جستجو گر دانلود مقالات علمی

آخرین اخبار فروشگاه

جستجو گر دانلود مقالات علمی

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 121

جستجو گر دانلود مقالات علمی


جستجو گر دانلود مقالات علمی

 

 

بااین جستجو گر شما می توانید تمامی مقالات علمی را دانلود کنید:

 

 

 جستجو گر دانلود مقالات علمی    


تاريخ : چهارشنبه دوازدهم شهریور 1393 | 9:39 قبل از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
کشف قوی ترین ماده جهان

 کشف قوی ترین ماده جهان

 

دانشمندان آمریکایی از کشف ماده جدیدی خبر داده اند که حتی از گرافن یا الماس نیز مقاوم تر بوده و احتمالا قوی ترین ماده جهان است.            

 

 
    

کشف قوی ترین ماده جهان
 

    
 

ماده جدید، Carbyne نام دارد و شامل زنجیره ای از اتم های کربن است که توسط پیوندهای دو گانه یا سه گانه اتمی به یکدیگر متصل شده اند.

وجود این ماده، نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی مطرح شد و پس از آن در گرد و غبار بین ستاره‌یی کشف شد و مقادیر بسیار کم آن در آزمایش‌ها تولید شد.

به گفته محققان دانشگاه رایس، بر خلاف ورق های تک اتمی گرافن دارای ابتدا و انتها یا نانولوله های توخالی دارای درون و بیرون، Carbyne یک ماده تک بعدی است.

این ماده از سختی کششی دو برابری نسبت به گرافن و نانولوله های کربنی و سه برابری نسبت به الماس برخودار بوده و از قابلیت تبدیل شدن به نیمه رسانا مغناطیسی برخودار است.

از ماده بسیار مقاوم جدید Carbyne می توان در سیستم های نانومکانیکی و حسگرها و همچنین به عنوان مواد سبک و قوی برای برنامه های کاربردی مکانیکی و ذخیره سازی انرژی استفاده کرد.

نتایج این دستاورد در مجله ACS Nano منتشر شده است.

 




تاريخ : سه شنبه یازدهم شهریور 1393 | 9:34 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آلدهید و کتون
آلدهید و کتون
 

كتون:(ketone)
یک کتون یک گروه عاملی است که با یک گروه کربونیل که با دو اتم کربن دیگر پیوند دارد ؛ شناخته می‌شود. یک کتون را می‌توان با فرمول R۱(CO)R۲ بیان کرد. اتم کربن که با دو اتم کربن پیوند دارد آن را از گروه‌های عاملی کربوکسیلیک اسیدها ، آلدهیدها، استرها، آمیدها و دیگر ترکیب‌های اکسیژندار جدا می‌کند. پیوند دوگانهٔ گروه کربونیل نیز کتون‌ها را از الکل ها و اترها باز می‌شناساند.
به کربنی که به کربن گروه کربونیل چسبیده کربن آلفا و به هیدروژنی که به این کربن چسبیده هیدروژن آلفا گویند. در حضور یک کاتالیزور اسیدی کتون به keto-enol tautomerism مربوط می‌شود. واکنش با یک پایه قوی انول متناظر را نتیجه میدهد.

خواص شیمیایی آلدهید ها و كتون ها:
آلدهید ها وكتون ها در چند نوع فعل و انفعال شركت می كنند كه اهم آن به قرار زیر است:
1)حمله الكترونخواهی اسیدهای لوئیس روی اكسیژن گروه كربونیل موجب افزایش دانسیته بار مثبت كربن گروه كربونیل می شود كه در نهایت موجب افزایش خصلت اسیدی پروتون ههای كربن های آلفای كربونیل می گردد.صحت این نكته به وسیله روش های افزاری تائید شده است.
2)حمله هسته خواهی بركربن گروه كربونیل دومین دسته وسیع از واكنشهای آلدهید ها وكتون ها را تشكیل می دهد.به عنوان مثال از افزایش آب بر آلدهید ها وكتون ها دیول دوقلو(gemdiol)ایجاد می شود و درصد تشكیل آن به ساختمان ماده و به پایداری محصول حاصل بستگی دارد.به عنوان مثال مقدار دیول دوقلوی حاصل از استون در دمای 20درجه سانتی گراد خیلی كم و قابل اغماض است در صورتیكه آلدهید فرمیك و تری كلرو استالدهید به خوبی و به طور كامل به دیول دو قلو تبدیل می شوند.

تهیه آلدهید ها و كتون ها از راه اكسایش الكل ها:
مصرف زیاد آلدهید و كتون در سنتزهای آلی باعث می شود كه نحوه تهیه آنها اهمیت بسیاری داشته باشد.این اجسام را می توان از آلكین ها –كربوكسیلیك اسیدها و مشتق كربوكسیلیك اسیدها سنتز كرد.آلكینها دراثرآبداركردن باكاتالیزور اسید به وسیله هیدروبورداركردن-اكسایش به آلدهید یا كتون تبدیل می شوند.
كربوكسیلیك اسیدها یا مشتقات آنها با تركیبات آلی فلزدار یا معرف های كاهند دیگر تركیب می شوند و آلدهید یا كتون می دهند.با وجود این یكی از معمولترین روش های سنتزی اكسایش الكل های نوع اول و دوم با كرومیك اسید H2CrO4 یا پتاسیم پرمنگنات است.
در این گزارش كار نحوه مصرف كرومیك اسید در تبدیل الكلها به آلدهید ها و كتون ها مورد بحث قرار می گیرد.
كرومیك اسید برای مدت طولانی پایدار نیست و بنابراین آن را در هنگام لزوم از تركیب سدیم یا پتاسیم دی كرومات با اسید اضافی مانند سولفوریك یا اسد استیك یا با انحلال كرومیك انیدرید در آب تهیه می كنند.
در روش اخیر سولفوریك اسید یا استیك اسید نیز اضافه می شود زیرا كه سرعت اكسایش الكل ها با كرومیك اسید در محلول اسیدی بسیار زیادتر است.در تهیه یا اكسایش اجسامی كه در محیط اسیدی قوی تجزیه می شوند كرومیك انیدریدرا در پیریدین حل می كنند یا پتاسیم پرمنگنات بازی را به عنوان معرف اكسید كننده به كار می برند.
الكلها در مجاورت كرومیك اسید به استر تبدیل می شوند.این عمل كاملا به واكنش الكل ها وكربوكسیلیك اسیدها شباهت دارد.
وجود چند واكنش جانبی مهم اكسایش الكل نوع اول به آلدهید را پیچیده می كند.
به احتمال زیاد مهمترین واكنش جانبی اكسایش سریع آلدهید با كرومیك اسید و تبدیل آن به كربوكسیلیك اسید است.برای تقلیل این اكسایش اضافی نامطلوب كرومیك اسید را به الكل نوع اول اضافه می كنند تا عامل اكسنده اضافی در مخلوط واكنش موجود نباشد وهم چنین آلدهیدرا در هنگام تشكیل از مخلوط واكنش تقطیر می كنند.بنابراین چنان چه در اكسایش با كرو میك اسید لازم باشد كه آلدهید با بازده زیادی تهیه می شودباید آلدهید موردنظر خیلی فرارباشد یعنی در كمتر از حدود 150بجوشد.
كتون ها در محیط اسیدی ملایم در برابر این اكسنده بسیار پایدارتر از آلدهیدها هستند از این رو در تبدیل الكل های نوع دوم به كتون ها میزان واكنش های جانبی كه در اكسایش الكل های نوع اول گفته شد چندان قابل ملاحظه نیستند.ولی در شرایط بازی یا اسیدی قوی كتون هایی كه به فرم انولی در می آیند اكسید می شوند و به دو قسمت كربونیل دار تجزیه می شوند.برای مثال می توان سیكلو هگزانول را با كرومیك اسید اكسیدكرد وبازده زیادی از سیكلوهگزانون به دست آورد ولی این جسم در اثر تركیب با پتاسیم پرمنگنات در محیط بازی ضعیف به آدیپیك اسید تبدیل می شود.بدون شك در این واكنش ابتدا كتون به یون انولات تبدیل می شود تبدیل می شودو بعداین یون با پرمنگنات اكسید می شود.
سیكلوهگزانون یك كتون متقارن است و فقط یك یون انولات می دهد.چنان چه كتون متقارن نباشد دو یون انولات متفاوت تولی می شود وهر یك از آنها با پرمنگنات به محصول جداگانه ای اكسید می شود.در اكسایش كتون های نامتقارن مخلوط پیچیده ای از چند محصول تشكیل می شود وچنین مشكلی مصرف سنتزی این واكنش ها را كم می كند.


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:49 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آمینها
آمینها

ترکیبات نیتروژن در طبیعت:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

واکنشهای آمین ها:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:48 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
واکنش های بنزن

واکنش های بنزن

 

۱- هالوهالوزناسیونزناسیون

 

 

 

 

۲-نیتراسیون نیتراسیون

 

 

 

 

 

۳-سولفوناسیون سولفوناسیون

 

 

 

 

 

۴-فریدل کرافتس

فریدل کرافتس

 

 

 

 

 

۵-آسیلاسیون فریدل کرافتس

آسیلاسیون فریدل کرافتس

 

 

 

 

 

۶-احیای بیرچ

احیای بیرچ

 

 

 

 

 

 


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:46 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
واکنش های فنول ها

واکنش های فنول ها

۱- واکنش با سود

 

 

 

۲-استر فنولی

 

 

 

۳-اتر فنولی

 

 

 

۴-هالوزناسیون فنل

 

 

۵-نیتراسیون فنل

 

 

۶-سولفوناسیون فنل

 

 

۷- واکنش کلب

 

 

 


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:45 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
واکنش های آریل هالید

واکنش های آریل هالید

۱-واکنش گرینیارد

 

 

 

 

 

۲-واکنش هیدرولیز

 

 

 

 

 

 

۳-آمیناسیون



تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:42 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
واکنش های آلکیل هالید

واکنش های آلکیل هالید

۱-هیدرولیز

 

۲-سنتز ویلیامسون

 

۳-نیتریلاسیون

 

۴-آمیناسیون آلکیل هالید

 

 

 

 

 

 

۵-آلکن: حذف بتا

 

 

۶-واکنش با معرف گرینیارد

 

 


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:41 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
واکنش های اتر
 
واکنش های اتر

۱- واکنش با اسید

 

 

۲- هیدروزناسیون

 

 

 


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:40 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آلکنها

آلکنها

آلکنها ، دسته بزرگی از هیدروکربنها را شامل می شوند که به هیدروکربنهای غیر اشباع (unsaturated) موسومند. تعداد هیدروژنهای این ترکیبات ، کمتر از آلکنهای هم کربن است. آلکنها ممکن است یک یا چند پیوند دوگانه مجزا و دور از هم و یا مزدوج داشته باشند.

 

تصویر
 


 
ساختمان اتیلن
 
ساختمان پیوند دوگانه کربن- کربن در آلکنها
اتیلن
اتیلن کوچکترین عضو خانوده آلکنها و به فرمول C2H4 می‌باشد که دو اتم هیدروژن کمتر از آلکان هم‌کربن (اتان) دارد. ما در اینجا به بررسی ساختمان اتیلن می‌پردازیم تا با ساختار ترکیبات اشباع نشده آشنا شویم. بررسی ساختمان اتیلن به طریق کوانتوم مکانیکی نشان داده است که کربن ، برای اینکه در ساختمان اتیلن شرکت نماید، لازم است که با استفاده از اوربیتالهای 2s و دو اوربیتال 2p خود ، سه اوربیتال هیبریدی یکسان بوجود آورد که این اوربیتالهای هیبریدی ، در یک سطح قرار می‌گیرند، بنحوی که اتم کربن ، در مرکز یک مثلث قرار گرفته و زوایای بین اوربیتالهای هیبریدی ، 120 درجه تخمین زده شده است.

هرگاه ما چهار اتم هیدروژن و دو اتم کربن sp2 را کنار هم مرتب کنیم، شکلی ایجاد می‌شود که در آن ، هر اتم کربن در سه پیوند σ (سیگما) شرکت دارد. برای رسیدن به کربن به حالت اکتت ، لازم است که سومین اوربیتال 2p اتمهای کربن همپوشانی کرده ، پیوند ایجاد کنند. این پیوند که از همپوشانی اوربیتالهای p کربن ایجاد می‌شود، از نظر شکل و انرژی ، با پیوند σ متفاوت می‌باشد و به پیوند π موسوم است که از دو قسمت تشکیل شده است.

یک ابرالکترونی در بالای سطح مولکول و ابر الکترونی دیگر ، در پایین سطح قرار می‌گیرد. وقتی این ساختمان می‌تواند انجام شود که تمام اتمهای شرکت کننده در ساختمان اتیلن در یک سطح قرار گیرند. پس مولکول اتیلن لازم است یک مولکول مسطح باشد. مسطح بودن مولکول اتیلن بوسیله روشهای طیف سنجی و پراش الکترونی مورد تایید قرار گرفته است.
پروپن
پروپن به فرمول C3H6 ، CH3-CH=CH2 ، دومین عضو خانواده آلکنها می‌باشد که سه اتم کربن با 6 اتم هیدروژن به هم متصل شده‌اند.
بوتن
بوتن به فرمول C4H8 عضو بعدی این خانوده است که برای آن ، چند نوع آرایش می‌توان در نظر گرفت که در آنها ، چهار اتم کربن با هشت اتم هیدروژن طوری قرار بگیرند که قانون اکتت رعایت شده باشد. بوتن به ظاهر دارای سه ایزومر می‌باشد، ولی مطالعات تجربی نشان داده است که برای آلکنی به فرمول C4H8 چهار ساختمان فیزیکی کاملا متفاوت وجود دارد.
روش آیوپاک برای نامگذاری آلکنها
در روش آیوپاک ، نامگذاری آلکنها با رعایت نکات زیر انجام می‌شود:


    بلندترین زنجیری را که پیوند دوگانه کربن- کربن در آن قرار گرفته باشد، انتخاب می‌کنیم.
    زنجیر اصلی را به نحوی شماره گذاری می‌کنیم که اولین کربن روی پیوند دوگانه ، کوچکترین شماره را به خود بگیرد. (این روش تنها در مورد مشتقات کربن و هیدروژن صادق است. در نامگذاری الکل های اتیلنی و اسیدها و استرهای اتیلنی و برخی مشتقات دیگر ، اولویت با عوامل الکل ، اسید و استر می‌باشد.)
    شماره کربنهایی را که استخلافها در روی آنها قرار گرفته‌اند، مشخص می‌کنیم.
    اگر قرار باشد ایزومرهای هندسی ماده مشخص گردد، در اول نام ماده از پیشوند cis و trans یا E و Z استفاده می‌کنیم.

 

تصویر

 
2-cis بوتن
 
خواص فیزیکی آلکنها
بطور کلی ، خواص فیزیکی آلکنها مشابه آلکانهاست. آلکنها در حلالهای غیرقطبی مانند اتر ، کلروفرم و دی‌کلرو متان محلول ولی در آب نامحلول می‌باشند و سبکتر از آب نیز می‌باشند. نقطه جوش آلکنها با افزایش تعداد کربنها افزایش می‌یابد. بجز آلکنهای کوچک ، نقطه جوش آلکنها به ازای افزایش یک اتم کربن بین 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد. همانند آلکانها ، شاخه‌دار شدن آلکنها موجب کاهش نقطه جوش می‌شود.

آلکنها اندکی قطبی‌تر از آلکانها هستند این قطبیت اندک در اثر خصلت الکترون دهی و الکترون گیری گروهها ایجاد می‌گردد. وقتی روی آلکنها ، گروههای القایی با قدرت بیشتر قرار می‌گیرد، ممان دو قطبی اندکی افزایش می‌یابد.
تهیه آلکنها
از طریق هیدروهالوژن زدایی از هالیدهای آلکیل
هیدروهالوژن زدایی ، واکنشی است که طی آن ، از یک مولکول هالید آلکیل یک مولکول هالید هیدروژن (یک اتم هیدروژن از یک کربن و یک اتم هالوژن از کربن مجاور) برداشته می‌شود. این واکنش بسته به ساختمان و شرایط محلول می‌تواند از طریق دو مکانیسم متفاوت E2 و E1 انجام بگیرد.
تهیه آلکنها از طریق هالوژن ردایی از α- دی بروموآلکان
اگر دو اتم هالوژن در روی یک اتم کربن قرار گرفته باشند، ماده را دی‌هالوژنه دوقلو geminal می‌نامند و اگر دو هالوژن در روی دو اتم کربن مجاور قرار گرفته باشند، vicinal خوانده می‌شود. از واکنش مشتقات α- دی برومو با پودر روی در اسید استیک و طی یک واکنش هالوژن زدایی ، آلکن مربوطه تولید می‌شود. در این واکنش ، هر دو اتم برم آزاد می‌شود و آلکن تشکیل می‌گردد. روی در اسید استیک نقش احیا کننده را بازی می‌کند. روی اکسید می‌شود و هالید الکیل احیا می‌شود.
تهیه آلکنها از طریق آبگیری از الکلها
یکی از بهترین روشهای تهیه آلکنها ، آبگیری از الکلهاست. واکنش آبگیری از الکل در حضور کاتالیزورهای اسیدی ، معمولا برگشت پذیر بوده ، سرعت کمتری دارد. لذا جهت جلوگیری از واکنش برگشتی و برای تکمیل واکنش ، آلکن تولید شده را از محیط واکنش خارج می‌کنند. با توجه به این که نقطه جوش آلکنها ، پایین‌تر از نقطه جوش الکلهای مربوطه می‌باشد، لذا این عمل بسهولت انجام می‌گیرد. در واکنشهای آبگیری از الکلها ، معمولا از اسید سولفوریک یا اسید فسفریک غلیظ استفاده می‌شود.
واکنشهای شیمیایی آلکنها
اگر بخواهیم واکنشهای شیمیایی آلکنها را پیش‌بینی نماییم، لازم است ابتدا فعالیت پیوند π در آلکنها را مورد مطالعه قرار دهیم و تاثیر پیوند دوگانه روی گروههای آلکیل مجاور و برعکس را خوب بدانیم. با مطالعه واکنشهای اختصاصی پیوند دوگانه ، قادر خواهیم بود تا واکنشهای اختصاصی خیلی از آلکنها و واکنشگرهای دیگر را پیش‌بینی نماییم.

بطور کلی دو نوع واکنش در روی آلکنها انجام پذیر می‌باشد. دسته اول آنهایی هستند که در روی پیوند π انجام می‌گیرند و لذا پیوند π از بین می‌رود و پیوندهای جدید تشکیل می‌گردد. واکنشهای دسته دوم ، واکنشهایی هستند که در محلولهای دیگری که ارتباط خاصی با پیوند دوگانه دارند، اتفاق می‌افتند. مثل گروههای آلکیل و یا عوامل دیگری که به کربنهای sp2 متصل می‌باشند.

تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:33 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آلکینها

آلکینها

هرگاه ترکیب آلی حاوی پیوند سه گانه کربن به کربن باشد، آلکین نامیده می‌شود. استیلن با فرمول C2H2 کوچکترین عضو این خانوده می‌باشد و به همین دلیل آلکینها را ترکیبات استیلنی یا استیلن‌های استخلاف‌دار می‌گویند. همانطوریکه ساختمان استیلن نشان می‌دهد، برای این که دو اتم کربن و دو اتم هیدروژن بهم وصل شوند و مولکول کاملی را تولید نماید، لازم است که کربن‌ها با هیبرید sp و از طریق پیوند سه‌گانه (یک پیوند سیگما و دو تا پیوند پی) به یکدیگر وصل شوند.


تصویر

 
ساختمان پروپین

 
تقسیم بندی استیلن‌ها
استیلن‌های حقیقی یا انتهایی (terminal acetylenes)
به ترکیباتی از این گروه اطلاق می‌شود که حداقل یک اتم هیدروژن متصل به کربن sp در آنها وجود داشته باشد. مثلا پروپن (متیل استیلن) یک استیلن حقیقی است. به همین ترتیب ، فنیل استیلن و ترسیوبوتیل استیلن از استیلن‌های حقیقی می‌باشند.
استیلن‌های داخلی (internal acetylenes)
هرگاه پیوند سه گانه کربن به کربن درجایی از مولکول قرار گرفته باشد که کربنهای با هیبرید sp به استخلاف متصل باشند، استیلنی را داخلی می‌نامند، مثل دی‌متیل استیلن ، دی‌فنیل استیلن و دی‌ترسیوبوتیل استیلن.
نامگذاری آلکینها
آلکینها با چند روش نامگذاری می‌شوند:

در نامگذاری معمولی ، آلکینها به عنوان مشتقات استیلنی نامگذاری می‌شوند. معمولا برای نامگذاری استیلن‌های کوچک از این روش استفاده می‌شود. روش جامع برای نامگذاری آلکین‌ها روش (IUPAC) است و اصول آن ، مشابه نامگذاری آلکنهاست و با رعایت نکات زیر انجام می‌شود:


    طولانی ترین زنجیری را که پیوند سه گانه در آن قرار دارد، مشخص و کربنهای زنجیر اصلی را از طرفی شماره گذاری می‌کنیم که اولین کربن پیوند سه‌گانه شماره کوچکتری را داشته باشد.

    نام گروهها و شماره کربن محل آنها را معین و به ترتیب الفبای انگلیسی مرتب می‌کنیم.

    با ذکر شماره کربن محل پیوند سه‌گانه و تغییر نام آخر زنجیر از ane به yne نامگذاری به پایان می‌رسد.

ساختمان استیلن
اتین یا استیلن ، کوچکترین عضو خانوده بزرگ آلکینها (استیلنی‌ها) می‌باشد. به طریق کوانتوم مکانیکی ، اگر بخواهیم با دو اتم هیدروژن ، مولکولی را ایجاد کنیم، لازم است کربن‌ها با یک پیوند سه‌گانه به یکدیگر متصل شوند. برای ایجاد مولکولی اتمهای کربن باید هیبرید sp داشته باشند. یکی از این اوربیتالهای هیبریدی به کربن و دیگری به هیدروژن متصل و اوربیتالهای py و Pz نیز دو پیوند π را ایجاد می‌کنند.

با شناختی که از دو پیوند دوگانه کربن به کربن و کربن به هیدروژن آلکنها داریم، انتظار می‌رود که طول پیوند سه گانه کربن- کربن و کربن- هیدروژن در استیلنی‌ها کوتاهتر باشد. طول پیوند سه گانه کربن- کربن 1,20 آنگستروم و کربن- هیدروژن 1,60 آنگستروم اندازه گیری شده است.
خواص فیزیکی آلکینها
خواص فیزیکی آلکینها ، مشابه آلکنهای هم کربن است. آلکینها ، ترکیباتی با قطبیت کمتر می‌باشند که در حلالهای با قطبیت کمتر مثل تتراکلرید کربن ، بنزن و اترها بخوبی حل می‌شوند، ولی در آب نامحلولند. همانند سایر هیدروکربنها سبکتر از آب هستند. بررسی و مقایسه نقطه ذوب و جوش این مواد نشان می‌دهد که با افزایش تعداد کربن نقطه جوش افزایش می‌یابد و با شاخه‌دار شدن کاهش می‌یابد.


تصویر
 

 
ساختمان بوتین
 
 
 
روشهای آزمایشگاهی تهیه آلکینها
دو روش کلی برای تهیه آلکینها وجود دارد:


    تبدیل یک آلکین به آلکینهای دیگر است که با تغییر و بزرگ کردن آلکینهای کوچک امکان‌پذیر می‌باشد.
    ایجاد پیوند سه گانه کربن- کربن در مولکول می‌باشد که با انجام واکنشهای شیمیایی مناسب انجام پذیر می‌باشد.

روشهای صنعتی تهیه استیلن
استیلن ، کوچکترین عضو خانوده استیلنی‌هاست و در صنعت از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است. به عنوان ماده اولیه و پیش ماده در سنتز و تهیه مواد شیمیایی مختلف مورد نیاز می‌باشد. از این رو ، روشهای صنعتی زیادی برای تولید انبوه این ماده ابداع شده است.


    کاربید کلسیم از واکنش آهک و زغال کک و در دمای بالا (با استفاده از کوره های الکتریکی) تهیه می‌شود. حسن این ماده در این است که قابل نگهداری و به سهولت قابل حمل می‌باشد و لذا در هر جا و مکانی تهیه استیلن امکان‌پذیر می‌باشد.

CaO + 3C → C2Ca + H2O → H-C≡C-H



    از اکسید شدن جزئی و محدود متان در دمای بالا نیز استیلن در اشل صنعتی تولید می‌شود. با این روش صنعتی ، ضمن این که استیلن سنتز می‌شود، گازهای با ارزش هیدروژن و منوکسید کربن نیز تولید می‌شود که اهمیت سنتزی فراوان دارد (به عنوان مثال در سنتز متانول مورد استفاده قرار می‌گیرند).

6CH4 + O2 → 2CO + 10H2 + 2H-C≡C-H



    از اکسید شدن متان در دمای حدود 1500 درجه سانتی‌گراد و در مدت زمان بسیار کوتاه 0.1 ثانیه نیز استیلن و هیدرژن تولید می‌گردد.

2CH4 → H-C≡C-H + 3H2


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:29 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
انواع شامپو ها و روش ساخت آن

انواع شامپو ها و روش ساخت آن

 

شامپو برای موهای چرب

شامپو برای موهای خشک

شامپوهای صابون دار

کرم شامپوها

شامپوهای مایع

 

 
شامپو برای موهای چرب

 
صابون مایع ۶۳۰ سانتیمتر مکعب    گلیسیرین ۳۰ سانتیمتر مکعب
الکل ۹۵ درصد ۱۲۰ سانتیمتر مکعب    گلاب ۲۵۰ سانیتمتر مکعب

الکل بریزید و محلول را به همراه گلیسیرین به محلول صابون اضافه نمایید، سپس با بقیه آب حجم محلول را به یک لیتر برسانید.
شامپو برای موهای خشک
روغن اکالیپتوس ۲ سانتیمتر مکعب گلیسیرین ۳۰ سانتیمتر مکعب صابون مایع ۵۰ سانتیمتر مکعب روغن کاج ۲ سانتیمتر مکعب الکل طبی ۹۵ درصد ۶۰ سانتیمتر مکعب آب ۸۵۰ سانتیمتر مکعب الکل بریزید و محلول را به همراه گلیسیرین به محلول صابون اضافه نمایید، سپس با بقیه آب حجم محلول را به یک لیتر برسانید.
شامپوهای صابون دار
فرمول شماره یک     
صابون مایع ۴۰ گرم     کربنات پتاسیم ۸ گرم
الکل ۹۵ درصد ۸۰ سانتیمتر مکعب     آب مقطر یک لیتر
صابون مایع را در الکل و قسمتی از آب حل کنید، سپس کربنات پتاسیم و بقیه آب را همراه با مقداری اسانس معطر اضافه نمایید


    
    
    
فرمول شماره دو    
صابون مایع یک قسمت     محلول پتاس یک قسمت
الکل ۹۵ درصد طبی ۲ قسمت     آب ۱۶ قسمت

فرمول شماره سه     
محلول آمونیاک ۳۰ گرم     صابون مایع ۱۶ گرم
آب ۵۰۰ میلی لیتر     ادکلن ۳۰ گرم
الکل ۹۵ درصد طبی ۲۵ گرم     

صابون را در الکل حل کنید و بقیه مواد را اضافه نموده و صاف نمایید.
کرم شامپوها

 
کرم شامپوها انواع شامپو از نوع سفت تا نرم را در بر می گیرد. این شامپوها را میتوان از مخلوطی از سدیم لوریل سولفات و صابون که شامپو را غلیظ تر می کند تهیه نمود.

    
فرمول شماره یک     
خمیر سدیم لوریل سولفات ۲۵ گرم     لانولین ۲۵/۰ گرم
ستیل الکل ۵/۰ گرم     اسانس معطر چند قطره
اسید استاریک ۵/۶ گرم     سود کاستیک ۱ گرم
آب مقطر ۶۸ میلی لیتر     ماده محافظ و ماده رنگی به مقدار لازم
۱- اسید استاریک، سدیم لوریل سولفات و لانولین را حرارت دهید و ۸۰ درصد آب را تا ۸۰ درجه سانتیگراد جداگانه حرارت دهید.
۲- هر دو قسمت را بر هم افزوده و خوب بهم بزنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود.
۳- سود سوزآور و باقیمانده آب را حرارت دهید تا کاملاً حل شود.
۴- محلول سود را با سایر مواد آماده شده مخلوط کنید و برای مدت ۱۵ دقیقه بهم بزنید. هنگامی که مخلوط تا ۴۰ درجه حرارت سرد شد اسانس و رنگ و ماده محافظ را اضافه کنید و مجدداً بهم بزنید.

    
فرمول شماره دو     
مانو کول Manucol SS/LH     (آلژینات سدیم) ۱۶ گرم
خمیر سدیم لوریل سولفات ۳۰ گرم     کلرید سدیم ۴ گرم
آب مقطر ۵۰ میلی لیتر     عطر ۳-۱ قطره
ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم     
۱- تمام مواد مورد نیاز را به دقت وزن نمایید.
۲- در یک ظرف مانوکول را در آب حل نمایید.
۳- در یک هاون کلرید سدیم را با خمیر لوریل سولفات مخلوط نمایید.
۴- محلول آبی را تا حدود ۷۰ درجه حرارت دهید.
۵- مخلوط کلرید سدیم و خمیر لوریل سولفات را به آب اضافه کرده و بهم بزنید. صبر کنید تا خنک شود. عطر، رنگ و ماده محافظ را اضافه کنید.
توجه : برای حل کردن مانوکول در آب، ابتدا مقدار کمی آب اضافه نموده و بهم بزنید تا یک خمیر تهیه شود، سپس بقیه آب را اضافه نمایید، بهتر است ابتدا پودر مانوکول را با مقار کمی گلیسیرین یا الکل ساییده، سپس آب را اضافه نمایید. از آب داغ استفاده نکنید زیرا چسبندگی امولسیون را از بین می برد.
مانوکول به عنوان ماده غلیظ کننده به کار می رود.

    
فرمول شماره سه     
خمیر سدیم لوریل سولفات ۲۵ گرم     دی اتیلن گلیکول منو استئارات ۲ گرم
آب مقطر ۶۷ میلی لیتر     رنگ خیلی کم
هیدروکسید سدیم ۷۵/۰ گرم     اسید استئاریک ۵ گرم
عطر ۳-۱ قطره     ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم
۱- هیدروکسید سدیم را در آب حل نموده تا ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید.
۲- به استثنای ماده رنگی و عطر بقیه مواد را تا دمای ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید، سپس به محلول هیدروکسید سدیم اضافه نمایید.
۳- مخلوط را تا خنک شدن بهم بزنید.
۴- عطر و ماده رنگی را بعد از خنک شدن امولسیون و رسیدن حرارت آن به ۴۵ درجه سانتیگراد اضافه نمایید.

    
فرمول شماره چهار     
خمیر سدیم لوریل سولفات ۲۵ گرم     هیدروکسید سدیم جامد ۱ گرم
ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم     اسید استئاریک ۷ گرم
آب مقطر ۶۷ میلی گرم     عطر ۳-۱ قطره
۱- خمیر سدیم لوریل سولفات، اسید استئاریک و نصف مقدار آب را حرارت دهید تا یک مایع صاف کاملاً یکنواخت بدون ذرات ذوب نشده به دست آید( ۷۰ درجه سانتیگراد).
۲- هیدروکسید سدیم و ماده محافظ را در بقیه آب در حرارت ۷۰ درجه سانتیگراد حل نمایید.
۳- محلول شماره دو را به محلول شماره یک اضافه نموده و پیوسته بهم بزنید تا مخلوط یکنواختی به دست آید، سپس بگذارید تا خنک شود. هنگامی که درجه حرارت به ۳۵ رسید عطر را به آن اضافه کنید.

    
فرمول شماره پنج     
خمیر سدیم لوریل سولفات ۵۰ گرم     هیدروکسید سدیم ۱ گرم
عطر ۳-۱ قطره     اسید استئاریک ۷ گرم
ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم     آب مقطر ۴۲ میلی لیتر
همانند بالا تهیه شود    

    

    
فرمول شماره شش     
الف : خمیر سدیم لوریل     
سولفات ۵۰ گرم     ایزوپروپانول آمید ۳ گرم
اسید استئاریک ۷ گرم     
ب: سدیم هیدروکسید ۱ گرم     
آب مقطر ۴۰ میلی لیتر     ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم
عطر ۳-۱ قطره     
مواد بخش «الف» را حرارت دهید( تا ۷۰ درجه سانتیگراد) مواد بخش «ب» را تا ۷۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید. مخلوط «ب» را به مخلوط «الف» اضافه نموده و تا به دست آمدن یک امولسیون بهم بزنید. عطر را در حرارت ۳۵ درجه اضافه نمایید.

    

    
فرمول شماره هفت (کرم شامپوی مایع)     
خمیر سدیم لوریل سولفات ۲۵ گرم     استئارات منیزیم ۲ گرم
مانوکول SS/44 خیلی کم     عطر ۳-۱ قطره
پلی اتیلن گلیکول منو استئارات ۵ گرم     الکل الئیل ۳-۱ قطره
آب مقطر ۶۸ میلی لیتر     ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم
۱- استئارات منیزیم را با خمیر سدیم لوریل سولفات مخلوط نمایید.
۲- پلی اتیلن گلیکول منو استئارات را به آب اضافه کنید و بهم بزنید، سپس الکل الئیل را به آن اضافه کنید. مخلوط را تا ۷۵ درجه سانتیگراد حرارت دهید.
۳- با بهم زدن دائم بقیه آب را به مخلوط اضافه کنید.
۴- عطر، ماده محافظ و سایر مواد را در ۴۰ درجه سانتیگراد اضافه نمایید.

    

فرمول شماره هشت«کرم ضد شوره»
    
خمیر سدیم لوریل سولفات ۲۵ گرم     آب مقطر ۶۵ میلی لیتر
آب مقطر ۶۵ میلی لیتر     اسید استئاریک ۷ گرم
پودر بیوسولفور ۲ گرم     ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم
عطر ۱ قطره     

هیدروکسید سدیم را در آب با حرارت ۷۵ درجه سانتیگراد حل نمایید.
به محلول هیدروکسید سدیم بیوسولفور را اضافه کنید. اسید استئاریک و خیمر سدیم لوریل سولفات را مخلوط نموده و تا حرارت ۶۰ درجه به آرامی گرم نمایید، سپس حاصل را به محلول آبی اضافه کنید و تا خنک شدن بهم بزنید و در پاین ماده محافظ و عطر را به آن بیفزایید.
شامپوهای مایع

 
این شامپوها پایدار بوده و به راحتی آنها را میتوان رنگین و معطر نمود. مواد متشکه عبارتند از لوریل سولفات یا لوریل اتر سولفات به علاوه موادی جهت ایجاد کف و غلظت مناسب مانند الکیل آمیدها (منواتانول آمید نارگیل) یا ایزو پروپانول آمیدلوریک به شامپوها اضافه می شوند. برای کنترل غلظت شامپوهای مایع، املاح معدنی یا املاح بازهای آلی به آنها اضافه می گردد. این مواد را مقادیر کم کلرید آمونیوم یا منواتانول آمین هیدروکلراید تشکیل می دهد. همچنین می توان تخم مرغ، لانولین و لیمو به شامپوها اضافه نمود.
الف: تری اتانول آمین لوریل سولفات ۴۵ گرم    ب: امپیلان (CME) (منواتانول آمید نارگیل) ۲ گرم
ج: آب مقطر ۵۳ میلی لیتر    د: عطر ۳-۱ قطره
هـ: ماده محافظ ( نیپاژین M) خیلی کم    
مواد « الف» و «ب» را تا حرارت حدود ۶۵ درجه سانتیگراد حرارت دهید. مواد «ج» و «د» را تاحدود ۶۵ درجه حرارت دهید. آنها را مخلوط کنید. هنگام سرد شدن عطر و ماده محافظ را به آن اضافه نمایید.


شامپوی مایع بدون صابون    
الف: تری اتانول آمین لوریل سولفات۵۰ گرم    ب : آب مقطر ۵۰ میلی لیتر
ج : عطر ۳-۱ قطره    
د : رنگ ( رنگ محلول در اب)بسیارکم    هـ . مادهء محافظ (نیپاژین M) بسیار کم
مواد «الف»، «ب» و «ج» را بدون بهم زدن زیاد ب هم در یک ظرف مدرج مخلوط نمائید، سپس مواد دیگر را اضافه کرده بهم بزنید.

    

    
«شامپوی مایع شفاف (محتوی ماده تثبیت کننده کف»
آمپیکول (HO)TL 50 گرم    ماده محافظ (نیپاژین M) بسیار کم
آب مقطر ۵۰ میلی لیتر    
آمپیکو را در آب مقطر حل کنید، سپس ماده محافظ و عطر را اضافه نمائید.


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 8:5 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
تحریک سلولها برای تولید آنزیم تلومراز ، فرآیند پیری را معکوس می کند
تحریک سلولها برای تولید آنزیم تلومراز ، فرآیند پیری را معکوس می کند



بشر از زمانهای بسیار دور به دنبال یافتن دارویی برای افزایش طول عمر بوده است و بسیاری‌ از مردم‌ آرزو دارند مدت‌ زمان‌ زندگی‌ خود را بیشتر کنند، اینک دانشمندان آمریکایی ادعا کرده اند به زودی قرصی را تولید خواهند کرد که می تواند طول عمر شما را افزایش دهد.

 این متخصصان می گویند هدف بالقوه ای را برای افزایش طول عمر انسان پیدا کرده اند اما هنوز آزمایشات اولیه روی این فاکتور طول عمر را در نمونه های انسانی آغاز نکرده اند.

آنها تشریح کردند: راه حل بالقوه ما برای افزایش طول عمر تولید دارویی است که از تلومرها محافظت می کند. تلومرها (Telomere)  در واقع بخش های انتهایی از مولکول دی ان آ هستند که در فرآیند پیری نقش دارند. البته هنوز معلوم نیست که این شیوه درمان برای انسانها بی خطر باشد به همین دلیل ابتدا روی سگ ها و گربه ها آزمایش خواهد شد.

تلومر (Telomere) پایانه فیزیکی کروموزم‌های خطی می‌باشد که از یک توالی غیر کد کننده تشکیل یافته است. در پستانداران تلومر مرکب از تعداد متغیری توالی‌های تکراری، با رمز TTAAGGG می‌باشد. توالی تکرارا شونده تلومری در سایر جانداران نیز دارای فرمول کلی مشابهی است که این شباهت نشاندهنده نقش حیاتی و در نتیجه محفوظ باقی ماندن ساختار تلومر می‌باشد.

متخصصان معتقدند وقتی طول تلومر کوتاه شود، طول عمر افراد نیز کاهش پیدا می کند. آنها می گویند تحریک سلولها برای تولید آنزیم تلومراز،  فرآیند پیری را معکوس می کند و می تواند پیشرفت بزرگی در عرصه پزشکی باشد.

تلومر وطول عمر

وجود تلومر به عنوان سپر حفاظتی برای محافظت از ژنوم سلول یوکاریوتی اهمیت حیاتی دارد وکاهش زیاد طول تلومر منجر به از بین رفتن توانائی عملکرد این ساختار در انجام وظایف خود شده ودرنهایت سلول را به سوی نابودی میبرد. مشادهدات متعدد نشان داده اند که سلولهای سوماتیک انسانی طبیعی، که در سیستم در شیشه(in vitro)کشت داده شده اند ،تنها میتوانند تعداد محدودی تقسیم را انجام دهد و پس از آن رشد آنها متوقف شده و سلولها دچار سالخوردگی میشوند پس از اینکه کاهش طول تلومر به حد بحرانی برسد فرکانس بالائی از نوترکیبی های کروموزمی مشاهده میشود همین امر میتواند عامل سالخوردگی ونهایتاٌ نابودی سلول گردد.

این اتفاق دربدن موجودات زنده (in vivo) نیز رخ میدهد و تحقیقات ارتباط طول عمر موجودات زنده پرسلولی وکاهش طول تلومر را نشان میدهند .

به عنوان مثال در یک بررسی بر روی Rat مشاهده شد که کاهش طول عمر تلومر در بافتهای سوماتیک این جانور در جنس نر بیشتر ( سریعتر ) از جنس ماده است.و این مطلب با طول عمر آنها که در ماده ها بیش از نرهاست مطابقت دارد.

همین مسئله باعث شد که بحث هائی پیرامون افزایش مدت عمر بشر وحتی جاودانگی بشر مطرح گردد و دانشمندان در تلاش هستند که ابتدا اینکار را با ساختن حیوانات آزمایشگاهی مثلاٌ موشهائی با عمرهای طولانی تر ازحد معمول به مرحله عمل برسانند.

سالانه سه ماه به میزان امید به زندگی در جهان افزوده می شود و متخصصان پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۳۰ در حدود یک میلیون انسان بیش از ۱۰۰ ساله در جهان خواهند بود.

تا به امروز، رکورد بالاترین طول عمر در جهان به فردی ۱۲۲ ساله اختصاص یافته است، در عین حال در کشور ژاپن به تنهایی تا پایان سال ۲۰۱۰ بیش از ۴۴ هزار نفر با سنی بالای ۱۰۰ سال زندگی می کردند.

با این همه برخی از متخصصان بر این باورند گرایش موجود به سوی افزایش طول عمر به واسطه پدیده چاقی همه گیری که جوامع ثروتمند و در حال توسعه را تحت تاثیر خود قرار داده، دچار اختلال خواهد شد


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:39 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آنزیم آمیلاز

آنزیم آمیلاز

آمیلاز  که جزء  آنزیم های هیدولاز محسوب می شود. در پانکراس  برون ریز و غده های پاروتید  ساخته می شوند وعمل آنها هیدورلیز نشاسته  وتبدیل آن به مالتوز  است. دو نوع آمیلاز  وجود دارد.

الف)بتا آمیلاز  یا آمیلاز باکتری ها که زنجیره های پلی  ساکاریدی  مانند نشاسته  و گلیکوژن را  از قسمت انتهایی  احیا کننده ی  آن ها هیدورلیز می کند  و هربار  یک مولکول مالتوز  به وجود می آورد.

ب)  آلفا آمیلاز  که عمل هیدولیزر آن مرتب نبوده ودر  قسمت های مختلف  زنجیره  اثر می کند.

دو ایزو آنزیم  عمده آمیلاز  مربوط  به پانکراس (p)  وغدد بزاقی (s)  است. PH مطلوب برای این آنزیم  حدود ۷ می باشد .یون های  کلر، برم، نیترات  آن را  فعال وسیترات  واگز الات  آن را مهار می کنند. در واقع  آنزیم آمیلاز  نشاسته  را  از محل  پیوندهای  ۴-۱  هیدورلیز می کند. آن را به مالتوز تبدیل  می کند.

آلفا  آمیلاز  موجود در بزاق کمی از  نشاسته را  تبدیل می کند چون مدت توقف غذا  در دهان ناچیز است  ولی قسمت عمده فعالیت این آنزیم مربوط به آمیلاز  پانکراس است. آمیلاز  به  طورطبیعی  از سلول های  آسینار پانکراس به  مجرای  پانکراس  وسپس داوزدهه ترشح  می گردد و در روده به تجزیه  نشاسته  به قندهای  ساده تر  تشکیل دهنده ی  آن کمک  می کند.

آسیب سلول های آسینار پانکراس نیز التهاب یا انسداد در هر قسمتی  از مجاری  پانکراس  یا مجرای  صفرا  وی مشترک سبب برگشت  آمیلاز  به عقب، به داخل  بافت پانکراس می شود.سپس آمیلاز  از طریق  ورید چه ه ا وعروق لنفاوی جذب خون می گردد. و سبب افزایش سطح آمیلاز  در خون می شود. کلیه  به سرعت آمیلاز  را تصفیه می کند و در نتیجه سطح آمیلاز در ادار افزایش می یابد. سطح افزایش یافته ی آمیلاز در خون هیپر آمیلازی نامیده  می شود. برای مثال  در پانکراتیت حاد، مقدار  آمیلاز سرم در مدت ۱۲-۲  ساعت شروع  به افزایش می کند در مدت  ۷۲-۱۲ ساعت  به اوج می رسد. و در عرض ۴-۳ روز به علت  تصفیه  آن توسط کلیه ها به وضعیت طبیعی می گردد. در واقع  سطح  آمیلاز  سرم ۲-۱ روز  بعد از بهبود مرحله ی حاد بیماری  به حد طبیعی  برمی گردد اما در سطح  آمیلاز  ادرار ۷-۵ روز پس آغاز بیماری بالا باقی می ماند این امر  به تشخیص پانکراست پس از بازگشت  سطح سرمی آن به حالت طبیعی کمک می کند. آزمون آمیلاز ادرار هر دو آزمون های حساسی هستند اما برای اختلالات پانکراس  اختصاصی  نیستند، سایر  بیماری های  غیر پانکراسی هم می توانند سطح  آمیلاز  را در  سرم وادرار  بالا ببرند. برای مثال در التهاب  حاد غدد پاروتید  مانند  اوریون  ونیز در انفارکتوس کلیه، بارداری خارج رحمی، انسداد روده، سکته های  مزانتر و اختلالات  وخیم روده ای  هم مقدار آمیلاز  افزایش می یابد پس باید  علاوه بر آن  آزمون ها به علایم  بیماری  هم توجه  ویژه داشت.

در افراد  مبتلا به موکو ویسیدوز که یک بیماری مادر زادی  پانکراس است سطوح  آمیلاز سرم کاهش می یابد.


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:37 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
آزمایش اسید اوریک خون

آزمایش اسید اوریک خون

 

این آزمایش به منظور بررسی بیماری نقرس و یا عود سنگ ادراری انجام میشود.

تشریح تست:

اسید اوریک ترکیبی نیتروژن دار و محصول تجزیه پورین (واحد ساختمانی اسیدداکسی ریبونوکلئیک) می باشد.75% اسید وریک توسط کلیه و 25% آن از طریق روده ها دفع می شود.هنگامی که سطح اسید اوریک  بالا رود(هیپر اورسمی) بیمار ممکن است دچار نقرس گردد.نقرس نوعی آرتریت است که به علت رسوب کریستال های اسید اوریک در بافت دور غضروفی پدید می آید.اسید اوریک ممکن است در بافت نرم نیز رسوب نماید که به آن توفی گویند.چنانچه غلضت اسید اوریک ادرار به حد فوق اشباع برسد کریستالی شده و تکیل سنگ کلیه می دهد که می تواند سبب انسداد میز نای گردد.

اسید اوریک عمدتا در کبد ساخته می شود.سرعت ساخت کبدی و سرعت دفع کلیوی آن تعیین کننده غلضت خونی اسید اوریک می باشند.مقدار اسید اوریک بر حسب سن و جنس تغییذ می نماید.

علل هیپراورسمی ممکن است افزایش تولید یا کاهش دفع آن (مانند نارسایی کلیه)باشد.تولی بیش از اندازه سید اوریک ممکن است به علت کمبود نوعی آنزیم تجزیه کننده پدید آید که موجب تحریک تجزیه پورین می گردد.و یا در مبتلایان به سرطان که سرعت نوسازی و تجزیه  پورین و DNA بسیار زیاد است بوجود می آید.بسیاری از علل هیپراورسمی نامعلوم است و از این رو به آن ایدیوپاتیک گویند.

عوامل تداخل کننده:

-استرس موجب افزایش سطح اسید اوریک می گردد.

-داروهای حاجب اشعه X موجب افزایش دفع اسید اوریک و کاهش سطح آن می گردند.

-تزریق مواد حاوی مقدار زیادی روتئین(به ویژه گلیسین) مانند تغذیه کلی از راه غیر گوارشی می تواند سبب افزایش اسید اوریک گردد،زیرا این اده محصول تجزیه گلیسین می باشد.

-داروهای افزاینده سطح عبارتند از:

الکل، اسید آسکوربیک،آسپیرین،کافئین،سیس پلاتین،دیازوکسید،اپی نفرین،اتامبوتول،لوودوپا،متیل دوپا،اسید نیکوتینیک،فنوتیازین ها،تئوفیلین.

-داروهایی که موجب کاهش سطح آن می گردند:

الوپورینول،ایموران،کلوفیبرات،کورتیکواستروئید ها،استروژن ها، دیورتیکها،انفوزیون های گلوکز،گایفنزین،وارفارین.

روش های اندازه گیری اسید اوریک:

روش های رایج اندازه گیری اسید اوریک در دو گروه قرار می گیرند:

-روش های اسید فسفو تنگستیک (PTA)

-روش های اوریکاز

روش های اسید فسفو تنگستیک بر پیدایش یک رنگ آبی در هنگام احیا PTA توسط اورات در محیط قلیایی تکیه می کنند.رنگ توسط اسپکتروفتومتری در طول موج های 650-700 نانومتر قارئت میشود.

حضور پروتئین در طی پیدایش رنگ سبب کدورت و کاهش غیر قابل پیش بینیجذب می گردد.بنابراین در روش های اسید اوریک پلاسما حذف پروتئین  یک مرحله اجباری است.

روش های اوریکازاختصاصی ترند.زیرا آنها اکسیداسیون اورات که توسط انزیم اوریکاز اکسیدور دوکتاز کاتالیز می شود را یا به شکل یک مرحله منفرد و یا به صورت مرحله ابتدایی دارا می باشند.

در نتیجه دسترسی به کیفیت بالا و تدارکات کم هزینه آنزیم باکتریایی، روش های اوریکاز عملی و رایج شده اند.رسوب اولیه پروتئین ضروری نمی باشد.در اکثریت روش های اوریکاز تنها گوانین، گزانتین و تعداد کمی از دگر آنالوگ های اسید اوریک تداخل نموده که فقط در غلظت های غیر محتمل در مایعات بیولوژیک صورت می ذیرد.

اهداف:

-کنترل اسید اوریک سرم در خلال درمان نقرس

-کمک به تشخیص مشکلات تندرستی

مقادیر نرمال:

بزرگسالان

مردان:4-8/5 mg/dl         or            0/24-0/51 mmol/l       

 

زنان: 2/7-7/3 mg/dl            or       0/16-0/34  mmol/l       

کهنسالان: مقادیر ممکن است اندکی افزایش یابد.

کودکان:2/5-5/5  mg/dl      or     0/12-0/32 mmol/l

نوزادان: 2-6/2   mg/dl

مقادیر بحرانی:

>12mg/dl

رژیم غذایی:

گفته شد که چگونه سطوح بالای اسید اوریک می تواند منجر به نقرس شود. غذاهای با پورین بالا می تواند سطوح اسیداوریک در بدن را افزایش دهد، بنا براین رژیم نقرس معمولاً غذاهای پرپورین یا منابع سرشار از پورین را محدود می کند.

مقدار مصرف غذاها بر اساس محتوای پورین درآنها به چند دسته تقسیم می شوند.

- قدغن: مواد غذایی با مقادیر خیلی بالای پورین که نباید بیش از ۱ بار در هفته مصرف شوند. ماهی ساردین ، ماهی کولی ، ماهی سالمون ، ماهی خال مخالی ، شاه ماهی ، صدف ، گوشتهای احشایی ( مثل جگر ، قلوه ، مغز و … ) الکل ، سوپ جوجه ، گوشت ، سوسیس ، نانهای شیرین ، شیره گوشت ، سس گوشت.

- متوسط: مواد غذایی با محتوای پورین متوسط که نباید بیشتر از ۴ بار در هفته مصرف شود.

مارچوبه ، گل کلم ، جوجه ، همبرگر ، انواع لوبیا ، عدس ، لوبیای لیما ، زرد چوبه ، اسفناج ، باقلا – قابل قبول: مواد غذایی بدون محتوای پورین یا کم پورین که می توان  به همان اندازه معمول استفاده کرد.

چای ، کاکائو ، شکلات ، نوشیدنی های گازدار ، آب میوه ها ، شکر ، سبزیجات ( غیر از مواد گفته شده بالا ) ، سوپ سبزیجات بدون گوشت ، کره ، چربی ها ( در مقادیر متوسط ) ، نان و غلات،پنیرها ( همه انواع ) و تخم مرغ.

توصیه های کلی :

-  دریافت چربی را با انتخاب گوشتهای کم جرب ، غذاهای آماده شده با چربی کمتر و لبنیات کم چرب محدود کنید.

- مصرف غذاهای سرخ شده باعث کاهش ویتامین E شده در نتیجه اسید اوریک افزایش می یابد بنا براین حتی الامکان باید از خوردن این غذاها پرهیز کرد.

- قهوه با شکستن پروتئین اسید اوریک راافزایش می دهد بنا براین از مصرف آن پرهیز کنید. – روزانه حداقل ۲ لیتر آب بنوشید.

-  مجله پزشکی انگلستان در ماه می ۲۰۰۴ گزارش می دهد که :      

    دریافت محصولات لبنی کم چرب ریسک ابتلا به نقرس را تا ۵۰%  کاهش می دهد.

 غذاهای کمک کننده:

 - توت فرنگی : خوردن توت فرنگی به خنثی کردن و دفع اسید اوریک کمک می کند.

- روغن زیتون : اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون می توانند التهاب را کاهش دهند.

- خوردن سویا به جای گوشت

- چای سبز: چای سبز یک آنتی اکسیدان قوی است، بسیار قوی تر از آنتی اکسیدانهای موجود

در سبزیجاتی مانند اسفناج ، بروکلی، گل کلم و سیر. بیوفلاونوئیدهای موجود در چای سبز در خنثی کردن  رادیکالهای آزاد حتی از ویتامین E هم قویترند.

- دانه کرفس: برای تقویت دستگاه اداری بسیار مفید بوده می تواند به عنوان یک ادرار آور برای کمک به عدم تشکیل کریستانهای اسید اوریک استفاده شود. دانه کرفس به عنوان ضد التهاب می تواند ورم و التهاب را فرونشاند و مانع از درد ناشی از تورم اطراف مفصل شود. همچنین دانه کرفس به هضم پروتئین ها کمک می کند.

- دانه انگور: یکی از داروهایی مفید برای سلولهای خونی است که غالباً در غرب اروپا تجویز می شود


تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:35 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
سلول های بنیادی سرطان

سلول های بنیادی سرطان

سلول بنیادی سرطان سلول های سرطانی هستند که در تومورها و یا سرطان های خون یافت می شوند که ویژگی های مربوط به سلول های بنیادی عادی را دارند، به ویژه توانایی تبدیل شدن به همه ی انواع سلولی که در اندام میزبان یافت می شود.

سلول های بنیادی سرطانی، تومورزا ( تومورژنیک) هستند. ممکن است سلول های بنیادی سرطان از طریق فرایند خود تجدید پذیری و تمایز به چندین نوع سلول، تولید تومور کنند. چنین سلول هایی در تومور به صورت جمعیتی مجزا باقی می مانند و سبب عود کردن و متاستاز و ایجاد تومور جدید می شوند. بنابراین پیشرفت درمان های ویژه ای که سلول ها بنیادی سرطانی را هدف قرار دهد امید بهبود بیماران مبتلا به سرطان و کیفیت زندگی آنها به ویژه برای کسانی که  با متاستاز سرطان روبه رو هستند را بیشتر می کند.

درمان های موجود برای سرطان که موثر به نظر می رسند و قادر اند کوچک شدن تومور را تسریع کنند اکثراً بر اساس مدل های حیوانی گسترش یافته است. اما مدل های حیوانی نمی توانند یک مدل کامل از بیمار های انسانی ایجاد کنند. به خصوص در موش که طول زندگی آن از دو سال تجاوز نمی کند و بنابراین مطالعه ی متاستاز و عود کردن تومور را دشوار می سازد.

 

f5f7ff8446234b641abd6c54dab5708e مقاله ای کامل در مورد سلول های بنیادی سرطان
 

39230114155343280233732797717912124129 مقاله ای کامل در مورد سلول های بنیادی سرطان
 

کارامدی و موفقیت درمان سرطان در مرحله ی اول با میزان بریدن توده تومور سنجیده می شود. اما سلول های بنیادی سرطان می توانند بخش خیلی کوچکی از بقایای تومور را تشکیل دهند و با فعالیت خود تومور جدیدی بسازند. روش های متداول شیمی درمانی سلول ها تمایز یافته یا درحال تمایز را که قسمت عمده ی توده تومور را شکل می دهند هدف قرار می دهند اما باید توجه داشت که این سلول ها تنها حجم تومور را می ساند و  قادر به تولید سلول های جدید نیستند و در پیشرفت بیماری و رشد تومور نقشی ندارند در حالیکه جمعیت بن یاخته های سرطانی که سرطان و رشد تومور را سبب می شوند، دست نخورده و دور از چشم باقی مانده و باعث عود کردن بیماری می شوند.

وجود بن یاخته های سرطانی موضوع بحث برانگیزی در تحقیقات بالینی است چراکه مطالعات موفق نشده اند شباهت ها و تفاوت های بین بافت سلول های بنیادی معمولی و سلول های بنیادی سرطانی را پیدا کنند. برای باقی ماندن جهش های زیادی که لازمه ی سرطان زایی است سلول های سرطان باید قادر به ادامه ی تکثیر و ایجاد سلول های بنیادی جدید باشند چراکه سلول های تمایز یافته نمی توانند به طور نامحدود تقسیم شوند.

به علاوه منشاء سلول های بنیادی سرطانی هنوز مورد سوال است، آیا آنها از سلول های بنیادی منشاء می گیرند که توانای تنظیم تکثیر خود را از دست داده اند، یا از جمعیت های تمایز یافته ای از سلول های مولد که توانایی اکتسابی خود تجدید پذیری، که مربوط به شکل گیری سلول های بنیادی است، دارند؟

اولین شواهد برای سلول های بنیادی سرطانی در سال ۱۹۹۷ در مجله ی نیچر پزشکی چاپ شد. بونت و دیک یک زیر جمعیت از سلول های لوسمیا را جداسازی کردند که نشانگر سطحی CD34 را بیان می کند اما فاقد نشانگر CD38 است. آنها ثابت کردند که این سلول ها قادر به ساختن تومور در موش های با نقص ایمنی شدید که از لحاظ بافت شناسی مشابه دهنده است می باشند.

195809248169945172158102699215405225 مقاله ای کامل در مورد سلول های بنیادی سرطان

در تحقیقات بر روی سرطان، گاهی اوقات برای ایجاد یک تومور سلول های تومور به حیوان آزمایشی تزریق می شود. پیشرفت بیماری در طول زمان دنبال می شود و می توان توانایی داروهای جدید در مهار آن تومور را آزمایش کرد. اگرچه برای شکل گیری تومور لازم است هزاران یا ده ها هزار سلول تزریق شود که ممکن است به دلیل روش شناسی ضعیف باشد، برای مثال  سلول های تومور طی انتقال قابلیت حیاتی خود را از دست داده باشند ویا به علت اهمیت حیاتی  محیط اطراف سلول و محتوای بیوشیمیایی که سلول به آن تزریق می شود باشد. اما حامیان الگوی سلول بنیادی سرطانی معتقدند که تنها بخش کوچکی از سلول های تزریق شده، سلول های بنیادی سرطانی است که توانایی تولید تومور را دارند. برای مثال بر اساس تحقیقات بونت و دیک در لوسمیای میلوئید حاد فراوانی این سلول ها کمتر از ۱ در ۱۰۰۰۰ است.

2121664298123113224174147883723739237191 مقاله ای کامل در مورد سلول های بنیادی سرطان

شواهد بیشتر برای وجود سلول بنیادی سرطانی از مطالعه ی ساختار بافتی تومورها حاصل می شود. بسیاری از تومور ها بسیار ناهمگن هستند و شامل چندین نوع سلول از اندام میزبان می شوند. معمولاَ با متاستاز تومور و تغییر اندام میزبان نیز ناهمگنی حفظ می شود. این امر به این اشاره دارد که سلول های تولید کننده ظرفیت تولید انواع سلولی را دارند. به بیان دیگر این سلول ها دارای توانایی تمایز یابی به انواع مختلف سلول ها ( چند توانی) می باشند که از ویژگی های سلول های بنیادی است.

یاخته های بنیادی در سرطان یاخته های بنیادی سلولهای اولیه ای هستند که توانائی تبدیل و تمایز به گونه های سلولی را دارند. این یاخته ها دارای سه ویژگی برجسته هستند:
۱-خودنوسازی
۲- توانائی ایجاد چندین دودمان سلولی
۳- تکثیر به صورت نامحدود
ترکیبی از این سه ویژگی یک سلول بنیادی واحد را می سازد.
بررسی های انجام شده نشان دادند که ویژگیهای اختصاصی سلولهای بنیادی با برخی از سرطانهای انسانی در ارتباط است. جمعیت نادری از سلولهای آغازگر تومور در سرطانهای سیستم خونساز – مغز و سینه شناسائی شده اند که که این سلولها توانائی خود نوسازی – ایجاد هر نوع سلول و توانائی تکثیر نا محدود را دارند. که این ویژگی باعث افزایش جمعیت سلولهای بدخیم می شود.سلولهائی از تومور با این ویژگیهای عملکردی را سلولهای بنیادی سرطانی می نامند.
این سلولها جمعیت جداگانه ای در تومور ایجاد می کنند که باعث برگشت و متاستاز تومور می شوند. در تازه ترین تئوری مطرح شده در دنیا منشا سرطان را به سلولهای بنیادی وابسته می دانند.
سلولهای بنیادی سرطانی در اثر جهش در سلولهای بنیادی نرمال به وجود می آیند.
همچنین شواهد نشان داده است که این سلولها در اثر جهش در سلولهای پروژنیتور هم به وجود می آیند.
بیشتر سلولهای پروژنیتور توانائی تکثیر واقعی را دارند اما سلولهای پروژنیتور ویژگی خود نوسازی سلولهای بنیادی را ندارند. بنا بر این برای ایجاد یک یاخته بنیادی سرطانی از یک سلول پروژنیتور نیاز به جهش هائی داریم که باعث شود این یاخته ها ویژگی خود نوسازی سلولهای بنیادی را بدست آورند.

    کشف واکسن آنتی‌تومورال با استفاده از سلول‌های بنیادی سرطان در مدل حیوانی امیدهای تازه‌ای را برای ایمونوتراپی علیه سرطان ایجاد کرد.

    به نقل از نشریه انجمن سرطان آمریکا محققان بخش جراحی دانشگاه میشیگان با تولید این واکسن توانستند توانایی کارکرد آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های T‌ را به منظور از بین بردن سلول‌های بنیادی سرطانی به صورت انتخابی افزایش دهند.
    براساس این گزارش دانشمندان با غنی‌سازی سلول‌های بنیادی سرطانی از دو مدل موش دارای دستگاه ایمنی سالم، دریافتند که این روش ایمن‌ترین و مؤثرترین منبع آنتی‌ژنی را در مقایسه با روش‌های استفاده شده در آزمایشات قبل ایجاد می‌کند. نتایج حاصل از این گزارش حاکی است که لنفوسیت‌های T‌سیتوتوکسیک برداشت شده از سلول واکسینه می‌تواند سلول‌های سرطانی را به طور دقیق مورد هدف قرارداده و آنها را در شرایط آزمایشگاهی نابود کند. گفتنی است: سلول‌های بنیادی سرطان، سلول‌های تومورالی هستند که در حال حاضر پس از شیمی درمانی و یا پرتو درمانی، همچنان مقاوم باقی می‌مانند.



تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:33 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
Lipids: Fats, Oils, Waxes, etc.Biochemistry

Lipids: Fats, Oils, Waxes, etc

2D says, “Being able to store fats in our bodies is really important to us butterflies and our caterpillars. Since our pupae are not able to eat while all the changes that turn a caterpillar into a butterfly are going on, the caterpillar must, first, eat enough food to store up enough energy as body fat to last through the whole time we’re in the pupal stage. While we Monarchs travel to Mexico to overwinter, there are other species of butterflies that overwinter here in Cincinnati. Those butterflies must eat enough (plant nectar) to convert lots of sugar to fat and store it to last through the winter. Your human bodies will do the same thing if you consume too much sugar in soft drinks. Also, while we Monarchs can get some food along the way to Mexico, it helps out a lot if we can have a good store of body fat built up before we leave. That both helps to insulate us during the cooler autumn nights and gives us a bit more food to keep our wing muscles going.” Some types of moths, including Cecropia moths, don’t even have functional mouths as adults, and so cannot/do not eat. In those kinds of moths, the caterpillars must eat enough and store up enough body fat to make it through not only their pupal stage, but also their whole adult life

 

What Are Lipids

All Lipids are hydrophobic: that’s the one property they have in common. This group of molecules includes fats and oils, waxes, phospholipids, steroids (like cholesterol), and some other related compounds.


Structure of Fatty Acids

One Fatty Acid
One Fatty Acid The “tail” of a fatty acid is a long hydrocarbon chain, making it hydrophobic. The “head” of the molecule is a carboxyl group which is hydrophilic. Fatty acids are the main component of soap, where their tails are.................

 


ادامه مطلب
تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:21 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
Serine-amino acid
Serine
serine

L-Serine is a neutral, genetically coded amino acid.

Symbol
    ser s
Molecular formula
    C3H7NO3
Molecular weight
    105.09
Isoelectric point (pH)
    5.68
pKa values
    2.21, 9.15
CAS Registry Number
    56-45-1

3D Molecular Model

serine 3D
 



تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:3 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
Tyrosine-amino acid
Tyrosine
tyrosine

L-Tyrosine is a non-essential (or semi-essential), neutral, genetically coded amino acid. It is very little soluble in water.

Symbol
    tyr y
Molecular formula
    C9H11NO3
Molecular weight
    181.19
Isoelectric point (pH)
    5.66
pKa values
    2.20, 9.11, 10.07 (phenol)
CAS Registry Number
    60-18-4

3D Molecular Model

tyrosine 3D
 



تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:2 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات
Valine-amino acid
Valine
valine

L-Valine is a neutral, genetically coded amino acid. It is essential in human nutrition.

Symbol
    val v
Molecular formula
    C5H11NO2
Molecular weight
    117.15
Isoelectric point (pH)
    5.96
CAS Registry Number
    72-18-4

3D Molecular Model

valine 3D
 



تاريخ : شنبه هشتم شهریور 1393 | 3:1 بعد از ظهر | نویسنده : سجاد عبدلی | آرشیو نظرات



برچسب ها :جستجو گر دانلود مقالات علمی , جستجو گر دانلود مقالات علمی
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی