گزارش کاراپیدرم برگ شمعدانی

آخرین اخبار فروشگاه

گزارش کاراپیدرم برگ شمعدانی

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 1181

گزارش کاراپیدرم برگ شمعدانی


اپیدرم برگ شمعدانی

موضوع آزمایش: اپیدرم برگ شمعدانی

هدف از انجام آزمایش: مطالعه و بررسی اپیدرم برگ شمعدانی

وسایل انجام آزمایش: لام ولامل- پنس- تیغ- میکروسکوپ- آب مقطر- برگ شمعدانی- رنگ کارمن زاجی

 تئوری آزمایش:

گیاهان در اندام های هوایی خود یعنی برگ ها و ساقه منافذی را جهت عبور جریان هوا دارند. در برگ ها و ساقه روزنه داریم. در ساقه ساختار دیگری با نام عدسک نیز دیده می شود. روزنه ها محل هایی از برگ هستند که در واقع باعث خروج بخار آب و ورود C02 می شوند. دیواره سلول های گیاهی از سلولز، سایر پلی ساکارید ها و پروتئین ساخته شده است که همانند حصیری عمل می کند و با برخورد نور به سلول ها آب از سطح آنها بخار می شود و به فضای میان سلول ها می رود. در بالا یا پایین این فضاها (بیشتر پایین) روزنه ها قرار دارند. به این عمل تعرق می گویند. که  نقش بسیار مهمی در بالا کشیدن آب از ریشه ها به سمت بالا و شرکت دادن آن در فرآیند های حیاتی مانند فتوسنتز دارد.

 نحوه عمل سلول های روزنه:

تنها سلول های روپوستی که کلروپلاست دارند و فتوسنتز می کنند روزنه ها هستند. زیرا برای باز و بسته شدن خود نیاز به انتقال فعال یون های +K دارند و این انتقال فعال به ATP نیاز دارد که فرآیند فتوسنتز در روزنه ها این انرژی را فراهم می آورد. آرایش رشته های سلولزی دیواره های روزنه متفاوت از سایر سلول هاست. سلول های نگهبان روزنه لوبیایی شکل بوده و دو سلول نگهبان از دو جا به هم متصل هستند که منفذ میان این دو روزنه را می سازد. در این سلول ها آرایش رشته های سلولزی به صورت مورب می باشد که باعث می شود تا سمت با سطح کمتر روزنه دیواره ی ضخیم تر و محکم تری نسبت به سمت با سطح بیشتر داشته باشد.

هنگام پر آبی پمپ های انتقال فعال یونهای +K را از سلول های اطراف وارد سلول های روزنه می کنند. افزایش فشار اسمزی درون سلول های نگهبان روزنه باعث جذب آب توسط آنها از سلول های اطراف می شود. فشار تورژسانس وارد بر دیواره باعث باز شدن روزنه می شود تا بخار آب تبخیر شده و 2CO بیشتری جهت فتوسنتز وارد گیاه شود.  و در موقع کم آبی عکس این واقعه روی میدهد.

سلول های کُرک:

ضمائم اپیدرمی هستند كه در نتیجه افزایش حجم و طویل شدن سلولهای اپیدرم یا تقسیمات سلولی آن حاصل می‌شوند. کرکها در تمام اعضا گیاهی )سطح برگ، میوه، ساقه، تخمدان و پرچمها (ممکن است بوجود آیند و وظایف مختلفی از جمله حفاظت، استحکام ترشح و یا جذب را در گیاهان انجام می دهند.از طرفی کرکها بصورت دائمی درتمام طول عمر گیاهان می توانند باقی بمانند و یا زود از بین بروند، در این مورد کرکهای مقاوم معمولا باقی می مانند ولی بعضی از کرکها ضعیف، عاری از پروتو پلاست شده و در وضعیت خشک در روی گیاه باقی می مانند. كركها برحسب نوع ساختار به کرک تك سلولی (Unicellular trichome) و کرک چند سلولی (ulticellular trichome) تقسیم می‌گردند. هركدام از این دو نوع نیز خود یا ساده‌اند یا منشعب.

به طور كلی بر حسب شكل، كركها را می‌توان چنین دسته‌بندی نمود:

۱-كرك سوزنی: تك سلولی ساده، مثال: جنس Ficus elastica

۲- كرك یك ردیفی: چند سلولی ساده، مثال: گیاه شمعدانی

۳-  چند سلولی منشعب، مثال: جنس Arabidopsis

۴-کرک ستاره ای:  تك سلولی منشعب، مثال: جنس كیسه كشیش

۵- كرك درخت مانند(مطبق): چندسلولی منشعب، مثال: شب بو

۶- كرك سپر مانند: چند سلولی منشعب بود، مثال: سنجد

۷-كرك چند سلولی كوتاه :مثال جنس سیب‌زمینی

علاوه بر موارد فوق، كركها را نیز می‌توان بر حسب نوع عملكرد آنها به دو گروه زیر تقسیم کرد.

1- كركهای محافظ یا پوششی:  از تعرق سریع گیاه جلوگیری به عمل آورده و جلوی تشعشعات مضر آفتاب را می­گیرند.

2- كركهای ترشحی: كه نوك آنها متورم گردیده و معمولاً حاوی اسید فرمیك یا اسید سیتریك، اسانسها و روغنهای فرار می‌باشند.

روش انجام کار:

اپیدرم برگ شمعدانی را با استفاده از پنس جدا می کنیم و روی لام قرار می دهیم قسمت های اضافی را با تیغ برش زده و جدا می کنیم، با ریختن چند قطره آب بر روی نمونه از خشک شدن سلول جلوگیری می کنیم، سپس لامل را روی آن قرار می دهیم و برای مطالعه نمونه آماده شده را زیر میکروسکوپ قرار می دهیم.

نتایج:

 

 

 



برچسب ها :گزارش کاراپیدرم برگ شمعدانی , گزارش کاراپیدرم برگ شمعدانی
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی