گلژی دانشمندان ایتالیایی با میکروسکوپ نوری کشف شد و پس از اینکه وجود این اندامک به وسیله میکروسکوپ الکترونی تائید شد نام این اندامک به افتخار او جسم گلژی نامگذاری شد.

عکس کامیلو گلژی کاشف جسم گلژی

مجموعه ای از کیسه های پهن پشت سر هم است که با هم ارتباط مستقیم ندارند و ارتباطشان از طریق وزیکول های یا کیسه چه های انتقالی می باشد.

 


در دستگاه گلژی مولکول ها نشانه گذاری شده و به قسمت های مختلف سلول فرستاده می شوند.


وزیکول های انتقالی بین کیسه های جسم گلژِِی


جسم گلژی در کنار پراکسی زوم در سیتوزول

برای مشاهده انیمیشن جسم گلژی بر روی  جسم گلژی زیر کلیک کنید:
جسم گلژی

 

 

برچسب‌ها: عکس از جسم گلژی, golgi apparatus



برچسب ها :انفجار کامبرین , انفجار کامبرین
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی