سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی)

آخرین اخبار فروشگاه

سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی)

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 31

سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی)


سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی)
با توجه به اهمیت آشنایی با سئوال های دورهای قبل امتحان های نهایی و لزوم استفاده از این سئوالات به عنوان کتاب کار ، مجموعه کاملی از سئوالات امتحان های نهایی فصل هشت بخش فتوسنتز و تنفس سلولی گردآوری شده است. با توجه به ظاهر سخت مطالب این فصل مطالعه این سئوالات به شما نشان خواهد داد که سئوالات این فصل نیز به راحتی قابل پاسخگوی است.  در صورت تمایل به دریافت این سئوالات بر روی کلمه دانلود هر قسمت در بخش های  زیر کلیک نمایید:

دانلود سئوالات فتوسنتز


دانلود سئوالات تنفس سلولی


برچسب‌ها: سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چها, پیش دانشگاهی

تاريخ : سه شنبه نوزدهم فروردین 1393 | 21:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مقایسه قلب ودستگاه گردش خون مهره داران
1- ماهی ها:
 قلب ماهی ها دو حفره ای است. یک دهلیز و یک بطن دارند. خون در هر بار گردش یکبار از قلب می گذرد برای همین گردش خون ماهی ها را ساده می نامند. خون تیره و روشن در ماهی ها مخلوط نمی شود به همین علت گردش خون ماهی ها کامل نامیده می شود.

 



2- دوزیستان:
قلب سه حفره ای دارند: دو دهلیز و یک بطن. خون تیره و روشن از دهلیز ها وارد بطن شده و با هم مخلوط می شود به همین دلیل گردش خون آن ها ناقص گفته می شود.چون خون در هر بار گردش دوبار از  قلب می گذرد گردش خون مضاعف دارند. یک گردش خون ششی و یک گردش خون عمومی.





3-  خزندگان:
قلب چهار حفره ای است ولی دیواره بین بطن ها در بیشتر خزندگان کامل نشده به همین علت خون تیره و روشن مخلوط می شوند و گردش خون ناقص است. چون در هر گردش خون، خون دو بار از قلب می گذرد گردش خون مضاعف است.




4- پرندگان و پستانداران:
قلب چهار حفره ای دارند. دو بطن و دو دهلیز کاملا مجزا دارند. گردش خون مضاعف و کامل دارند.




 

برچسب‌ها: مقایسه قلب ودستگاه گردش خون مهره داران

تاريخ : دوشنبه یازدهم فروردین 1393 | 12:7 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
استتار در حشرات
به توجه به اینکه استتار جانوران می تواند از شکار شدن آن ها جلوگیری کند، احتمال زنده ماندن آن ها و رسیدن آن ها به مرحله تولید مثل را افزایش می دهد و بوسیله تولید مثل، ویژگی های استتاری  به نسل های بعد منتقل می شود و حفظ می شود.




حشره چوبک برای حفاظت از خود در طبیعت شکل ترکه‌ها و شاخه‌های گیاهان را تقلید می‌کند

 

 

رنگ گلسنگی ملخ به او کمک کرده تا به خوبی با پوسته گلسنگ‌ مانند درخت میزبانش یکی شود و از شر شکارچیان در امان بماند

اغلب حیوانات هیچ علاقه‌ای به خوردن برگی زرد و مرده ندارند پروانه برگ مرده از این موضوع برای استتار در طبیعت استفاده می‌کن



برگ متحرک

 

برچسب‌ها: استتار در حشرات

تاريخ : شنبه نهم فروردین 1393 | 11:33 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مار پنج سر

ساکنان معبدی در «کارناتکا»ی هند، مار پنج سری را در حال پرسه زدن در حیاط پیدا کردند.این مار عجیب‌الخلقه که هر پنج سرش تمامی اندام‌ها را به طور کامل داشت علاوه بر این‌که مردم را به وحشت انداخته بود سوژه جالبی نیز برای عکاسان شده بود.هنوز محل زندگی این مار پیدا نشده اما دانشمندان هندی امیدوارند با بررسی این خزنده مرموز راز به وجود آمدن آن را در آینده‌ای نزدیک پیدا کنند.

 


تاريخ : شنبه نهم فروردین 1393 | 10:50 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
زشت و زیبا



تاريخ : یکشنبه سوم فروردین 1393 | 18:36 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
ماهی درمانی(Fish Therapy یا Ichthyotherapy)

دنیای ماهی ها دنیای بسیار متنوع و جالبی است. جانورشناسان تعداد گونه های ماهی ها را تا 32000 گونه اعلام کرده اند.این نشان می دهد ماهی ها متنوع ترین و موفق ترین گروه مهره داران هستند.

ماهی ها کاربردهای زیادی در زندگی بشر دارند. استفاده از ماهی ها به عنوان خوراک تنها کاربرد آن ها نیست. کاربرد تزئینی و تفریحی یکی دیگر از کاربرد های ماهی ها است.  استفاده دیگر از ماهی کاربرد صنعتی ماهی ها است. اما کاربرد دیگر ماهی ها که اخیرا مورد توجه قرار گرفته کاربرد درمانی آن ها است با نام ماهی درمانی.  ماهی‌درمانی یکی از روش های معمولی   در معاجه بیماریهای مربوط به پوست است که برای نخستین بار در کشور ترکیه توسط معالجه کنندگان  طب سنتی این کشور برای معالجه  برخی از امراض پوستی مورد استفاده قرار گرفت.

 
دکتر ماهی
در ماهی درمانی از ماهی های کوچکی از نژاد "گارا روفا" (cyprinion macrostomus) که به "دکتر ماهی" معروف هستند استفاده می شود. خاستگاه طبیعی این گونه ماهی در خاورمیانه به خصوص در ترکیه، سوریه، عراق، ایران و جنوب هند است.

 

 

در این شیوه درمانی، ماهی‌های درمانگر به بیمار کمک می‌کنند در مدت مشخصی که به‌طور معمول ۳۰ روز است بر بیماری خود غلبه کند یا شدت بیماری را کنترل کرده و آن را مهار کند. این شیوه درمانی اگر چه هنوز آن طور که باید و شاید در جهان شناخته شده نیست اما در بسیاری از کشورهای آسیایی مانند ژاپن، چین، تایلند، ترکیه و حتی بعضی کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کلینیک‌های ویژه‌ای برای ماهی‌های درمانگر تاسیس شده که مردم با مراجعه به این کلینیک‌ها می‌توانند از ماهی‌های درمانگر برای بهبود و تسکین دردها و بیماری‌شان کمک بگیرند

پاکسازی بافت‌های مرده با دکتر فیش

امروزه در بسیاری‌ از سالن‌های اسپا در کشورهای آسیای شرقی از ماهی گاراروفا برای پاکسازی پوست، درمان خشونت و خشکی پوست و همین‌طور از بین رفتن کک و مک استفاده می‌کنند.  این شیوه که در بسیاری از مراکز درمانی مالزی، ژاپن، کره و تایلند مرسوم است به اعتقاد برخی درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان شیوه‌ای منحصر به فرد برای درمان برخی  بیماری‌های پوستی نظیر پسوریازیس، زبری پوست و بعضی التهاب‌های سطحی در پوست است. در این شیوه بلافاصله پس از آنکه عضوی از بیمار مانند دست یا پای او درون آب قرار می‌گیرد ماهی‌های گاراروفا سراغ عضو می‌آیند و به‌سمت بافت‌ها و پوست‌های مرده سطح پوست می‌روند. این ماهی‌ها که از پوست‌های مرده تغذیه می‌کنند در مدت زمانی کمتر از ۳ ماه می‌تواند به پاکسازی پوست و از بین بردن خشونت‌های پوستی به ویژه در ناحیه آرنج و پاشنه پا به افراد کمک کنند. درمانگران شیوه‌های طبیعی توصیه می‌کنند که اثرگذاری این ماهی‌ها در شرایطی اتفاق می‌افتد که فرد در هفته ۳ جلسه ۲۰ دقیقه‌ای از این ماهی‌ها برای درمان استفاده کند.

این در حالی است که بعضی معتقدند این روش ممکن باعث حساسیت های پوستی شود. یا در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی باعث انتقال بیماری های عفونی و قارچی شود.

 

 

 در تصویر زیر نمونه ادعای درمان بوسیله این روش نشان داده شده است.

 

برچسب‌ها: ماهی درمانی, Fish Therapy یا Ichthyotherapy

تاريخ : شنبه دوم فروردین 1393 | 11:14 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
ماهی قرمز یا ماهی طلایی(goldfish)
سال نو مبارک




ماهی قرمز در سفره هفت سین سال نو جایگاه خاصی دارد.  در این مطلب سعی می کنیم به معرفی علمی این ماهی به پردازیم:



ماهي حوض يا ماهي طلايي(goldfish ) با نام علمي Carassius auratusاست كه رده بندي كامل آن به شكل زير است:

Kingdom  : Animalia                 فرمانرو: جانوران

Phylum     : Chordata                  شاخه: طنابداران    

Class         : Actinopterygii          رده: پرتوبالگان

Order        : Cypriniformes     راسته:کپور سانان

Family      : Cyprinidae            تیره: کپور ماهیان  

Sub family: cyprininae                    زیر تیره

Genus        : Carassius                    سرده

Sepices     : auratus                                     گونه



این ماهی از خانواده کپور ماهیان است. یک جانور همه چیز خوار می باشد. انواع متفاوتی از آن بوسیله انسان پرورش داده شده است مثل چشم تلسکوپی، سرشیری و .... در این ماهی نوعی بکر زایی هم دیده می شود. این ماهی در معرض بیماری ها میکروبی قرار دارد. زخم های روی بدن ماهی ناشی از همین باکتری ها هستند که حتی می توانند دیواره بدن ماهی را سوراخ کنند.


برچسب‌ها: ماهی قرمز یا ماهی طلایی, goldfish

تاريخ : جمعه یکم فروردین 1393 | 12:22 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
صفات وابسته به جنس
صفات یا بیماری های هستند که ژن مربوط به آن ها بر روی کروموزوم های جنسی قرار دارد. انسان 46 کروموزوم دارد که 44 عدد این کروموزوم ها را غیر جنسی یا اتوزوم می نامند. این کروموزوم ها در تعیین جنسیت نقشی ندارند. اما 2عدد کروموزوم ها که کروموزوم های جنسی نامیده می شوند در تعیین جنسیت نقش دارند. به کروموزوم های جنسی در جنس ماده xx می گویند که هر دو مشابه هستند اما در نر xy  می گویند.

 

کاریوتیپ کروموزومی جنس ماده جفت آخر دو کروموزوم XX هستند.




در تصویر بالا کاریوتیپ کروموزومی جنس نر را می بینیم. جفت آخر را کروموزوم هی جنسی یا XY  می نامند.

بیماری های وابسته به جنس مغلوب مثل هموفیلی(بند نیامدن خونریزی) و کورنگی اغلب در جنس مذکر دیده می شود. علت این است که وقتی کروموزوم X  الل بیماری را داشته باشد کروموزوم Y اللی برای پوشاندن آن ندارد. اما در مورد جنس ماده، هر دو کروموزوم X آلل بیماری مغلوب را داشته باشند تا مبتلا به این بیماری شوند. اگر یکی از کروموزومX  آلل سالم را داشته باشد  اثر آلل بیماری زا را می پوشاند.
نکته بعدی این است که چون پسر ها همیشه کروموزوم X  را از مادر به ارث می برند پس بیماری های وابسته به جنس را هم از مادر می گیرند.

 

برچسب‌ها: صفات وابسته به جنس

تاريخ : پنجشنبه بیست و نهم اسفند 1392 | 16:21 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انعقاد خون و پلاکت ها

وقتی رگ پاره می شود سه اتفاق می افتد که جلوی خونریزی را می گیرد. انقباض ماهیچه ها در محل زخم، تشکیل میخ پلاکتی و تشکیل لخته خون.

پلاکت ها یا گرده یا ترومبوسیت ها با اسم علمی platelet یا thrombocytes  نقش مهمی در تشکیل لخته خون دارند. پلاکت ها سلول های کوچکی یا درست تر بگوییم قسمت های جدا شده یک سلول بزرگ به نام مگاکاریوسیت می باشند و  فاقد هسته هستند.

در تصویر بالا سلول های خونی نشان داده شده اند. از راست به چپ گلبول سفید، پلاکت فعال و گلبول سفید.
 

در تصویر بالا پلاکت ها با فلش نشان داده شده اند.

 

در مورد زخم های کوچک پلاکت ها با تغییر شکل و در هم رفتن مسیر خروج خون را می بندند به این مجموعه در هم رفته از پلاکت ها میخ پلاکتی می گویند.

اما برای زخم های بزرگ تشکیل میخ پلاکتی کافی نیست و لخته خون هم باید تشکیل شود. در اینجا نقش پلاکت ها آزاد کردن ترومبوپلاستین است. این ماده که از سلول های آسیب دیده رگ ها هم آزاد می شود به همراه یون کلسیم و ویتامین k وگروهی از پروتئین ها به نام فاکتورهای انعقاد خون مجموعه ای از واکنش های پی در پی را فعال می کنند که نتیجه نهایی آن تبدیل یک پروتئین غیر فعال به نام پروترومبین به پروتئین فعال به نام ترومبین است. ترومبین هم با اثر بر روی فیبرینوژن محلول آن را به فیبرین محلول و رشته ای تبدیل می کند. رشته های فیبرین در محل زخم روی هم قرار گرفته شبکه توری مانندی را می سازند که گلبول های قرمز و پلاکت ها هنگام خروج خون در آن گیر می افتند و کم کم سدی در مقابل خروج خون می سازند که به آن لخته خون می گویند.


تصاویر زیبای زیر گلبول های قرمز گرفتار شده در شبکه فیبرین ها را نشان می دهد.


 

برچسب‌ها: انعقاد خون و پلاکت ها

تاريخ : سه شنبه بیست و هفتم اسفند 1392 | 23:10 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
تعیین سطح پشتی و شکمی قلب
با سه روش می توان سطح پشتی و شکمی را مشخص نمود:
1- سطح شکمی نسبت به سطح پشتی برجسته تر است.
2- سرخرگ های ششی و آئورت در سطح شکمی پیدا هستند. در سطح پشتی سیاهرگ ها پیدا هستند.
3- شیار موجود بر روی سطح شکمی که رگ ها درون آن قرار دارند متمایل به طرف چپ فرد تشریح کننده است در صورتی که در سطح پشتی شیار مربوط به رگ ها حالت عمودی تری دارد.




سطح شکمی شیار روی این سطح قلب مشخص است.در این سطح اولین رگ سرخرگ ششی است و پشت آن نیز سرخرگ آئورت واقع است.



سطح پشتی قلب شیار عمود و  دهلیز ها در این طرف بیشتر پیدا هستند.

 

برچسب‌ها: تعیین سطح پشتی و شکمی قلب

تاريخ : دوشنبه نوزدهم اسفند 1392 | 22:38 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
مقایسه بافت های گیاهی جهت مسابقات آزمایشگاهی زیست شناسی

جهت دانلود بر وری دانلود زیر کلیک فرمایید:

دانلود

 

برچسب‌ها: مقایسه بافت های گیاهی جهت مسابقات آزمایشگاهی زیست

تاريخ : دوشنبه نوزدهم اسفند 1392 | 19:5 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
دوره کار قلب

هر دوره کار قلب شامل سه بخش است: 1- انقباض دهلیز ها 2- انقباض بطن ها 3- استراحت عمومی. زمان این سه مرحله وقتی انسان در حال استراحت است به ترتیب 1/،3/ و 4/ ثانیه است. که مجموعه زمان یک دوره کار قلب 8/ ثانیه می شود. که اگر 60 ثانیه را تقسیم بر 8/ کنیم در هر دقیقه قلب 75 بار  می زند.

نکته 1: استراحت دهلیزها 7/ ثانیه است که جمع استراحت عمومی و استراحت دهلیز در هنگام انقباض بطن ها است.

نکته 2: استراحت بطن ها 5/ ثانیه است که جمع استراحت عمومی و استراحت بطن هنگام انقباض دهلیز ها است.

نکته 3: این اعداد در هنگام فعالیت فرد تغییر می کند.


همانطور که در انیمیشن بالا می بینیم ابتدا هر دو دهلیز بوسیله سیاهرگ ها پر از خون می شود.دوره کار قلب از اینجا شروع می شود در ابتدا  هر دو دهلیز همزمان با فعالیت گره پیشاهنگ و انتقال تحریک آن به دیواره دهلیز ها منقبض شده و خون را به داخل بطن ها می فرستند(سیستول دهلیزها). سپس مرحله انقباض بطن ها همراه با فعالیت گره دهلیزی- بطنی و رشته های روی دیواره دو بطن و داخل دیواره بطن انجام می شود و خون به دورن سرخرگ های ششی و آئورت فرستاده می شود(سیستول بطن ها). در مرحله آخر وارد مرحله استراحت عمومی می شویم که دوباره دهلیز ها پر از خون می شود.
به مقدار خونی که در هر ضربان از هر بطن خارج می شود حجم ضربه ای می گویند. مقدار حجم ضربه ای 70 میلی لیتر در نظر می گیرند. تعداد ضربان قلب در دقیقه ضرب در حجم ضربه ای را برون قلب می گویند که در با این فرض ها در حال استراحت می شود:75x70= 5250 میلی لیتر یعنی در حال استراحت در هر دقیقه تمام 5 لیتر خون بدن از قلب می گذرد.  حالا شما برون ده قلب فردی در حال ورزش با ضربان قلب 120 بار در دقیقه و حجم ضربه ای 100  را حساب کنید.برون ده قلب او  را با برون ده حالت استراحت مقایسه کنید.

 

برچسب‌ها: دوره کار قلب

تاريخ : دوشنبه دوازدهم اسفند 1392 | 21:5 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
اهمیت علم آموزی

رسول خدا (ص) می فرمایند:  

العِلمُ خَزائنُ و مَفاتِيحُهُ السُّؤالُ، فَاسألُوا رَحِمَكُمُ اللّه ُ فإنّهُ يُؤجَرُ أربَعةٌ : السائلُ ، و المُتَكلِّمُ ، و المُستَمِعُ ، و المُحِبُّ لَهُم ( تحف العقول ، ص 41) دانش گنجينه هايى است و كليدهاى آنها پرسش است ؛ پس بپرسيد ، رحمت خدا بر شما ، كه بر اثر آن چهار نفر پاداش مى يابند : پرسش کننده ، گوينده ، شنونده و دوستدار آنان .

لطفا دقت فرمایید: پرسش کننده، گوینده ( منظور پاسخ دهنده) ، شنونده و حتی دوستدار آن ها پاداش می گیرند.


امام علی(ع) می فرمایند:

((بدان که آنچه در آسمان و زمین است،برای جوینده دانش طلب مغفرت می کنند؛حتی پرندگان در آسمان و ماهی ها در دریا. و همانا ملائک،بال های خویش را با کمال خشنودی برای طالب علم می گسترانند.))

امام صادق علیه‏ السلام می فرمایند:

لَو عَلِمَ النّاسُ ما فی طَلَبِ العِلمِ‏لَطَلَبوهُ ولَو بِسَفکِ المُهَجِ وخَوضِ اللُّجَجِ ؛

اگر مردم مى ‏دانستند که علم چه فوایدى دارد ، هر آینه در جستجوى آن بر مى ‏آمدند ، گرچه در راه آن خون بریزند و در ژرفاى دریاها فرو روند.


تاريخ : یکشنبه یازدهم اسفند 1392 | 22:3 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
سئوالات امتحان های نهایی فصل 7 کتاب چهارم - رفتار شناسی
جهت دانلود این مجموعه بر روی کلمه دانلود زیر کلیک فرمایید:

دانلود


برچسب‌ها: سئوالات امتحان نهایی رفتار شناسی

تاريخ : یکشنبه یازدهم اسفند 1392 | 21:14 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات



برچسب ها :سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی) , سئوالات امتحان های نهایی فصل 8 کتاب زیست شناسی چهارم (پیش دانشگاهی)
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی