گزارش کاراپیدرم پیاز

آخرین اخبار فروشگاه

گزارش کاراپیدرم پیاز

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 208

گزارش کاراپیدرم پیاز


اپیدرم پیاز

موضوع آزمایش: اپیدرم پیاز

هدف از انجام آزمایش: مطالعه و بررسی ساختار اپیدرم پیاز

وسایل انجام آزمایش: لام و لامل- پنس- تیغ- میکروسکوپ- آب مقطر- پیاز

 تئوری آزمایش:

چیزی که مشخص است این است که سلول عنصری بسیار کوچک است که با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی باشد (جز در موارد نادر) ساده ترین راه مشاهده سلول گیاهی مطالعه سلول های بشره پیاز است که به صورت پوسته نازکی هنگام شکستن پیاز از آن جدا می شود. بشره (اپیدرم) پیاز در زیر میکروسکوپ به صورت سلول های چند وجهی کشیده ای دیده می شود که به طور منظم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و فاقد فضای بین سلولی هستند.هسته در اپیدرم پیاز به خوبی قابل مشاهده است.

 واژه اپیدرم از دو کلمه epi به معنی رو و Derm  به معنی پوست مشتق شده است که در واقع بخش خارجی اعضاء اولیه گیاهان مثل ساقه برگ و همچنین گل میوه بذر را می پوشاند بافت بشره در منطقه کلاهک ریشه وجود ندارد و در لایه مریستمهای انتهایی هم متمایز نشده اند و لایه خارجی ریشه در مفهوم بشره ریزودرم نامیده می شود.

 بشره در قسمت هوایی گیاهان سبب جلوگیری از تبخیر، حفاظت مکانیکی، تبادلات گازی از درون  روزنه ها و ذخیره آب و مواد متابولیسمی می گردد که نتیجه اعمالی از قبیل فتوسنتز، ترشح وجذب آب را درگیاهان خواهد داشت.سلول های بشره بصورت یک ردیفه و یا چند ردیفه در گیاهان ظاهری شوند . از طرفی سلولهای بشره گاهی خاصیت سلولهای مریستمی را از خود بروز می دهند و تکثیر پیدا می کنند مثل تشکیل کرکها منشاء سلولهای بشره از خارجی ترین لایه مریستمی انتهای منطقه تونیکا می باشد.در بعضی گیاهان که فاقد رشد ثانویه هستند لایه بشره تا آخر عمر درگیاهان باقی می ماند و در گیاهان تک لپه چوبی که رشد ثانویه ای علاوه بر سیستم آوندی ندارند،یک نوع پریدرم مخصوص به جای بشره بوجود می آید.در ریشه و ساقه گیاهان بازدانه و دو لپه ای ها وتک لپه ای های علفی ، طول عمر بشره بستگی به زمان تشکیل پریدرم در این گیاهان دارد . پریدرم معمولا در اولین سال رشد ساقه های چوبی و ریشه ها تشکیل می شود.ولی در بسیاری از درختان تا زمانی که ضخامت محورگیاه چندین برابر ضخامت ساختمان اولیه نشده باشد پریدرم تشکیل نمی شود ودر چنین گیاهانی رشد اپیدرم از طریق تقسیم مماسی همگام با افزایش حلقه های آوندی ادامه می یابد مثل درخت افرا،که هنوز بافت بشره اولیه درآن دیده می شود.ساختمان سلولهای بشره دارای تنوع وسیعی است ودر بین سلولهای مخصوص بشره سلولهای محافظ روزنه ها و زوائد دیگری مثل کرکها و موهای کشنده ریشه دیده می شوند.

روش انجام کار:

یک لایه از پیاز جدا می کنیم و سپس اپیدرم آن را با پنس از برگ جدا کرده روی لام قرار  داده، قسمت های اضافی را با تیغ برش زده و جدا می کنیم ،با ریختن چند قطره آب بر روی نمونه از خشک شدن سلول جلوگیری می کنیم،سپس لامل را روی آن قرار می دهیم و برای مطالعه نمونه آن را زیر میکروسکوپ قرار می دهیم.

 نتایج:

 

 

 

 http://gozareshkar_agri.loxblog.ir/posts/archive.php?pmonth=5&pyear=1392



برچسب ها :گزارش کاراپیدرم پیاز , گزارش کاراپیدرم پیاز
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی