واکوئل ضربان دار

آخرین اخبار فروشگاه

واکوئل ضربان دار

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 45

واکوئل ضربان دار


واکوئل ضربان دار
این نوع واکوئل در پارامسی دیده می شود و وظیفه دفع آب اضافی سلول را برعهده دارد. چون این جاندار در آب شیرین قرار دارد آب زیادی وارد سلول می شود که در صورتی که آب اضافی خارج نشود باعث ترکیدن سلول می شود.

انیمیشن واکوئل ضرباندار



واکوئل ضربان دار پر در بالا و همان به صورت خالی در پایین











در عکس های بالا مراحل پر شدن و سپس خالی شدن واکوئل ضربان دار نشان داده شده برای دانلود، فیلم زیبایی این عکس ها بر روی همین فیلم کلیک کنید.


برچسب‌ها: واکوئل ضربان دار عکس, فیلم و انیمیشن

تاريخ : چهارشنبه بیست و یکم آبان 1393 | 19:39 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن های تطابق در چشم
تطابق 1

تطابق 2


برچسب‌ها: انیمیشن های تطابق در چشم

تاريخ : سه شنبه بیستم آبان 1393 | 23:16 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
میتوکندری (mitochondria)
 از دو کلمه ساخته شده میتو به معنای رشته و کندریوم به معنای دانه. این اندامک محل تنفس سلولی و تبدیل انرژی شیمیایی موجود در مواد آلی به شکل قابل استفاده انرژی برای سلول یعنی ATP است. دارای دو غشاء می باشد غشاء خارجی صاف و غشاء داخلی چین خورده است.آنزیم های سازنده  ATP در غشاء داخلی قرار دارند. بین دو غشاء هم فضای بین غشایی وجود دارد. به هر یک از چین خوردگی های تیغه مانند غشاء داخلی کریستا می گویند.کریستا ها با افزایش سطح غشاء داخل توان ساخت ATP را افزایش می دهند. فضاء محصور در غشاء داخلی بوسیله مایعی به نام ماتریکس پر شده است. بسیاری از واکنش های مربوط به تنفس سلولی در ماتریکس انجام می شود. در داخل میتوکندری DNA حلقوی و ریبوزوم پروکاریوتی دیده می شود. میتوکندری در بیشتر سلول های یوکاریوتی از جمله گیاهان، جانوران و قارچ ها یافت می شود.
تعداد میتوکندری ها در سلول ها بسیار متغییر است و از یک میتوکندری در بعضی تا هزاران عدد در بعضی انواع سلول ها متغییر است.



تصویر ساده از میتوکندری





 دو غشاء و کریستا در این ریزنگار مشخص است

 

میتوکندری می تواند مستقل از سلول تقسیم شود

برچسب‌ها: میتوکندری

تاريخ : یکشنبه هجدهم آبان 1393 | 20:28 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
کلروپلاست chloroplast
دسته ای از اندامک های گیاهی به نام پلاست وجود دارد که مواد مختلفی را ذخیره می کنند.مثلا نشاسته در آمیلوپلاست ،  مواد رنگی در کروموپلاست،  چربی در الئوپلاست، پروتئین در پروتئوپلاست و کلروفیل در کلروپلاست ذخیره می شوند.
در این بین کلروپلاست به دلیل اینکه فتوسنتز انجام می دهد اندامک بسیار مهمی است ونقش بسیار مهمی در حیات کل جانداران دارد. کلروپلاست در گیاهان و در بعضی آغازیان مانند جلبک ها دیده می شود.این اندامک می تواند به روش تقسیم دوتایی و مستقل از تقسیم سلولی، تقسیم شده و تعداد آن داخل سلول زیاد شود.
کلروپلاست دارای دو غشاء می باشد  که غشاء خارجی آن صاف و غشاء داخلی آن چین خورده است. چین خوردگی های غشاء داخلی به یکسری کیسه های پهن روی هم می رسد که مجموع این کیسه روی هم را دانه گرانوم می گویند و به هر کیسه هم تیلاکوئید می گویند.
در حقیقت کلروپلاست دارای سه فضا است: ا- فضای بین غشاء داخلی و خارجی2- فضای داخل غشاء داخلی 3- فضای درون تیلاکوئید ها.
داخل فضای داخل غشاء داخلی را مایعی به نام بستره یا استروما پر کرده است. که بسیاری از واکنش های مربوط به فتوسنتز در آن انجام می شود. داخل بستره ریبوزوم های پروکاریوتی، کلروفیل، DNA حلقوی، دانه های چربی - پروتئین(Plastoglobuli)و دانه های نشاسته وجود دارد.
کلروفیل موجود در کلروپلاست بیشتر در دیواره کیسه های پهن تیلاکوئید وجود دارد و انرژی نورانی خورشید در این محل بوسیله کلروفیل به دام می افتد تا در مراحل فتوسنتز مورد استفاده قرار گیرد.
کلروپلاست در مجموع یک اندامک بسیار پیچیده و تخصصی است که می تواند از مواد بسیار ساده معدنی یعنی آب و کربن دی اکسید، هیدرات کربن و اکسیژن تولید کند. در بین مواد اولیه ساده و ترکیبات پیچیده آلی واکنش پیچیده زیادی انجام می شود. سرانجام از این هیدرات کربن سایر مواد آلی نیز ساخته می شود. اکسیژن آزاد شده هم برای تنفس ما به کار می رود. پس نتیجه می گیرم این اندامک هم در تولید غذای که می خوریم و هم در تولید اکسیژنی که تنفس می کنیم نقش دارد و برای حیات ما وسایر جانداران اهمیت دارد.

 سلول های برگ پر از کلروپلاست


نمای ساده از کلروپلاست

تیلاکوئید در گرانوم


ریزنگاری که پیچیدگی درون کاروپلاست را به خوبی نشان می دهد.قسمت های آبی رنگ سیتوزول می باشد



عکس دیگری از کلروپلاست درون سیتوزول


دانه گرانوم تشکیل شده از تیلاکوئیدها



کلروپلاست فنری شکل زیبا در جلبک اسپیروژیر


برچسب‌ها: کلروپلاست

تاريخ : یکشنبه هجدهم آبان 1393 | 19:51 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن های بیماری MS
انیمیشن 1

انیمیشن 2


برچسب‌ها: انیمیشن های بیماری MS

تاريخ : جمعه شانزدهم آبان 1393 | 21:28 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
تفنگ ژنی(Gene gun)
از این ابزار برای انتقال ژن های مورد نظر به درون سلول ها (بیشتر سلول های گیاهی) استفاده می شود.


در این روش ذرات میکروسکوپی طلا را به وسیله تعداد زیادی از نمونه های ژن مورد نظر می پوشانند و سپس این ذرات را به وسیله فشار گاز موجود در تفنگ ژنی به سوی توده سلول گیاهی تمایز نیافته(کالوس) موجود در محیط کشت شلیک می کنند. با ورود ذرات طلا به درون سلول ژن مورد نظر وارد DNA سلول شده و صفت مورد نظر را در گیاهی که بعدا از این سلول به وجود می آید نشان می دهد.

برای مشاهده انیمیشن تفنگ ژنی بر روی قسمت زیر کلیک فرمایید:

انیمیشن تفنگ ژنی


برچسب‌ها: تفنگ ژنی, Gene gun

تاريخ : جمعه شانزدهم آبان 1393 | 9:49 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
پلازمید Ti
پلازمید Ti در گونه ای  از باکتری ها با نام علمیAgrobacterium tumefaciens وجود دارد و عامل بیماری گال در گیاهان است که نوعی سرطان گیاهی است می باشد.

گیاه مبتلا به بیماری گال

پلازمید Ti  و قسمت های روی آن

از این پلازمید برای انتقال ژن به گیاهان استفاده می شود. در داخل این پلازمید قسمتی به نام T-DNA وجود دارد که عامل ایجاد تومور است. دانشمندان با تخریب T-DNAو وارد کردن ژن مورد نظر در پلازمید آن ژن را به گیاهان منتقل می کنند. از جمله ژن های منتقل شده با این روش ژن مقاومت به بیماری ها، مقاومت به علف کش ها و ژن مقاومت به سرمازدگی است.

باکتری  Agrobacterium tumefaciens  که حامل پلازمید Ti می باشد از محل زخم و خراشیدگی گیاه وارد آن شده و به سلول گیاهی می چسبد و سپس با روشی شبیه روش هم یوغی در باکتری ها پلازمیدTi را به سلول گیاهی وارد می کند.دانشمندان  از این خاصیت این باکتری برای انتقال صفات مورد نظر خود به گیاه استفاده می کنند یعنی ابتدا ژن مورد نظر را وارد پلازمید Ti کرده و پلازمید را وارد باکتری می کنند . در مرحله بعدی باکتری را در کنار سلول های گیاهی قرار می دهند.سپس سلول های گیاهی را در محیط کشت حاوی آنتی بیوتیک قرار می دهند. تنها سلول های گیاهی در محیط کشت رشد می کنند که  پلازمید Ti را دریافت کرده باشند چون پلازمید Ti حاوی ژن مقاوت به آنتی بیوتیک است.اکنون قسمت های حذف نشده به رشد خود ادامه داده و در نهایت تبدیل به گیاهی می شوند که ژن مورد نظر را دارا بوده و صفت مورد نظر را نشان می دهد.

مراحل انتقال ژن در گیاهان با استفاده از پلازمید Ti

برای مشاهده انیمشن بر روی قسمت زیر کلیک کنید:

انیمیشن



برچسب‌ها: پلازمید Ti

تاريخ : جمعه شانزدهم آبان 1393 | 8:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
تکامل، نظریه یا فرضیه؟

در علوم تجربی فرضیه های مطرح شده، در صورتی که با آزمایش های متعدد مورد اثبات قرار گیرند تبدیل به نظریه می شوند. در این جا نقش آزمایش بسیار مهم است. در صورتی که ما نتوانیم یک فرضیه را به درستی آزمایش کنیم،  این فرضیه فاقد ارزش و غیر قابل بررسی است.

در مورد تکامل فرضیه های مطرح شده در بسیاری از موارد قابل آزمایش نیست.چرا؟برای مثال بسیاری از شواهد و مدارک تکامل از بررسی فسیل ها به دست می آید. شواهد فسیلی مثل گونه های حد واسط مورد ادعا هیچگاه کامل نبوده اند و به دلایل مختلف هیچگاه هم کامل نخواهند شد.

با توجه به اینکه تکامل مورد ادعای موجودات زنده در طول زمان بسیار طولانی رخ داده است و این زمان ها در گذشته های بسیار دور در حد چند صد میلیون سال بوده و این رخ داد در زمان های کوتاهی مثل عمر یک انسان یا حتی چند نسل رخ نمی دهد پس امکان تجربیات و آزمایش های مستقیم در مورد فرضیه تکامل وجود نداشته و شواهد غیر مستقیمی مثل فسیل ها نیز کامل نیستند و شواهد فسیلی موجود هم ناقص و محل اختلاف بوده و حتی مدارکی از فسیل ها به دست می آید که خلاف ادعاهای تکاملی است. سایر دلایل و شواهد ارائه شده تکامل گرایان نیز غیر مستقیم بوده و نتیجه گیری های آن ها به راحتی قابل مناقشه است و بر خلاف ادعاهای آن ها تکامل در بهترین حالت یک فرضیه است نه یک نظریه.

بگذارید خاطره ای برای شما تعریف کنم. وقتی در دانشگاه درس می خواندم درسی به نام تکامل داشتیم که استاد این درس بسیار متعصبانه از  فرضیه تکامل دفاع می کرد. در مقدمه جزوه ای که به ما داده بود تاریخچه ای داشت. در این تاریخجه ماجرای یک دانشمندی به نام نیکلاس هارت سوکر(Nicolaas Hartsoeker) را نوشته  بود. نیکلاس هارت سوکر معتقد بود که درون اسپرم یک انسان کوچک کامل وجود دارد و بعد رشد می کند و انسان کاملی را می سازد و حتی اسپرم را که زیر میکروسکوپ دید عکس این انسان را دید و ترسیم کرد. استاد درس تکامل ما این دنشمند را مسخره می کرد و می گفت دانشمند نباید تا این حد متعصب باشد که حتی چیزی که وجود ندارد را ببیند و شکلش را هم ترسیم کند.

شکل ترسیم شده از اسپرم که انسان کوچک و کامل مورد ادعای نیکلاس هارت سوکر در آن کشیده شده است!!

اما جالب است این استاد تکامل گرا و سایر دوستان ایشان فرضیات غیر قابل اثبات خود را با فراهم آوردن شواهد و مداراک غیر قابل اعتماد و بهتر بگوییم غیر علمی، کاملا اثبات شده می دانستند و با تعصبی غیر قابل وصف از آن دفاع می کردند. نکته جالب این است که در تمام کتاب های درسی معتبر دنیا نیز این مطالب را می آورند و زیست شناسی امروزی را دارای نگرش تکاملی می دانند و هر نوع مخالفتی با آن را غیر علمی می دانند.

جالب تر آن که در کشور ما هم در کتاب زیست شناسی سال چهارم تعداد صفحات بسیار زیادی به این مطالب اختصاص داده شده است که وقتی هر فرد مطلع و منصفی این مطالب را می خواند فقط ابهام و داستان سرایی در آن ها می یابد. در صورتی که علوم تجربی جایی برای ارائه نظرات و چسباندن احتمالات مورد علاقه به هم و ساختن داستان نیست. حالا از شما دانش آموز عزیز و همکار گرامی و نویسندگان محترم کتاب های درسی درخواست می کنم صفحات کتاب درسی مربوط به تکامل را بخوانید و با مطالب دیگر کتاب درسی مقایسه کنید. ایا  مطالب مبحث تکامل دارای شواهد قابل قبول علوم تجربی است؟ایا این مطالب قابل اثبات است؟ چرا دلایل علمی بسیار قوی ضد تکامل، زیست شناسان مخالف به هیچ وجه در بین این مطالب نیامده؟ ایا لازم است این تعداد صفحات زیاد کتاب درسی به این فرضیه ها غیرقابل اثبات که فقط اعتقادات تکامل گرایان را بیان می کند اختصاص داده شود؟ آیا داستان  پیدایش خلقه الساعه موش های آزمایش ون هلمونت(علوم زیستی سال اول) این جا با پیچیدگی بیشتری تکرار نشده است؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

برچسب‌ها: تکامل, نظریه یا فرضیه

تاريخ : پنجشنبه پانزدهم آبان 1393 | 10:8 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
هسته سلول
هسته سلول مرکز کنترل و فرماندهی سلول است. ضمنا ماده ژنتیک بوسیله هسته به سلول های بعدی منتقل می شود.هسته دارای پنج قسمت زیر می باشد:

ا- غشاء هسته یا پوشش هسته: دو لایه ای است و روی آن منافذی برای ورورد خروج مواد به هسته وجود دارد. غشاء خارجی هسته دارای ریبوزوم است و به شبکه آندوپلاسمی متصل است.

2- شیره هسته مادهای است که داخل هسته را پر می کند.

3- اسکلت هسته: شبکه از پروتئین های متصل به هم هستند که موجب پایداری شکل هسته و غشاء هسته می شود.

4- کروماتین: مجموعه رشته مانندی از DNA و پروتئین درون شیره هسته است.

5- هستک: قسمت های متراکمی درون هسته هستند که پیش سازهای ریبوزوم را می سازند.

در زیر چند عکس جالب با بزرگنمایی زیاد از هسته مشاهده می کنیم:


در عکس میکروسکوپی بالا فلش های ریز منافذ هسته را نشان می دهد.

در عکس بالا و پایین هسته با روش های خاصی شکسته شده که غشاء خارجی و داخلی مشاهده شوند.


برچسب‌ها: عکس هسته سلول

تاريخ : پنجشنبه پانزدهم آبان 1393 | 9:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
ماده سفید و خاکستری دستگاه عصبی

ماده خاکستری دستگاه عصبی بیشتر از جسم سلولی نورون ها ساخته شده است. ماده سفید در دستگاه عصبی از تارهای عصبی میلین دار ساخته شده است. در مغز ماده خاکستری روی مغز و ماده سفید در داخل قرار دارد. اما در نخاع برعکس است ماده خاکستری در داخل است و ماده سفید دور تا دور آن را فراگرفته است.

ماده سفید در مرکز مغز و ماده خاکستری در اطراف آن

 

ماده خاکستری به شکل پروانه ای در وسط نخاع و ماده سفید دور تا دور آن

 

برچسب‌ها: ماده سفید و خاکستری دستگاه عصبی

تاريخ : یکشنبه چهارم آبان 1393 | 16:40 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
تاریخچه پیدایش نظریه سلولی

اولین بار رابرت هوک دانشمند انگلیسی موفق به دیدن سلول در زیر میکروسکوپ شد. رابرت هوک در سال 1665 در سن نوزده سالگی کتابی به نام ذره نگاری (Micrographia)منتشر کرد. در این کتاب تصاویر مختلفی وجود داشت. یکی از این تصاویر، تصویر بزرگ شده چوب پنبه پوست درخت بلوط بود. رابرت هوک در این بافت چوب پنبه حفرات کوچک خالی مشاهده کرد و آن ها را سلول(cell) نام گذاری کرد.cell از کلمه لاتینیcella  به معنای اتاق کوچک گرفته شده بود. آنچه رابرت هوک دیده بود در حقیقت دیواره چوب پنبه ای شده سلول گیاهی بود.

 

 

رابرت هوک

 

میکروسکوپ رابرت هوک

طرحی که رابرت هوک از بافت چوب پنبه رسم کرد

 

در سال 1838 ماتیاس شلایدن(Matthias Jakob Schleiden) گیاه شناس آلمانی با بررسی بافت های گیاهی به این نتیجه رسید که :((پیکر همه گیاهان از سلول ساخته شده است)).

 

ماتیاس شلایدن

سال بعد تئودور شوان(Theodor Schwann ) که یک فیزیولوژیست آلمانی بود و بر روی جانوران کار می کرد به این نتیجه رسید که ((پیکر همه جانوران از سلول ساخته شده است)). شوان و شلایدن به این نتیجه رسیدند که ((پیکر همه موجودات زنده از سلول ساخته شده است)).

 

تئودور شوان

بیست سال بعد یک پزشک آلمانی به نام رودولف فیرخو(Rudolf Carl Virchow) نتیجه گرفت که هر سلول فقط از تولید مثل سلول های دیگر به وجود می آید.

رودولف فیرخو

به این ترتیب نظریه سلولی به شکل امروزی در آمد:

1- پیکر همه موجودات زنده از سلول ساخته شده است.

2- سلول کوچکترین واحد سازنده بدن موجودات زنده است که واکنش های  شیمیایی اساسی در  آن انجام می شود.

3- هر سلول از تقسیم سلول های دیگر به وجود آمده ست.

برچسب‌ها: تاریخچه پیدایش نظریه سلولی

تاريخ : شنبه سوم آبان 1393 | 20:34 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
مجله رشد آموزش زیست شناسی پاییز 93
برای دانلود مقالات این شماره بر روی عکس زیر کلیک فرمایید:

 



تاريخ : جمعه دوم آبان 1393 | 10:58 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
موارد درخواستی گروه زیست شناسی استان

1- تحلیل سئوالات نهایی خرداد و شهریور چهارم مطابق فرم مهلت 15 آبان


2- تحلیل کنکور مهلت 15 آبان


3-  ارائه  راهکارهای دبیران در زمینه آموزش بیوتکنولوژی مقاله و نرم افزار و معرفی نمونه طرح های عملی و نظری قابل ارائه در مدرسه مهلت 28 آذر


4- طراحی محتوی جبرانی با شیوه های متنوع مهلت 10 دی ماه


5- طراحی سئوالات مفهومی کتاب زیست و آزمایشگاه 1 فصل 6 گردش مواد سئولات ترکیبی درون فصلی و بین فصلی مهلت 30 دی ماه



6-طراحی آموزشی برای دوره متوسطه دوم مهلت 3 بهمن


7- مسابقه کشوری دبیران طراحی کلیپ آموزشی 5 دقیقه ای مهلت 22  بهمن


8- فراخوان استانی راجع به محیط زیست: چگونگی نهادینه کردن آموزه های زیست محیطی. عکس، نمایشگاه و ...



تاريخ : پنجشنبه یکم آبان 1393 | 10:53 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
انیمیشن های مهندسی ژنتیک
 برای مشاهده انیمیشن های مهندسی ژنتیک بر روی ادامه مطلب کلیک کنید:

 

 

برچسب‌ها: انیمیشن های مهندسی ژنتیک

ادامه مطلب



برچسب ها :واکوئل ضربان دار , واکوئل ضربان دار
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی