گزارش کار تعیین در صد وزنی رطوبت خاک

آخرین اخبار فروشگاه

گزارش کار تعیین در صد وزنی رطوبت خاک

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 55

گزارش کار تعیین در صد وزنی رطوبت خاک


تعیین در صد وزنی رطوبت خاک

عنوان آزمایش: تعیین درصد وزنی رطوبت خاک

هدف آزمایش: اندازه‌ گیری رطوبت خاک به‌ منظور آگاهی از آن در جهت زمان ‌بندی دقیق آبیاری گیاهان با توجه به نیاز آبی آنان در طول روز و در طی فصل زراعی برای رشد بهتر گیاهان و افزایش بازدهی محصول آنان می‌ باشد و تعیین درصد وزنی رطوبت در خاک نسبت به دانه‌های خشک می‌باشد.

وسایل مورد نیاز: خاک هواخشک، ترازوی دیجیتال،گل اشباع، آون، ظرف آلومینیومی، کاردک

مقدمه:

در مکانیک خاک معمولا جهت سهولت ،   اصطلاح مصالح برای خاک و سنگ به کار برده می شود . درصد رطوبت عبارت است از نسبت   وزن آب موجود در یک توده خاک به وزن خشک همان توده خاک که به صورت درصد بیان می   شود .•در مهندسی ژئو تکنیک رطوبت خاک ، آن قسمت از آب آزاد است که   فضای بین دانه ها را پر می کند و به نام «آب منفذی » نامیده می شود نه آن که در   ساختمان کریستالی کانی به کار رفته یا در سطح آن جذب شده باشد . بنابراین اگر   خاکی در طبیعت محتوی مقدار زیادی آب کریستالی است نباید به عنوان رطوبت آن به   حساب آید . اصطلاح ذرات جامد در مهندسی ژئو تکنیک نیز به کانی ها یا مواد طبیعی   گفته می شود که در آب غیر محلول هستند .•است نباید به عنوان رطوبت آن به حساب آید . اصطلاح ذرات جامد   در مهندسی ژئو تکنیک نیز به کانی ها یا مواد طبیعی گفته می شود که در آب غیر   محلول هستند .•مقادیر بالای آب محتوی معمولا در ارتباط با خاک های دانه ریز   و سست رسی می باشد . مقدار آب محتوی در توده ی خاک ممکن است تاثیر قابل ملاحظه   ای روی خصوصیات و رفتار خاک داشته باشد . این امر مخصوصا برای خاک های دانه ریز   صادق است . برای مثال ، مقادیر بالای آب محتوی ممکن است به شدت سبب کاهش مقاومت   برشی ، ظرفیت باربری و یا هر دوی آن ها در یک لایه ی رسی شود.با  این   آزمایش نمی توان درصد رطوبت واقعی خاک هایی را که دارای مقدار قابل توجهی کانی   های هالوزیت ، مونت موریونیت و گچ است به دست آورد . همچنین در خاک هایی که آب   درون منافذ حاوی مقدار زیادی املاح محلول مثل کلرور سدیم که در رسوبات دریایی   وجود دارد و خاک هایی که دارای مواد آلی زیاد است ، درصد رطوبت به دست آمده   حقیقی نیست چرا که به هنگام خشک کردن خاک  این کانی ها و یون های محلول   جزئی از جامدات  می شوند و حداقل تغییرات را در درصد رطوبت ایجاد می کند .   در موارد فوق الذکر باید روش دیگری اتخاذ شود که نتایج حاصله متناسب با هدف   آزمایش می باشد .

 شرح آزمایشات و محاسبات:

آزمایش1:

1- مقداری خاک هوا خشک را داخل ظرف ریخته و وزن میکنیم.(w1)

2- ظرف راداخل آون به مدت 24ساعت ودر دمای 105درجه میگذاریم.(w2)

3–با استفاده ازفرمول درصد رطوبت وزنی را محاسبه میکنیم.         

   8m= %2/20                         8v=%3/96            8w=%0/594

آزمایش 2:

1-مقداری از خاک مزرعه را در ظرف ریخته و با آب مقطر گل اشباع درست میکنیم. (w1)

2-ظرف را داخل آون به مدت 24 ساعت و در دمای 105درجه میگذاریم.(w2)

3-بااستفاده از فرمول درصد رطوبت وزنی را محاسبه میکنیم.

ویژگی های گل اشباع:

1-سطح گل براق باشد.

2-وقتی با کاردک وسط گل شیار ایجاد کنیم شیار بسته شود.

3-مقداری از گل را با کاردک بر میداریم باید تمایل به افتادن داشته باشد و بایک ضربه گل بیفتد.

4-روی گل اشباع هیچوقت نباید آب جمع شود.

بحث و نتیجه گیری:

با توجه به محاسبات انجام شده نتیجه می گیریم   که عمق آب ذخیره شده در خاک هوا خشک 0/594 و عمق آب ذخیره شده در گل اشباع   4/7574 سانتی متر است. در بسياري از خاكها درصد رطوبت طبيعي يكي از خواص فيزيكي مهم است كه رفتار خاك را در مقايسه با حدود اتربرگ بيان مي كند و   بيشتر به صورت حجمي به كار مي رود. در خاكهاي ريزدانه (چسبنده ) پايداري و   مقاومت خاك بستگي به درصد رطوبت آن دارد. در اين حال رطوبت طبيعي خاك با نشانه   هاي حد رواني و حد خميري مقايسه مي شود و در نتيجه حالت رواني و سفتي خاك مشخص  مي شود. آب موجود در خاك را مي توان به سه دسته :1-  ثقلي (Gravitatinal)2-  مويينه اي(Cappillary)3-  هيگرو سكوپيك(Hygroscopic)تقسيم نمود. رطوبت خاك به صورت درصدي از وزن خشك آن بيان ميشود  

 خطاها:

1. استفاده از ترازوی کالیبره نشده یا بد کالیبره شده

2. از دست رفتن خاک بین توزین اولیه و ثانویه

3. از دست رفتن رطوبت نمونه قبل از توزین اولیه

4. اضافه  شدن رطوبت به نمونه پس از خشک کردن و قبل از توزین ثانویه

5. دمای نامناسب آون

6. نمونه خیلی کوچک یا وزن غلط ظرف

7. خارج نمودن نمونه از آون قبل از دستیابی به وزن خشک ثابت

8. توزین   نمونه هنگامی که هنوز داغ است ( برای ترازوهای حساس به دما ) اشتباه معمول دیگر لبریز کردن آون با نمونه‌های خاک است. در چنین شرایطی جریان هوا محدود شده و احتمال اینکه نمونه‌ها بطور کامل خشک نشوند وجود دارد.

9.خطاي مربوط به ترازو

10.تميز نبودن قوطي ها



برچسب ها :گزارش کار تعیین در صد وزنی رطوبت خاک , گزارش کار تعیین در صد وزنی رطوبت خاک
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی