گزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز
دسته صفحه: فروش فایلگزارش کارساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز
ساقه انجیر و رز
موضوع آزمایش: ساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز
هدف از انجام آزمایش:مطالعه و بررسی ساختار نخستین و پسین در ساقه انجیر و رز
وسایل انجام آزمایش: لام و لامل- پنس- تیغ- میکروسکوپ- آب مقطر- ساقه رز و انجیر- رنگ کارمن زاجی
تئوری آزمایش:
ساقه داراي رشد طولي و رشد قطري است. تمام ساقهها رشد طولي دارند ولي رشد قطري در همه آنها ديده نميشوند. هر دو نوع رشد نتيجه تقسيم ياختههاي مريستمي و توليد ياختههاي جديد است. رشد طولي هميشه مقدم بر رشد قطري است و ساقههايي كه داراي هر دو نوع رشدند، ابتدا رشد طولي را آغاز ميكنند. به همين دلیل رشد طولي را رشد نخستين و رشد قطري را رشد پسين مينامند. رشد پسين از يك سو استحكام ساقه را سبب ميشود و از سوي ديگر هر سال ياختههاي جوان و فعال جديدي به وجود ميآورد كه انتقال مواد را در گياه برعهده دارند. رشد پسين، بين بافتهاي نخستين، كه در نقاط مختلف سراسر ساقه و ريشه قرار دارند، نوعي پيوستگي به وجود ميآورد و امكان ميدهد كه گياه مدت بيشتري زندگي كند.
پیدایش بافتهای نخستین ساقه
درمریستم ساقهسه نوع بافت مریستم نخستین بهنامهای پروتودرم ، مریستم زمینه ، و پروکامبیوم تشخیص داده میشوند. این سه نوعبافت چند میلیمتر پایینتر از مریستم انتهایی قرار دارند و مستقیما از تمایزیاختههای مریستم انتهایی بوجود میآیند. از تمایز این سه بافت به ترتیب جدول زیر پدید میآیند.
پروتودرم بشره را تولید میکند.
مریستم زمینه بافتهای نخستین پوست، مغز و اشعه مغزی را تولید میکند.
پروکامبیوم ابتدا بافتهای چوبی و آبکشی نخستین را بوجود میآورد وبعدها کامبیوم آوندی را تولید میکند. پروکامبیوم از خارج آوندهای آبکشی و از داخلآوندهای چوبی را ایجادمیکند.
تفاوت ساختار ساقه در تك لپهايها و دو لپه ایها
1-در تك لپهايها تشخيص پارانشيم پوستي از استوانه مركزي دشوار است.
2-در دو لپهايها كامبيوم آوندي، در خارج، آبكش پسين و در داخل چوب پسين توليد مينمايد.
3-در ساقه دو لپهايها و بازدانگان، پروكامبيوم و در نتيجه دستجات آوندي در يك رديف حلقهوار تمركز يافتهاند. در حاليكه در تك لپهايها جز در موارد معدود،دستجات آوندی به شکل ( V ) پراکنده اند.
4-پارانشیم ممغزی در تک لپه ایها، اکثرا تحلیل یافته و تو خالی است.
روش انجام کار:
ساقه رز و انجیر را به صورت عرضی با تیغ برش می زنیم. مقاطع تهیه شده را با رنگ آبی متیل رنگ آمیزی کرده و پس از شست و شو با آب مقطر روی لام قرار داده و لامل را با زاویه ی 45 درجه روی آن قرار می دهیم نمونه آماده شده را زیر میکروسکوپ قرار داده و ساختارهای نخستین و پسین در تک لپه ایها و دولپه ایها را مورد بررسی قرار می دهیم.
نتایج:
http://gozareshkar_agri.loxblog.ir/posts/archive.php?pmonth=5&pyear=1392
دسته بندی محصولات