دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر

آخرین اخبار فروشگاه

دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر

دسته صفحه: خبرحوادث ایران و جهان
بازدید : 185

دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر

دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر


به بسته‌هاي سبز رنگ پول که فکر مي‌کند، خوردن مخدر‌هاي نايلون پيچ‌شده، آسان‌تر مي‌شود. خوردن که نه، بلعيدن. با اين‌که اين اولين‌بار است که هيچ اشتهايي ندارد، اما مواد اوليه را آماده مي‌کند: يک کاسه ماست، يک ظرف روغن و يک کيلوگرم گَرد سفيد. اين معجون 10 ميليون تومان مي‌ارزد.

به گزارش ايسنا، روزنامه شهروند در ادامه نوشت: بلعيدن مواد مخدر و جابه‌جا کردن آنها از شهري به شهر ديگر روايت تلخي دارد. روايت آدم‌هايي که تن به اين کار مي‌دهند، قصه تکراري اعتياد و فقر است. ماجرايي که اين‌بار با جرم پيوند مي‌خورد و به جز آنهايي که بارها قسر در رفته‌اند، عاقبتشان يا پشت ميله‌هاي زندان است، يا در قفسه سردخانه. قسمت تکان‌دهنده ماجرا اما جايي است که قاچاقيان طعمه‌هايي را انتخاب مي‌کنند که نه معتادند و نه سابقه‌دار. نمي‌خواهند چهره‌هايشان تابلو باشد تا در اولين ايست بازرسي ترفندشان لو برود، به همين خاطر زنان و کودکان بيشتر قرباني اين شيوه حمل مواد مخدر مي‌شوند.

بادي پَکرها (body packer) يا همان قاچاقچياني که به شيوه بلع، مواد مخدر را جابه‌جا مي‌کنند، در همه جاي دنيا وجود دارند. فرقي نمي‌کند چند کيلو وزن داشته باشند مهم اين است که فقط اشتهاي خوردن داشته باشند تا تعداد زيادي بسته مخدر را در معده‌شان انبار کنند. اما اين همه ماجرا نيست، در روند اين فرآيند گاهي فعل انفعالات ديگر جايش را با خطر دستگيري «بادي پَکرها» عوض مي‌کند؛ خطر مرگ؛ تاوان سختي که شايد خيلي‌هايشان ندانند ممکن است ايستگاه آخر، ايستگاه مرگ باشد. لايه پلاستيکي مواد که باز شود فرآيند مرگ آغاز مي‌شود، مردمک گشاد مي‌شود، تنفس کُند، گاهي مسموميت و گاهي انسداد روده و در نهايت ايست قلبي.

آمار مرگ‌ومير ناشي از بلع مخدر

مرگ‌ومير ناشي از حمل مواد مخدر به روش بلعيدن، اگرچه کم است اما هر از چندگاهي قرعه‌اش به نام يک حامل مي‌افتد. «حامد نائيجي» مديرکل روابط‌عمومي سازمان پزشکي قانوني کشور در رابطه با‎ آمار مرگ‌ومير بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در ٧ ماه نخست ‌سال گفت: «سال گذشته‌ هزار و 621 نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند که اين ميزان در مدت مشابه‌ سال‌جاري با افزايش ٨,٦‌ درصدي به هزار و 762 نفر رسيده است.»

با اين حال در سال‌هاي اخير آمار تفکيک‌شده‌اي از ميزان مرگ‌ومير کساني که به اين شيوه مواد را جابه‌جا کرده‌اند، وجود ندارد. طي پژوهشي که در ‌سال ٨١ يعني 12 سال قبل صورت گرفت، مرکز پزشکي قانوني تهران کليه متوفيان را که از‌ سال ٧٧ تا ٨١ به علت بلع مواد مخدر جان سپرده بودند، مرد و در گروه سني ٢٠ تا ٦٢‌ سال اعلام کرد.

دکتر «سعيد خراط‌ها» آسيب‌شناس اجتماعي در رابطه با قربانيان اين جابه‌جايي خطرناک به «شهروند» گفت: «تحقيقات نشان مي‌دهد اين روزها قيمت مواد مخدر به دليل عرضه زياد، کاهش پيدا کرده است. به همين دليل اين شيوه جابه‌جايي که در فعاليت‌هاي سوداگران مرگ جزو دسته خُرد قرار دارد، کمتر اتفاق مي‌افتد. به‌طورکلي به نظر مي‌رسد که بيشتر کساني که براي اين روش انتخاب مي‌شوند از بين سالمندان، زنان و کودکان هستند، آن هم به اين دليل که سوءظن کمتري نسبت به اين اقشار وجود خواهد داشت. با اين حال روش بلع يکي از بهترين شيوه‌ها براي انتقال مواد مخدر به داخل زندان است. زنداني‌هايي که به مرخصي مي‌روند با انبار کردن مواد مخدر در معده‌شان به زندان برمي‌گردند و براي خودشان درآمد به راه مي‌اندازند. در يک نگاه کلي مي‌توان گفت انتقال مواد مخدر به درون يک مکان کنترل‌شده مانند زندان يا شهرها و روستاها و حتي خارج از مرزها براي مصرف کنندگان و يا قاچاقچيان خرده‌پا، با اين روش انجام مي‌شود.»

بازار موادفروشان در زندان‌ها

درحالي‌که با اقدامات سازمان زندان‌ها در سال‌هاي اخير، بسياري از ندامتگاه‌ها مجهز به گيت‌هاي بازرسي شده‌اند اما همچنان در برخي از زندان‌ها، قاچاق مواد مخدر به آن سوي ميله‌هاي زندان انجام مي‌شود.

کافي است موفق شوي تا مواد مخدر را از بازرسي زندان رَد کني، آن سوي ميله‌ها زندانيان برايش سر و دست مي‌شکنند. آن‌جا مواد مخدر تا چندين برابر قيمت در خارج از سلول‌ها ارزش دارد. به همين خاطر شيوه بلع تنها روشي است که زندانيان براي انتقال مواد به زندان انتخاب مي‌کنند.

پيش از اين «علي‌اصغر جهانگير» رئيس سازمان زندان‌ها، در رابطه با اقدامات انجام‌شده براي جلوگيري از مواد مخدر به داخل زندان‌ها گفته بود: «انتقال به روش بلع يکي از خطرناکترين روش‌هاي انتقال مواد مخدر به زندان است. تمام تلاش همکاران من در سازمان زندان‌ها جلوگيري از ورود مواد مخدر به داخل زندان است اما برخي از زندانيان با روش‌هاي مختلف اقدام به ورود مواد مخدر به زندان مي‌کنند. در اين روش زندانيان اقدام به بلع مواد مخدر کرده و آن را به داخل زندان انتقال مي‌دهند. البته اين روش بسيار خطرناک است و باز شدن بسته‌هاي مواد مخدر مي‌تواند باعث مرگ زنداني شود. اما اين روش به راحتي قابل شناسايي نيست و نياز به تجهيزات پيشرفته دارد. تجهيزاتي که گرانقيمت است. با اين حال تعدادي از زندان‌ها به اين تجهيزات مجهز شده‌اند و ما اميدواريم تا با تأمين اعتبار و کمک مراجع دولتي اين تجهيزات براي تمام زندان‌ها فراهم شود.»

قاچاقچيان در راه کشورهاي آسياي شرقي

قاچاق مواد مخدر تنها در زندان، شهر و روستاهاي ايران رواج ندارد اين روزها بسياري از مصرف‌کنندگان براي سفر يا مهاجرت به خارج از کشور نيازمند حمل مواد مي‌شوند، اما خيلي‌هايشان هرگز تصور نمي‌کنند در گيت‌هاي بازرسي رازشان برملا شود.

«داريوش تيموري» بازپرس شعبه دوم فرودگاه امام‌خميني تهران در رابطه با قاچاقچيان بلع به «شهروند» گفت: «در سال‌هاي اخير انتقال مواد مخدر از طريق مسافران به خارج از مرزهاي ايران رواج پيدا کرده است. اين مواد که عمدتا شيشه يا مواد روانگردان هستند به شيوه بلع و بيشتر به سمت کشورهاي آسياي شرقي مانند تايلند، مالزي، اندونزي و ژاپن منتقل مي‌شوند. ماموران فرودگاه با مشکوک شدن به مردان و زناني که احتمال دارد حامل مواد مخدر در بدنشان باشند با دستگاه‌هاي بادي اسکنر(body scanner) مورد بررسي قرار مي‌دهند. اين دستگاه مانند يک دستگاه راديولوژي است و اگر فردي مواد مخدر را بلعيده و در داخل بدنش انبار کرده باشد، بسته‌هاي جاسازي شده را به صورت قطعه قطعه شده نشان مي‌دهد و همين امر باعث دستگيري اين قاچاقچيان مي‌شود.»

سالن تشريح پزشکي قانوني

هر از گاهي جسد قربانياني که به اين شيوه خطرناک به کام مرگ فرو مي‌روند براي تشخيص علت مرگ روي تخت سالن تشريح پزشکي قانوني قرار مي‌گيرد. حکايت هولناکي است وقتي بسته‌هاي کوچک و بزرگ مواد مخدر نايلون پيچ‌شده از معده و روده‌هاي اجساد خارج مي‌شود و اين پايان خطر است.

دکتر پريچهر خزعلي مديرکل تشريح و بررسي صحنه جرم سازمان پزشکي قانوني در رابطه با مسموميت منجر به مرگ، شيوه بلع مواد مخدر به «شهروند» گفت: «به کساني که به صورت ارادي يا اجبار اقدام به بلع مواد مخدر در بسته‌هاي نايلوني از پيش تهيه‌شده به قصد انتقال به صورت قاچاق مي‌کنند، در اصطلاح علمي بادي‌پَکر (body packer) مي‌گويند. اين بسته‌ها بيشتر حاوي ترياک، هرويين، کوکايين، قرص‌هاي آمفتامين (روانگردان) هستند که در چند لايه پلاستيک محصور شده‌اند. علت چند لايه بودن پلاستيکي که به دور مواد پيچيده شده هم اين است که اگر به دليل فعل و انفعالات دستگاه‌هاي گوارش اين بسته‌ها تحت فشار قرار گرفتند و يکي از لايه‌ها پاره شد لايه محافظ ديگري از نشت مواد به داخل بدن جلوگيري کند. بررسي اين بسته‌ها که از داخل بدن اجساد خارج مي‌شود نشان مي‌دهد جنس و شکل اين پلاستيک شبيه به انگشت‌هاي دستکش جراحي هستند که سر اين بسته‌ها با نخ قرقره يا پلاستيک ذوب شده، محکم شده است. تعداد و اندازه بسته‌ها مختلف است و ترتيب قرار گرفتن آنها در بدن اجساد نشان مي‌دهد فرد ابتدا به خاطر عادت کردن و سهولت بلع، بسته‌هاي کوچک و سپس بزرگتر را بلعيده است. اما علت اصلي مرگ اين افراد مسموميت حاد ناشي از باز شدن بسته‌هاي مخدر و نشت و جذب آنها به داخل بدن يا انسداد و پارگي روده‌ها رخ مي‌دهد. در اين فرآيند فرد به تدريج به کما مي‌رود، مردمک چشم‌هايش گشاد و واکنش‌هاي مغزي غيرعادي نشان مي‌دهد، سرعت تنفس‌اش کم مي‌شود و اگر عمليات پزشکي براي نجات او انجام نگيرد در نهايت فرد بعد از چندين ساعت دست و پنجه نرم کردن با مرگ به علت ايست قلبي به کام مرگ فرو خواهد رفت.»

ايستگاه پاياني يک گزارش

آنهايي که گرفتار چنين سرنوشتي مي‌شوند قربانيان اعتياد و فقرند. وسوسه پول‌هاي ميليوني و نياز به مواد مخدر ٢ عامل اصلي اين فرآيند هستند. بازاري که سوداگران مرگ براي قاچاق به راه انداخته‌اند بازار مرگ است. پيشنهاد‌هاي ميليوني‌شان نسبت به نوع و مقدار بسته‌هاي مواد متغير است. 15 ميليون تومان مواد را در ازاي پرداخت 10 ميليون تومان در دل طعمه‌هايشان جاسازي مي‌کنند. راهي سفر مرگ مي‌شوند و در ايستگاه آخر معلوم نيست چه چيزي در انتظارشان است؛ رهايي يا مرگ.

زنان حامله هدف قاچاقچيان خرده‌پا

شکم‌هاي بزرگ زنان حامله خوراک قاچاقچيان است، اين را يک زن حامله که به دليل بلع مواد مخدر دستگير شده بود مي‌گويد. روايت تلخ مريم، دختر جواني که به خاطر بلعيدن ٥٠٠ گرم مخدر شيشه در ترمينال دستگير شده بود داستان همه آنهايي است که اين راه را تجربه کردند. معتاد نيست، چهره‌اش رنگ پريده است، خودش را جمع کرده و با دست‌هاي دستبند خورده‌اش سعي دارد چيزي از وجودش را پنهان کند. شکمش بالا آمده و مانتو به تن‌اش چسبيده است. او که قرباني قاچاقچيان مواد مخدر است از روزي مي‌گويد که پايش به قاچاق مواد مخدر باز شد: «حامله که شدم شوهرم من را به يک قاچاقچي معرفي کرد، مي‌گفتند وقتش رسيده، هنوز نمي‌دانستم وقت چي که يکي از گماشته‌هايشان با يک سيني مسي که بسته‌هاي نايلوني کوچک در آن قرار داشت به سمتم آمد. وقتي فهميدم بايد آنها را بخورم وحشت کردم اما پاي پول که ميان آمد دست و پايم شُل شد. دخل زندگيمان کفاف بچه در راهمان را نمي‌داد. به همين خاطر يک ساعت بعد راهي سفر به تهران شدم، آن هم با ٦٠ بسته نايلوني شيشه در معده‌ام. وسط راه بوديم که حالم بد شد. دل‌پيچه و حالت تهوع داشتم. تشنه‌ام شده بود اما نمي‌توانستم حتي آب بخورم. تا اين‌که در ايست بازرسي بين راه وقتي مأموران براي کنترل مسافران اتوبوس به چهره‌ام نگاه کردند، راز پنهانم برملا شد و دستگير شدم.»

انتهاي پيام

http://www.havades.ir/ShowNews.asp?nid=42347



برچسب ها :دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر , دستمزد ميليوني براي بلعيدن مواد مخدر
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی