پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک

آخرین اخبار فروشگاه

پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 54

پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک


پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک
با کلیک بر روی قسمت های زیر پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک را دانلود نمائید:

 

سئوالات بخش مهندسی ژنتیک

پاور پوینت بخش مهندسی ژنتیک

پاورپوینت بخش مهندسی ژنتیک به صورت pdf

 

برچسب‌ها: پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک

تاريخ : چهارشنبه سی ام مهر 1393 | 19:50 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
شیوه نامه فراخوان استانی محیط زیست سال تحصیلی 94- 93
جهت مشاهده بر روی قسمت زیر کلیک کنید:

دانلود



تاريخ : چهارشنبه سی ام مهر 1393 | 9:21 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
عکس های دیواره سلولی گیاهان
دیواره سلولی گیاهان سه بخش اصلی دارد 1- تیغه میانی که در هنگام تقسیم سیتوپلاسم دو سلول تشکیل شده و دو سلول بوسیله آن به هم متصل می شوند. 2- دیواره نخستین که با افزایش سن سلول بوسیله سیتوپلاسم بر روی تیغه میانی ساخته می شود.3- دیواره دومین که با افزایش بیشتر سن سلول گیاهی بر روی دیواره نخستین ساخته می شود و جنس آن از رشته های سلولزی می باشد.
دیواره سلول های گیاهی منافذی دارد که درون آن را ماده زنده ای به نام پلاسمودسم پر کرده که محل تبادل مواد بین سلول های گیاهی است.
در بعضی قسمت ها دیواره سلولی گیاهان نازک مانده که به آن لان می گویند.در زیر چند عکس جالب از دیواره سلولی گیاهان می آوریم.





عکس زیبا از محل لان : همانطور که مشاهده می فرمایید در محل لان دیواره دومین تشکیل نشده و دیواره نخستین هم پر از منفذ است.



 

برچسب‌ها: عکس زیبا از دیواره سلولی گیاهان

تاريخ : سه شنبه بیست و نهم مهر 1393 | 22:21 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
میکروتوبول(Microtubule)
میکروتوبول یا ریزلوله(میکرو یعنی ریز و توبول یعنی لوله) لوله های میکروسکوپی هستند که از نوعی پروتئین به نام توبولین ساخته شده اند.میکروتوبول ها فقط در سلول های یوکاریوتی یافت می شوند. میکروتوبول در ساختمان تاژک و مژک، دوک تقسیم، سانتریول و به همراه ریز لوله ها(Microfilament) در ساختمان اسکلت سلولی به کار رفته اند.

 

ریزنگار میکروسکوپی از میکروتوبول

ریزنگار از میکروتوبول ها که با مواد فلورسنت رنگ آمیزی شده



ریزنگار رنگ شده با مواد فلورسنت که میکروتوبول های دوک تقسیم را با رنگ سبز نشان داده شده است


در ریزنگار بالا 9 دسته سه تایی ریزلوله های سازنده سانتریول را ملاحظه می کنیم


ریز لوله ها در ساختمان مژک وتاژک
در برشی عرضی تاژک و مژک یوکاریوتی 9 دسته لوله که هر کدام از دو ریزلوله ساخته شده اند در اطراف دیده می شوند و دو لوله مجزا در مرکز مژک و تاژک قرار دارند.


میکروتوبول ها به همراه ریزلوله ها(میکروفیلامنت) در اسکلت سلولی

یکی از کارهای که میکروتوبول ها در سلول انجام می دهند انتقال اندامک ها و وزیکول ها بر روی آن ها است با کلیک بر روی کلمه فیلم در زیر فیلم این کار ریزلوله ها را ببینید.
فیلم

 

برچسب‌ها: میکروتوبول, Microtubule

تاريخ : سه شنبه بیست و نهم مهر 1393 | 20:42 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مقایسه سلول های باکتریایی و جانوری و گیاهی

سلول های این سه نوع سلول دارای شباهت ها و تفاوت های زیادی هستند که در قالب چند سئوال مطرح شده است.برای پیگری مطلب بر روی ادامه مطلب کلیک فرمایید.

برچسب‌ها: مقایسه سلول های باکتریایی و جانوری و گیاهی

ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه بیست و هشتم مهر 1393 | 22:49 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
باکتری ها

باکتری ها سلول های پروکاریوتی هستند یعنی هسته مشخص و اندامک های غشاء دار درون سیتوپلاسم را ندارند. سلول های باکتری در مقایسه با سلول های یوکاریوتی (سلول های دارای هسته مشخص و اندامک های غشاءدار درونی) کوچک تر هستند. در باکتری ها واکنش های متابولیسمی در خود غشاء سلولی انجام می گیرد. همه باکتری ها سیتوپلاسم، غشاء و DNA دارند. منطقه ای که DNA و پروتئین های اطراف آن قرار دارند ناحیه نوکلئوئیدی نامیده می شود. باکتری ها دارای دیواره سلولی در اطراف سیتوپلاسم هستند که وظیفه محافظت از باکتری و شکل دادن به سلول را دارد. بعضی باکتری ها کپسول و تاژک دارند. کپسول برای اتصال به سطوح و همچنین محافظت از باکتری نقش دارند. در بعضی باکتری ها زوائد مو مانند به نام پیلی وجود دارد که برای چسبیدن به سطوح به کار می رود. اما بعضی پیلی ها به عنوان پیلی های جنسی برای اتصال باکتری ها و تبادل ماده ژنتیکی به کار می رود.

باکتری ها با روش تقسیم دوتایی زیاد می شوند. به این صورت که باکتری از وسط تو رفتگی پیدا کرده و تبدیل به دو باکتری می شود.

شکل باکتری

 

 

شکل های باکتری ها: کروی یا کوکوس، میله ای یا باسیل و مارپیچی یا اسپیریل

 

کلونی های نقطه مانند باکتری ها بر روی محیط کشت

 

تاژک های یک باکتری

 

آندوسپور باکتری در شرایط نامساعد محیطی ایجاد می شود و باکتری را حفظ می کند

 

باکتری در حال تقسیم دوتایی

 

پیلی ها که باکتری را به سلول انسان(زرد رنگ) متصل کرده است

 

پیلی های یک باکتری

 

نوع خاصی از پیلی به نام پیلی جنسی که دو باکتری را برای تبادل ماده وراثتی به هم متصل می کند

برچسب‌ها: باکتری ها

تاريخ : یکشنبه بیست و هفتم مهر 1393 | 22:4 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
برنامه مجمع عمومی و مجامع تخصصی گروه زیست شناسی سال 94-93 منطقه پیربکران جهت اطلاع همکاران



تاريخ : یکشنبه بیست و هفتم مهر 1393 | 20:30 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
برنامه گردهمایی تخصصی گروه های زیست شناسی و زمین شناسی استان اصفهان جهت اطلاع همکاران



تاريخ : یکشنبه بیست و هفتم مهر 1393 | 20:19 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
پیام عصبی

پس از ایجاد پتانسیل عمل در یک نقطه از سلول عصبی، در نقاط مجاور هم پتانسیل عمل ایجاد می شود و در طول رشته عصبی سیر(حرکت) می کند که به آن پیام عصبی می گویند. در این مورد عکسی در صفحه 34 کتاب آورده شده که نیاز به توضیح دارد.

در هنگامی که نورون غیر فعال است و پتانسیل آرامش برقرار است داخل نورون منفی و خارج آن مثبت است(غشاء پلاریزه است). پس از تاثیر محرک بر روی غشاء نورون پتانسیل عمل شکل می گیرد. با شروع پتانسیل عمل بار غشاء نورون بر عکس می شود داخل مثبت و خارج منفی می شود (در شکل یک بالا و مشابه آن در شکل پایین قسمت آبی رنگ ) علت این تغییر ورود یون های سدیم به داخل نورون است.در این حالت می گویند غشاء دپلاریزه شده است. دپلاریزه شدن بر روی منحنی پتانسیل عمل، همان قسمت بالا رونده است. در شکل 2 می بینیم این حالت دپلاریزه به قسمت مجاور منتقل می شود  اما در خود این قسمت با خروج یون های پتاسیم از سلول دوباره به حالت اول یعنی داخل منفی و خارج مثبت بر می گردد. به این حالت رپلاریز شدن می گویند(رنگ سبز در شکل 2 بالا و پایین). مرحله رپلاریزه شدن منطبق بر مرحله پایین آمدن منحنی منحنی پتانسیل عمل است.

در شکل3 قسمت اول به پتانسیل آرامش بر گشته است(رنگ نارنجی) و قسمت بعدی به حالت رپلاریزه رفته است (رنگ سبز)و قسمت بعدی پتانسیل عمل شروع شده است(رنگ آبی). این تحریک قسمت های مجاور به همین شکل (دپلاریزه و رپلاریزه شدن ) تکرار می شود و در طول نورون پتانسیل عمل حرکت کرده و تبدیل به پیام عصبی می شود.

شکل چگونگی ایجاد پیام عصبی( شکل مشابه  شکل کتاب درسی از کتاب زیست شناسی کمپبل)

برچسب‌ها: پیام عصبی

تاريخ : جمعه بیست و پنجم مهر 1393 | 14:55 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
پتانسیل آرامش

پتانسیل آرامش نورون بار 65- میلی ولت است که در هنگام غیر فعال بودن نورون وجود دارد. این بار منفی در داخل نورون قرار دارد. در بیرون نورون یون  سدیم زیاد است و در داخل نورون یون پتاسیم زیاد است. پمپ سدیم - پتاسیم با مصرف انرژی هر بار سه یون سدیم را از داخل نورون به خارج می برد و در عوض دو یون پتاسیم را به داخل می آورد و این باعث منفی شدن داخل سلول می شود.

عامل موثر دیگر در ایجاد با منفی در داخل سلول نفوذ پذیری کم غشاء نسبت به سدیم است و برعکس نفوذپذیری بیشتر غشاء نسبت به پتاسیم است. در این صورت پتاسیم به راحتی بیشتر از سلول خارج می شود و چون سدیم نفوذپذیزی کمی دارد مقدار کمتری از آن وارد سلول می شود. این دو عامل داخل نورون را منفی می کنند و منفی نگه می دارند.

در شکل کتاب نکات بالا نمایش داده شده است. در این شکل یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن علت نفوذپذیری بیشتر به پتاسیم است چون در حالت استراحت تعداد بیشتری از کانال های پتاسیمی نسبت به کانال های سدیمی باز است. در شکل این موضوع با تعداد بیشتر کانال های پتاسیمی نشان داده شده است.

 


برچسب‌ها: پتانسیل آرامش

تاريخ : پنجشنبه بیست و چهارم مهر 1393 | 22:16 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
اشتباه در منحنی تغییرات پتانسیل غشاء

در کتاب زیست و آزمایشگاه 2 امسال تغییراتی صورت گرفته است. از جمله این در تغییرات در بخش دستگاه عصبی است. در قسمت ساختار و کار نورون از عکس ها و شکل های جدیدی استفاده شده و در متن هم تغییراتی صورت گرفته است. گرچه بسیاری از تغییرات مثبت به نظر می رسد اما اشتباه فاحشی هم در این بین وجود دارد.  این اشتباه در منحنی صفحه 24 تغییرات پتانسیل غشاء در بخش مربوط به پتاسیل عمل دیده می شود. در  همه نمودار های موجود در کتاب های مرجع مختلف از جمله نمودار کتاب کمپبل که خیلی عکس های این فصل از آن گرفته شده است با منحنی کتاب متفاوت است.

 

در منحنی پتانسیل عمل که از کتاب کمپل گرفته شده مانند سایر کتاب ها از جمله عکس سال گذشته خود کتاب درسی که امسال حذف شده است پس از مرحله پایین آمدن منحنی(مرحله 4 نمودار بالا) بار منفی حتی از پتانسیل آرامش هم منفی تر می شود(مرحله 5 منحنی بالا). در کمال تعجب در منحنی کتاب این موضوع رعایت نشده است و حتی خط نهایی منحنی کمی هم بالاتر 65- میلی ولت پتانسیل آرامش قرار دارد.

اشتباه دوم زمان ها است که به نظر می رسد اعشار های گذاشته شده غلط است.

اشتباه سوم هم در قسمت شروع منحنی (شماره 1 در منحنی زیر و 2 در منحنی اولی) در منحنی کتاب چندان مشخص نیست.


برچسب‌ها: اشتباه در منحنی تغییرات پتانسیل غشاء

تاريخ : پنجشنبه بیست و چهارم مهر 1393 | 20:38 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
انیمیشن های دستگاه عصبی
 پتانسیل عمل1

پتانسیل عمل 2

پتانسیل عمل3

نورون و پتانسیل عمل

پتانسیل عمل 4

پمپ سدیم پتاسیم

فعالیت نورون

پتانسیل عمل 5

مناطق مختلف مغز

هدایت پیام عصبی

چگونگی انتقال پیام عصبی در سیناپس

 

 

برچسب‌ها: انیمیشن های دستگاه عصبی

تاريخ : سه شنبه بیست و دوم مهر 1393 | 20:43 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
چگونه از میکروسکوپ نوری استفاده کنیم؟
عکس زیر یک میکروسکوپ را نشان می دهد. در قسمت بالای عکس عدسی چشمی دو تایی را می بینیم که به رنگ سیاه می باشد که در شکل های زیر آن را اکولر نام گذاشته اند. (ocular lens) در قسمت پایین تر صفحه گردان می بینیم که عدسی های شیئی یا ابژکتیف روی آن قرار می گیرند(objectives ).بر روی صفحه میکروسکوپ دو گیره وجود دار د که محل قرار گرفتن لام زیر آن ها می باشد. در قسمت پایین تر دو پیچ تنظیم را می بینیم. اولی را پیچ ماکرو یا پیچ تنظیم تندمی نامند و دومی را پیچ میکرو یا پیچ تنظیم کند یا دقیق می نامند. دیافراگم در زیر صفحه پلاتین میزان نور ورودی را تنظیم می کند.کندانسور هم نور را بر روی نمونه متمرکز می کند.در قسمت پایین هم منبع نور را می بینیم که دارای لامپی است که نور را به سمت نمونه می فرستد. دسته هم قسمتی است که برای حمل میکروسکوپ از آن استفاده می کنند.

 

اما برای کار با میکروسکوپ ابتدا آن را به برق متصل می کنیم و اگر دکمه روشن و خاموش داشت آن را روشن می کنیم. لام آماده را که اسلاید می گویند زیر گیره صفحه میکروسکوپ قرار داده و آن را به شکلی قرار می دهیم که قسمتی که نمونه روی آن قرار دارد زیر عدسی شیئی قرار گیرد.اکنون عدسی شیئی را روی کمترین بزرگنمایی عدسی شیئی یعنی 4 قرار داده ابتدا با پیچ سریع یا ماکرو تصویر را قابل مشاهده می کنیم سپس با پیچ میکرو یا کند آن را واضح می کنیم.برای رفتن به عدسی شیئی با بزرگنمایی بیشتر صفحه چرخان را به گردش در آورده و عدسی بعدی را روی اسلاید قرار می دهیم. دقت کنید وقتی عدسی را می چرخانیم جا بیفتد و صدای تیک مربوط به جا افتادن عدسی را بشنویم. برای واضح کردن تصویر این عدسی فقط از پیچ تنظیم دقیق استفاده می کنیم. برای عدسی های بالاتر هم فقط از پیچ تنظیم دقیقاستفاده می کنیم.در مورد عدسی 100 باید برای مشاهده نمونه یک قطره روغن ایمرسیون را بین لامل و عدسی شیئی قرار دهیم.

جهت مشاهده انواع میکروسکوپ ها با شکل های مختلف بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.

 

 

 

برچسب‌ها: چگونه از میکروسکوپ نوری استفاده کنیم

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه بیست و دوم مهر 1393 | 19:31 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
سئوالات امتحان های نهایی فصل پروتئین سازی کتاب چهارم

یکی از راه های تسلط بر مطالب کتاب درسی بررسی امتحان های گذشته است. توصیه می شود ابتدا مطالب فصل را به طور کامل بخوانید و یاد بگیرد و سپس با مراجعه به سئوالات امتحان نهایی ببیند سئوالات را چگونه می توانید جواب دهید. تا حد امکان سعی کنید جواب سئوالات را خودتان از کتاب بیابید یا برای بعضی سئوال ها که جواب آن مستقیما در کتاب نیست روی جواب به خوبی فکر کنید تا آن را پیدا کنید. در این صورت مطالب بهتر در ذهن شما می ماند و هم روش مطالعه کتاب برای امتحان های نهایی  را می فهمید. اما به این نکته توجه کنید که در امتحان های نهایی سئوال های تکرای چندان زیاد نیست و حتما باید متن کتاب خط به خط و جمله به جمله بارها خوانده شود تا موفقیت امتحان در امتحان نهایی تضمین شود.

در این جا سئوالات سال های مختلف فصل 1 کتاب زیست چهارم یعنی فصل پروتئین سازی آورده شده است به این امید که از آن به عنوان کتاب کار استفاده کنید. برای دانلود سئوالات بر روی قسمت زیر کلیک کنید:

دانلود سئوال های فصل پروتئین سازی کتاب چهارم

برچسب‌ها: سئوالات امتحان های نهایی فصل پروتئین سازی کتاب چها

تاريخ : دوشنبه بیست و یکم مهر 1393 | 17:37 | نویسنده : شمس آبادی



برچسب ها :پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک , پاورپوینت و سئوالات مربوط به مهندسی ژنتیک
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی