نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه

آخرین اخبار فروشگاه

نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 41

نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه


نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه
جهت دریافت نمونه سئوال به صورت PDF منطبق برجدیدترین  بارم بندی، بر روی قسمت زیر کلیک نمائید:

امتحان زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه 92 دبیرستان خوارزمی

در صورت تمایل به مشاهده سئوالات بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.

برچسب‌ها: نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1, شهریور ماه

ادامه مطلب
تاريخ : یکشنبه بیست و ششم مرداد 1393 | 13:13 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
رفاقت عجیب حیوانات!
عکاس حیات‌وحش اندونزیایی تصاویری دیدنی از همزیستی مسالمت‌آمیز یک قورباغه سبز درختی با یک مار گرفته است.

 

 

 منبع: سایت شبکه خبر


تاريخ : چهارشنبه بیست و دوم مرداد 1393 | 21:51 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
چگونه اطلاعیه مرگ مورچه ها صادر می شود؟

دانشمندان اخیراً پی برده‌اند که مورچه هنگامی که از نزدیک شدن مرگ خود مطمئن می‌شود، برای بازماندگان "پیغامی" می‌گذارد و بوی خاصی از خود متصاعد می‌کند که اعضای خانواده‌اش با استشمام آن، خود را برای دفن مورچه -بلافاصله پس از مردن- آماده می کنند.

هدف مورچه از متصاعد کردن بوی خاص از خود جلوگیری از خورده شدن جسدش توسط حشرات و حیوانات است.

اعضای خانواده مورچۀ دَمِ مرگ، با استشمام بوی خاص منتظر مُردن مورچه می مانند و همین که مُرد، جسدش را فوراً دفن می کنند.

دانشمندان برای اطمینان از اکتشاف جدید خود، ماده ای را که در بدن مورچه این بوی خاص را متصاعد می کند، استخراج کردند و روی یک مورچه سالم و جوان گذاشتند و متوجه شدند که دیگر اعضای خانواده برای دفن مورچۀ مذکور به تکاپو افتادند؛ اما وقتی که این ماده از روی بدن مورچه برداشته شد، مورچه های دیگر آرام گرفتند و آن را رها کردند.

نکته جالب این است که مورچه ها پس از دفن مورچۀ مرده، بدن های خود را می لیسند تا بوی خاص مورچه مدفون را از خود دور کنند و توسط مورچه های دیگر زنده به گور نشوند و به کام حشرات و حیوانات نیفتند!

منبع : سایت العالم

برچسب‌ها: چگونه اطلاعیه مرگ مورچه ها صادر می شود

تاريخ : چهارشنبه بیست و دوم مرداد 1393 | 21:43 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
تپه های مغناطیسی موریانه ها

در استرالیا، پارک لیچ فیلد( Litchfield National Park )  یک منطقه گردش گری است و سالانه 260000 بازدید کننده دارد.تپه های مغناطیسی موریانه ها( Magnetic Termite Mounds) یکی از جاذبه اصلی گردش گری در این منطقه است.

موریانه ها در این منطقه لانه های خود را به صورت برجستگی سه گوشی بلندی به تعداد زیاد در این منطقه ساخته اند. جهت تپه های مغناطیسی موریانه ها همیشه شمالی- جنوبی است که در جهت مغناطیسی زمین قرار گرفته است. دلیل قرار گرفتن انها در یک جهت شمالی- جنوبی به تغییرات روزانه درجه حرارت، که با محیط زیست منطقه مرتبط است، وابسته می باشد. جهت گیری این تپه ها باعث تنظیم دما در تپه ها می شود و دما را در آن ها ثابت نگه می دارد.

 

 

 

  روزها می توانند بسیار داغ شوند، در حالیکه شب ها میتوانند بسیار سرد باشند. چگونه تپه ها این تغییرات شدید درجه حرارت را تعدیل می کنند و در یک دمای نسبتاً ثابت پایدار باقی می مانند؟ این جهت یابی تپه هاست که به آنها اجازه می دهد تا از انرژی نور خورشید بهره ببرند. هنگامیکه خورشید در صبح طلوع می کند، قسمت شرقی تپه حرارت را جذب می کند تا از سرمای شب به حالت عادی برگردد. در وسط روز فقط قسمت برآمده ی وسط تپه در معرض اشعه خورشید است، بنابراین مانع زیاد گرم شدن تپه در وسط روز می شود. در طی غروب خورشید، قسمت غربی گرم می شود تا با سرمای شب که به زودی می آید مقابله نماید.


برچسب‌ها: تپه های مغناطیسی موریانه ها

تاريخ : شنبه هجدهم مرداد 1393 | 10:27 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مورچه برده دار(Slave-making ants)

این گروه از مورچه ها با به خدمت گرفتن مورچه های گونه دیگر تمام کارهای خودشان را به وسیله آن ها صورت می دهند. این مورچه ها با حمله به لانه مورچه های گونه دیگر پیله آن ها را می دزدند و به لانه خود می برند و وقتی این مورچه ها از پیله خارج می شوند و به عنوان برده تا آخر عمر برای این مورچه کار می کنند.

 

مورچه های قرمز برده دار و مورچه های سیاه برده

 

 مورچه قرمز برده دار در حال دزدیدن پیله مورچه های گونه دیگر

 برای مشاهده فیلم بر روی قسمت زیر کلیک فرمایید.

فیلم

برچسب‌ها: مورچه برده دار

تاريخ : پنجشنبه شانزدهم مرداد 1393 | 19:15 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مورچه های ارتشی(army ant)

بیش از 200 گونه مورچه هستند که در تعداد، میلیونی حرکت کرده و هر جانداری که نتواند از دست آن ها فرار کند هر چند بزرگ باشد را می خورند.نوع سرباز آن ها دارای جثه بزرگ و آرواره های بسیار بزرگی است. اما انواع کارگر آن ها در شکار نقش بیشتری دارند.این مورچه ها بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آفریقا و استرالیا و آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی شناسایی  شده اند.

 

 

 

مورچه های ارتشی سرباز و کارگر

ویژگی جالب دیگر این مورچه ها توانایی ساختن پل های زنده است. وقتی این مورچه ها به جای می رسند که رد شدن از آن سخت است مورچه ها به هم متصل می شوند تا پلی بسازند و سایر مورچه های کلونی از روی آن ها رد می شوند.

نمونه ای از پل های زنده ساخته شده بوسیله مورچه های ارتشی

 برای مشاهده فیلم این مورچه بر روی قسمت زیر کلیک کنید:

فیلم

برای مشاهده عکس های بیشتر بر روی ادامه مطلب کلیک کنید

برچسب‌ها: مورچه های ارتشی, army ant

ادامه مطلب
تاريخ : پنجشنبه شانزدهم مرداد 1393 | 12:22 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مورچه دامدار(ant farmers)

 این گونه از مورچه یک نوع رابطه همزیستی با شته ها بر قرار کرده اند. شته ها موجودات ریزی هستند که با وارد کردن خرطوم خود به داخل آوند های آبکش از شیره پرورده یا همان محصولات فتوسنتزی  که درون این آوند ها وجود دارد را می گیرند و تغذیه می کنند. این جانداران موجودات بی دفاعی هستند و به راحتی به وسیله حشرات دیگر مثل کفشدوزک ها شکار می شوند. اما مورچه از شته ها در مقابل خورده شدن بوسیله جانداران دیگر محافظت می کنند و در عوض با تحریک آن ها از قطرات شیره پرورده گیاهی خارج شده از انتهای بدن آن ها تغذیه می کند.

این نوع رابطه همزیستی از نوع همیاری نام دارد که در آن دو طرف رابطه سود می برند. یعنی مورچه غذای خود را به دست می آورد و شته هم از خورده شدن محافظت می شود.

 

 

 مورچه در حال تغذیه از شیره شته

 

برای مشاهده فیلم این رابطه بر روی قسمت زیر کلیک فرمایید.

فیلم

 

برای مشاهده عکس های بیشتر از این رابطه جالب بر روی ادامه مطلب کلیک فرمایید.

برچسب‌ها: مورچه دامدار, ant farmers

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه چهاردهم مرداد 1393 | 19:47 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مورچه برگ بر
مورچه ها جانداران بسیار شگفت انگیزی هستند.تاکنون بیش از  12500 گونه از این حشرات دسته بندی شده اند و تخمین زده می شود که 22000 گونه باشند. این حشرات قدرت بدنی عجیبی دارند. این حشرات جزء حشرات اجتماعی هستند. روابط جالب بین آن ها دیده می شود. در این بین بعضی گونه های آن ها دارای ویژگی های خاص می باشند.

یکی از گونه های جالب مورچه ها، مورچه های برگ بر(leaf cutting ants) هستند که به نوعی مورچه های کشاورز نامیده می شوند. این مورچه ها با بریدن برگ ها و بردن به لانه خود بر روی آن قارچ پرورش می دهند و از قارچ ها به عنوان غذا استفاده می کنند.

 

بریدن برگ با آرواره های قدرتمند

انتقال برگ های بریده شده به لانه

رشد قارچ ها بر روی برگ ها

 

این مورچه شامل 47 گونه از دو جنس هستند که در جنوب و مرکز قاره امریکا، مکزیک و بخش های از جنوب کشور امریکا وجود دارند.

از ویژگی های این مورچه ها این است که در دوران جوانی بیشتر به بریدن برگ ها می پردازند و وقتی پیرتر می شوند و قدرت آرواره های آن ها کاهش می یابد بیشتر به حمل نقل برگ می پردازند.

بعضی از بومیان از انواع سرباز مورچه های برگ بر برای بخیه زخم های خود استفاده می کنند. به این صورت که مورچه را با آرواره های باز بر روی لبه های زخم قرار وی دهند. وقتی مورچه با آرواره های قوی خود لبه ها زخم را گاز می گیرد دو لبه زخم مثل بخیه به هم دوخته می شود. سپس بدن مورچه را جدا می کنند و سرش را به عنوان بخیه باقی می گذارند.


برچسب‌ها: مورچه برگ بر

تاريخ : یکشنبه دوازدهم مرداد 1393 | 11:1 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مورچه کوزه عسل

مورچه ها جانداران بسیار شگفت انگیزی هستند.تاکنون بیش از  12500 گونه از این حشرات دسته بندی شده اند و تخمین زده می شود که 22000 گونه باشند. این حشرات قدرت بدنی عجیبی دارند. این حشرات جزء حشرات اجتماعی هستند. روابط جالب بین آن ها دیده می شود. در این بین بعضی گونه های آن ها دارای ویژگی های خاص می باشند. پنج جنس مورچه به نام مورچه های کوزه عسل (honey ants or Honeypot ants ) که در استرالیا، آمریکای شمالی و جنوبی، جنوب و شمال افریقا و در یکی از جزایر اقیانوس آرام وجود دارند.

بعضی از مورچه های کارگر در این مورچه به صورت انباری برای ذخیره عسل برای شرایط بی غذایی در می ایند. به این صورت که این مورچه های کوزه عسل در لانه می مانند و بقیه مورچه های کارگر شهد گل ها را جمع آوری کرده و به خورد این مورچه ها می دهند. مورچه های کوزه عسل به مرور عسل را در بخش شکم خود ذخیره می کنند و شکم آن ها متورم می شود و غیر متحرک می شوند. شکم این مورچه ها در حد یک دانه انگور بزرگ می شود. مورچه های کوزه عسل می توانند رنگ های مختلفی داشته باشند. در زمان کمبود غذا سایر مورچه ها می توانند از این ذخیره غذایی استفاده کنند. حتی در بعضی مناطق انسان ها هم از مورچه های کوزه عسل به عنوان غذا استفاده می کنند.

 

در گونه Myrmecocystus mexicanus که در امریکای شمالی زندگی می کند مورچه های کوزه عسل وقتی به طور کامل بزرگ شدند بی حرکت شده و از سقف لانه آویزان می شوند.و بقیه مورچه های کارگر ذخیره غذایی مایع آن ها را می گیرند تا برای غذای بقیه افراد استفاده کنند.

 

 برای مشاهده عکس های بیشتر بر روی ادامه مطلب کلیک فرمایید.

برچسب‌ها: مورچه کوزه عسل

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه یازدهم مرداد 1393 | 10:48 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
رفتار های جفت یابی در حیوانات
جانوران از انواع رفتارها برای جفت یابی استفاده می کنند. در تصاویر زیر نمونه های از این رفتارها آورده شده است.

برای مشاهده عکس ها بر روی ادامه مطلب کلیک فرمایید.

برچسب‌ها: رفتار های جفت یابی در حیوانات

ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه ششم مرداد 1393 | 11:28 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
رفتار دوستانه حیوانات با یکدیگر

در حالی که همیشه حیوانات به وحشی و درنده بودن متهم می شوند بعضی رفتارهای آن ها نشان می دهد بعضی وقت ها از انسان های به ظاهر مدرن امروزی اهلی تر هستند. در مطالب قبلی عکس های از رفتار حیوانات با هم گونه ها خود را آوردیم. در این جا نمونه های از رفتار های دوستانه حیوانات با سایر گونه ها و هم گونه ها را می آوریم.

برای مشاهده عکس های بیشتر بر روی ادامه مطلب زیر کلیک فرمایید.


ادامه مطلب
تاريخ : یکشنبه پنجم مرداد 1393 | 10:22 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
استابولاریا سلول غول پیکر

استابولاریا (Acetabularia) از گروه جلبک های سبز با شکل جالب است که در آب های گرم مناطق  ساحلی دریاها زندگی می کند. اما ویژگی جالب این جلبک این است که هر استابولاریای که ما با چشم مشاهده می کنیم در حقیقت یک سلول است. هر سلول بالغ بین 5/ تا 10 سانتی متر طول دارد. این سلول ها به دلیل بزرگ بودن برای مطالعات زیست شناسی سلولی کاربرد دارند. هر سلول از یک بخش چتر مانند در بالا که یک بخش ساقه مانند متصل شده تشکیل شده که در پایین هم بخش های ریشه مانندی به نام ریزوئید دیده می شود.

 

 

برای مشاهده عکس های بیشتر بر روی ادامه مطلب کلیک کنید.


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه چهارم مرداد 1393 | 12:47 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
ابراز علاقه حیوانات به بچه هاشون
حیوانات نیز دارای غریزه برای نگهداری بچه و حتی ابراز علاقه به او هستند.

برای مشاهده عکس های بیشتر بر روی ادامه مطلب کلیک فرمایید.

برچسب‌ها: علاقه حیوانات به بچه هاشون

ادامه مطلب
تاريخ : چهارشنبه یکم مرداد 1393 | 12:50 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
زیست شناسی و خداشناسی

تعریف علم از دیدگاه دین ما آن دانشی است که ما را به خدا نزدیک می کند. زیست شناسی یکی از علومی است که به خوبی می تواند ما را به این تعریف از علم نزدیک کند. ممکن است اصطلاحات زیاد و  مطالب تو در توی زیست شناسی که انتهایی هم ندارد، در دید اول بسیار خسته کننده و رنج آور باشد اما پس از گذر از این مرحله یک واقعیت مهم را در ورای این پیچیدگی می توان مشاهده کرد و آن عظمت آفریینده این هم علم، ظرافت و پیچیدگی است. به طور قطع اگر افزایش اطلاعات ما نتیجه اش خودبینی و احساس مهم  بودن باشد ما را از هدف آموزش علم که خدا شناسی و بعد از آن خدمت به خلق خداست دور می کند اما اگر باعث شود  ما در برابر عظمت آفریدگار احساس کوچکی کنیم و او را بهتر بشناسیم به هدف اصلی آموزش علم که شناخت خدا و نزدیک شدن به اوست نزدیک شده ایم. بهترین نوع این بینش را در سخنان حضرت علی در مورد آفرینش موجودات زنده یافتم در جایی که در مورد مورچه(خطبه حمد ستایش پیامبر و عجائب آفرینش نهج البلاغه)  و طاووس(خطبه شگفتی های آفرینش طاووس نهج البلاغه) صحبت می کند. در جایی که به آفرینش مورچه با دقت و ریزبینی نگاه می کند(مانند یک دانشمند توصیف می کند) اما نتیجه ای که می گیرد شگفتی از قدرت آفریدگار مورچه و شناخت بهتر ا وست :
 

آفرینش مورچه از دیدگاه حضرت علی (ع):
 

اگر )مردم) در عظمت قدرت(خداوند) و اهمیت نعمت او می اندیشیدند، به راه راست باز می گشتند و از آتش سوزان دوزخ می ترسیدند، ولی دل ها بیمار و چشم های بصیرت معیوب است. آیا به مخلوقات کوچکی که خدا آفریده است، نمی نگرند که چگونه آفرینش آنها را دقیق و حساب شده و ترکیب آنها را متقن ساخته، گوش و چشم برای آنها آفریده و استخوان و پوست آنها را مرتب کرده است

به این مورچه نگاه کنید. با آن جثه کوچک و اندام ظریفش که به واسطه کوچکی، به سختی دیده می شود و درک همه پیچیدگی های وجود او در اندیشه نمی گنجد، چگونه روی زمین (ناهموار و پرسنگلاخ) راه می رود و به روزی اش دست می یابد. دانه ها را [از راه های دور و نزدیک] به لانه اش منتقل و در مکانی معین نگه داری می کند

در فصل گرما برای سرما و به هنگام توانایی برای روز ناتوانی، ذخیره می کند. روزی اش(از سوی خدا )تضمین شده و خوراک موافق طبعش در اختیار او قرار گرفته است. خداوند منان هرگز از او غافل نمی شود و پروردگار مدبر محرومش نمی سازد، هر چند در دل سنگ سخت و خشک و میان صخره ای بدون رطوبت باشد

اگر در دستگاه گوارش او و آنچه درون بدن او وجود دارد و آنچه در سر او از چشم و گوش قرار گرفته است، بیندیشی، شگفت زده خواهی شد و از فهم شگفتی ها (نهفته در آفرینش) او به زحمت خواهی افتاد. پس بزرگ و بلندمرتبه است، خداوندی که مورچه را روی دست و پا(ی ضعیف و ظریفش)برپا داشته و او را بر ستون های محکمی (نسبت به آفرینش او )بنا نهاده است. اگر همه راه های فکر و اندیشه را تا به آخر برسی، همه دلیل ها به تو می گوید که آفریننده مورچه کوچک، همان آفریدگار درخت (تناور) نخل است؛ زیرا ساختمان اجزای هر موجودی دقیق است و هر مخلوق زنده ای درون خود، اعضای مختلف و پیچیده ای دارد. (به یقین،) آفرینش بزرگ و کوچک، سنگین و سبک، قوی و ضعیف، برای خداوند یکسان است و در برابر قدرتش همگون.
 

همینطور که می دانید پاهای مورچه از لوله های بسیار ظریف ساخته شده که درون آنها ماهیچه های بسیار ظریف قرار دارد با این همه ظرافت و کوچکی این مورچه می تواند با توان غیر قابل باور بارهای سنگین تا ده ها برابر وزن خود را تحمل کند. این همه علم برای افرینش این موجود مختص مورچه نیست به عنکبوت نگاه کنید تار عنکبوت که خانه سست خود را با آن می سازد بسیار شگفت انگیز است دارای خاصیت کش سانی، استحکام و چسبندگی فراوان و غیر قابل باور است. تار عنکبوت تا چهار برابر اندازه خود  کش می اید. امروزه دانشمندان به این فکر افتاده اند که از تار عنکبوت طناب های محکم تر از کابل های فولادی و لباس های ضد گلوله بسازند.
 

به سلول های بدن خودمان نگاه کنید بسیار کوچک است در حد ده تا صد میکرومتر است ولی دنیای بزرگ درون هر یک نهفته که برای بررسی آن یک علم جداگانه (زیست شناسی سلولی) لازم است. مثال های که ذکر شده تنها بخش کوچکی از عظمت خلقت است که به هر گروهی از جانداران یا گیاهان که سری بزنیم بیشتر از این شگفت زده خواهیم مثلا فقط پروانه بیست هزار گونه هستند ماهی ها حدودا بیست هزار گونه می باشند این تنوع عجیب را با کمی بررسی در بسیاری جانداران و گیاهان دیگر نیز خواهیم یافت. با توجه به این مختصری که گفته شد علم زیست شناسی یک نوع دانش خداشناسی واقعی برای اهل دقت و تفکر است پس سعی کنیم مطالب زیست شناسی را آیه ها و نشانه های او بدانیم و در آن ها مانند حضرت علی (ع) به خوبی بیندیشیم.  

 

برچسب‌ها: زیست شناسی و خداشناسی



برچسب ها :نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه , نمونه سئوالات زیست و آزمایشگاه 1 - شهریور ماه
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی