گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز

آخرین اخبار فروشگاه

گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 66

گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز


ساقه انجیر و رز

موضوع آزمایش: ساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز

هدف از انجام آزمایش:مطالعه و بررسی ساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز

وسایل انجام آزمایش:  لام و لامل- پنس- تیغ- میکروسکوپ- آب مقطر- ساقه رز و انجیر- رنگ کارمن زاجی

 تئوری آزمایش:

ساقه‌ داراي‌ رشد طولي‌ و رشد قطري‌ است‌. تمام‌ ساقه‌ها رشد طولي‌ دارند ولي‌ رشد قطري‌ در همه‌ آنها ديده‌ نمي‌شوند. هر دو نوع‌ رشد نتيجه‌ تقسيم‌ ياخته‌هاي‌ مريستمي‌ و توليد ياخته‌هاي‌ جديد است‌. رشد طولي‌ هميشه‌ مقدم‌ بر رشد قطري‌ است‌ و ساقه‌هايي‌ كه‌ داراي‌ هر دو نوع‌ رشدند، ابتدا رشد طولي‌ را آغاز مي‌كنند. به‌ همين‌ دلیل رشد طولي‌ را رشد نخستين‌ و رشد قطري‌ را رشد پسين‌ مي‌نامند. رشد پسين‌ از يك‌ سو استحكام‌ ساقه‌ را سبب‌ مي‌شود و از سوي‌ ديگر هر سال‌ ياخته‌هاي‌ جوان‌ و فعال‌ جديدي‌ به‌ وجود مي‌آورد كه‌ انتقال‌ مواد را در گياه‌ برعهده‌ دارند. رشد پسين‌، بين‌ بافتهاي‌ نخستين‌، كه‌ در نقاط‌ مختلف‌ سراسر ساقه‌ و ريشه‌ قرار دارند، نوعي‌ پيوستگي‌ به‌ وجود مي‌آورد و امكان‌ مي‌دهد كه‌ گياه‌ مدت‌ بيشتري‌ زندگي‌ كند.                                                                       

پیدایش بافتهای نخستین ساقه

درمریستم ساقهسه نوع بافت مریستم نخستین بهنامهای پروتودرم ، مریستم زمینه ، و پروکامبیوم تشخیص داده می‌شوند. این سه نوعبافت چند میلیمتر پایین‌تر از مریستم انتهایی قرار دارند و مستقیما از تمایزیاخته‌های مریستم انتهایی بوجود می‌آیند. از تمایز این سه بافت به ترتیب جدول زیر پدید می‌آیند.

 
پروتودرم     بشره را تولید می‌کند.
مریستم زمینه     بافتهای نخستین   پوست، مغز و اشعه مغزی را تولید می‌کند.
پروکامبیوم     ابتدا بافتهای چوبی   و آبکشی نخستین را بوجود می‌آورد وبعدها کامبیوم آوندی را تولید می‌کند.   پروکامبیوم از خارج آوندهای آبکشی و از داخلآوندهای چوبی را ایجادمی‌کند.

 

 تفاوت ساختار ساقه در تك لپه‌ايها و دو لپه ایها                                               

 1-در تك لپه‌ايها تشخيص پارانشيم پوستي از استوانه مركزي دشوار است.

2-در دو لپه‌ايها كامبيوم آوندي، در خارج، آبكش پسين و در داخل چوب پسين توليد مي‌نمايد.

3-در ساقه دو لپه‌ايها و بازدانگان، پروكامبيوم و در نتيجه دستجات آوندي در يك رديف حلقه‌وار تمركز يافته‌اند. در حاليكه در تك لپه‌ايها جز در موارد معدود،دستجات آوندی به شکل (  V ) پراکنده اند.

4-پارانشیم ممغزی در تک لپه ایها، اکثرا تحلیل یافته و تو خالی است.

 

روش انجام کار:

ساقه رز و انجیر را به صورت عرضی با تیغ برش می زنیم. مقاطع تهیه شده را با رنگ آبی متیل رنگ آمیزی کرده و پس از شست و شو با آب مقطر روی لام قرار داده و لامل را با زاویه ی 45 درجه روی آن قرار می دهیم نمونه آماده شده را زیر میکروسکوپ قرار داده و ساختارهای نخستین و پسین در تک لپه ایها و دولپه ایها را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

نتایج:



http://gozareshkar_agri.loxblog.ir/posts/archive.php?pmonth=5&pyear=1392

 

 



برچسب ها :گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز , گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی