تاریخچه آبکاری

آخرین اخبار فروشگاه

تاریخچه آبکاری

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 84

تاریخچه آبکاری


تاریخچه آبکاری
موضوع: مقالات شیمی شیمی تجزیه     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

تاریخچه آبکاری در اروپا
صنعت آبکاری به شکل امروزی آن از اواخر قرن هجدهم و با اختراع پیل الکتریکی توسط ولتا فیزیکدان
ایتالیایی و تحقیقات میشل فارادی دانشمند انگلیسی که حاصل آن کشف قوانین فارادی بود، آغاز گردید . در سال ١٨٣٧ موریتس جاکوبی با استفاده از نیروی برق توانست کپی های دقیق(نمونه سازی ) از انواع قطعات و کالاها تولید و عرضه نماید . او با ساخت چنین قطعاتی با استفاده از روش نمونه سازی(Electroforming) كه یکی از روشهای آبکاری است گامی بزرگ در توسعه صنعت آبکاری به وجود آورد . او همچنین پایه گذار نخستین نشریه های صنعت آبکاری است . در سال ١٨٤٢ فون زیمنس موفق به آبکاری طلا بر روی قطعات مختلف گردید و این اختراع را به نام خود ثبت کرد . در همان زمان ویلهم پفان هاورز که آلمان ها او را پدر گالوانوتکنیک می خوانند موجب تحولی شگرف در این صنعت گردید.
امروزه با توجه به اهمیت و کارآیی این صنعت در صنایع مختلف و نقش آن در اقتصاد ملی کشورها سرمایه های عظیمی از سوی دولتها و صاحبان صنایع برای پیشرفت این صنعت هزینه می گردد.
تاریخچه آبكاری در ایران باستان
اشكانیان (پارتها) ، كه قومی ایرانی بودند ، در زمان حكومت خود بر ایران باستان و كشورهای همسایه یكی از بزرگترین امپراطوریهای جهان را به وجود آوردند. اسناد تاریخی كشف شده در طول قرنها مانند سكه ها، جامهای شاخی شكل و تكه های سفال شكسته شواهدی بر د ستاوردهای فرهنگی و تمدن عظیم اشكانیان می باشد . درحفاریهای باستانشناسی كه در سال ١٩٣٦ در اطراف پایتخت باستانی اشكانیان (تیسفون) صورت گرفت، تجهیزات آبكاری الكتریكی كشف گردید . بدین ترتیب معلوم شد كه پیش از تولد مسیح، ایرانیان با روش آبكاری الكتریكی طلا و نقره بر روی جامهای فلزی آشنا بوده اند.
تاریخچه آبكاری در ایران معاصر
تاریخچه آبكاری نوین در ایران به پیش از یكصد سال پیش باز می گردد ( ١٢٧٧ ه .ش) ابراهیم خان صحاف باشی (پدر سینمای ایران ) اولین كارگاه آبكاری را در خیابان لاله زار نو تاسیس نموده و با نصب انواع وانهای آبكاری نیكل، مس، برنج، نقره و دستگاههای جنبی مورد نیاز، آبكاری صنعتی را در ایران پایه گذاری نمود.
روش های متداول آبکاری
با توجه به نیاز صنایع و براساس استانداردهای جهانی، پوششها بر اساس یکی از روشهای ذیل بر روی قطعهایجاد می شوند:
١. آبکاری های الکتریکی (Electroplating) جنس آهن، ایندیم، برنج، پالادیم، پلاتین، سرب، رودیم،
روی و آلیاژهای آن، طلا و آلیاژهای آن، قلع و آلیاژهای آن، کادمیم، کرم) تزیینی ، سخت ، آلیاژی (، مس، نقره، نیکل
٢. آبکاری های تبدیلی :(Conversion Coating) آندایزینگ (معمولی ، رنگی ، سخت )، فسفاته ها،
کروماته ها
٣. آبکاری های شیمیایی: (Electroless Plating) مس، نیکل
٤. آبکاری های تبادلی :(Immersion Plating)طلا، مس، نقره، نیکل
٥. آبکاری به روش غوطه وری گرم)داغ( :(Plating Hot dip) آلومینیوم، روی، سرب، قلع
٦. آبکاری موضعی (قلمی) (Selective Plating)
٧. آبکاری در خلأ (Vacuum Plating)
٨. آبکاری تماسی (Contact Plating)
٩. الکترولاک (Electro- lacquering)
١٠ . رنگ آمیزی الکتریکی (Electropainting)
١١ . پوشش پودری (Powder Coating)
١٢ . قطعه سازی الکترولیتی (Electroforming)
١٣ . پوشش دهی مکانیکی (Mechanical Plating)
١٤ . آبکاری نفوذی (Diffusion Coating)

نظرات (0) و

پیازهای معدنی
موضوع: مقالات شیمی شیمی معدنی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

اسم هایی مثل توپ فوتبال ، توپ راگبی و پیاز از اصطلاحاتی هستند که به وسیله شیمیدانان برای توصیف اشکال فولرنس های کربن (fullerences) به کار برده می شوند. از این مواد می توان در روغن کاری سوپر هادی های الکتریکی ، حفاظت کننده های کاتالیزوری ، لبه لوله های اسکن کننده ، محیط های ذخیره سازی گاز و یا کارهای الکتریکی استفاده کرد.
گروهی از مواد هستند که می توانند به کربن های فولرنس اضافه شوند و فولرنس های غیر کربنی غیر آلی تولید کنند. طبق گفته تِن : " من هنگامی که روی فیلم نازک سلنید تنگستن (WSe2) و سولفید تنگستن (WS2) مشغول به کار بودم به فکر فولرنس غیرآلی افتادم و بعد از شنیدن چندین سخنرانی از ریچارد اسمالی ( برنده جایزه نوبل 1996) دریافتم که سولفید مولیبدینیم می تواند به شکل فولرنس یا نانوتیوب درآید". نظریه ی تِن را می توان با درنظر گرفتن ساختارهای کربن و سولفید فلزات انتقالی اولیه مد نظر قرار داد. سولفید مولیبدن و کربن گرافیت هر دو ساختار لایه ای دارند. گرافیت از لایه هایی که در آن ورقه های کربن یکی روی دیگری قرار گرفته است و در لایه ها پیوندهای قوی وجود دارد تشکیل شده است در حالی که بین لایه ها نیروهای ضعیف وان دروالس وجود دارد. سولفید مولیبدینیم نیز ساختار مشابهی دارد و در آن لایه ها از گوگرد – مولیبدینیم- گوگرد هستند.
به علت نیروهای بین لایه ای ضعیف هم کربن و هم سولفید مولیبدن به عنوان روانسازهایی فوق العاده محسوب می شوند. از سولفید مولیبدن در روغن ها به عنوان روانساز خشک استفاده می کنند. هر دو ماده بیان شده سیاه لزج هستند و ویژگی های فیزیکی مشابهی دارند. از سال 1778 تصور می شد که این دو ماده یکی هستند تا آن که یک شیمیدان سوئیسی به نام اسکیل سولفید مولیبدن را به اکسید آن تبدیل کرد. سپس در سال 1923، پاولینگ در مقاله ای ساختار سولفید مولیبدن را تشریح کرد.

ادامه مطلب نظرات (0) و

آبکاری پلاستیک
موضوع: مقالات شیمی شیمی تجزیه     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

مجموعه فرآیندهایی که تحت آن، سطح قطعات فلزی و یا غیر فلزی (اجسام رسانا، نیمه رسانا و نارسانا) با لایه هایی از فلز یا غیر فلز جهت دستیابی به سطوح مناسب برای کاربردهای صنعتی و یا تزئینی و کاهش هزینه تولید، پوشیده می شوند را آبکاری می گویند.
به طور كلی آبكاری قطعات پلاستیكی صنعتی نو محسوب می گردد چراكه اولین قطعات پلاستیكی آبكاری شده با جریان برق(Electroplating) در سال ۱۹۶۳ وارد بازار شدند . سبكی پلاستیكها در مقابل فلزات، روش تولید ساده و امكان قالب گیری سریعتر و راحت تر آنها ، عدم نیاز به پرداخت كاری بعد از قالب گیری ، استحكام فیزیكی قابل قبول و مناسب و مقاوم بودن آنها در برابر فرسودگی و قیمت تمام شده پایین تر در مقایسه با مشابه فلزی باعث شده است كه این صنعت به سرعت رشد و توسعه یابد . به طوری كه امروزه علاوه بر ABS (كه اولین و تنها پلیمری بو د كه تا سال ها قابل آبكاری بود) با استفاده از حلالهای ویژه، بسیاری دیگر از پلاستیكها قابل آبكاری می باشند و استفاده از قطعات پلاستیكی آبكاری شده در صنایع مختلف از جمله اتومبیل سازی، لوازم خانگی )یخچال ، تلویزیون، رادیو، ضبط و پنكه) ، اسباب بازی، موتور سیكلت و دوچرخه ، دكمه و زیور آلات روز به روز كاربرد بیشتری می یابد
روشهای پوشش دهی
.اغلب روشهای پوشش دهی تنها در محدوده های خاصی قابل استفاده بوده و بهترین كارایی و راندمان را از نظر فنی و اقتصادی دارند . به همین جهت در همان كاربردهای خاص بیشترین استفاده را داشته و در سایر كاربردها جای خود را به روشهای دیگر خواهند داد. در ادامه به برخی از روشهایی كه برای آبكاری (پوشش دهی) قطعات پلاستیكی و به طور كلی سطوح مواد غیر هادی به كار می رود اشاره می شود:


ادامه مطلب نظرات (0) و

چربیگیرها
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

معرفی:
بشر هنوز بطور کامل وارد عصر پلاستیک نشده است. فلزات هنوز نقش عمد های در تولید و ساخت و ساز دارند و احتمال دارد که سالهای بیشتری این نقش را بازی کنند. ادامه این وضیعت ناشی از مجموعه خواصی چون استحکام، ماشی نکاری، فراوانی، با صرف هبودن و قابلیت برگشت آنها در چرخه بازسازی می باشد.
مع الوصف با وجود مجموعه کیفیت های مطلوب یاد شده باید متذکر شد که فلزات دارای معایب مخصوص به خود می باشند. منشأ فلزات، سنگهای معدن آنها (گاهی مواقع اکسیدها) می باشد و آنها را به روشهای شیمیایی و الکتروشیمیایی استخراج م یکنند. اما تمایلی قوی به برگشت به حالت اکسید در اولین فرصت مناسب نشان می دهند. سالانه میلیاردها دلار به منظور جلوگیری از این برگشت هزینه می شود. برای مثال نقشی که به وسیله رنگ ایفا می گردد، هم به عنوان محافظ خوردگی و هم به منظور تزیینات.
عملاً روی تمام وسایل فلزی که هر روز استفاده می شوند، مقداری آماده سازی انجام شده است. این وسایل عبارتند از : سواری ها، اتوبوس ها، ماشین های لباسشویی ، یخچالها، دوچرخه ها ، هواپیما، پیچ و مهره، رادیاتورهای حرارت مرکزی، قطعات سبک (Light Fiting) مبلمان های فلزی، تراکتورها، جاروبرقی، لوله های فولادی و قاب های پنجره های فلزی.
مهیا کردن سطح : (Surface Preparation)
بدیهی است که اولین قدم در آماده سازی فلز باید بدست آوردن یک سطح تمیز، عاری از گریس، روغن و محصولات خوردگی باشد. در هر حال مهیا کردن یک سطح فلزی برای قبول یک پوشش تبدیلی مفهومی به غیر از تمیز کردن تنها دارد و دلیل آن این است که روش تمیز کردن میتواند بطور عمیق بر پوشش تشکیل شده اثر بگذارد بویژه در ارتباط با وزن پوشش و شکل آن.(Morphology) بنابراین انتخاب روش تمیزکاری ممکن است که تحت تاثیر عواملی بغیر از عملکرد تمیز کاری واقع شود. چهار روش زدایش آلودگی عبارتند از :
شستشو با مواد پاك کننده
حلال شویی
واکنش شیمیایی
عمل مکانیکی
البته روش های زدایش آلودگی به این چهار روش منحصر نمی شود. اما آنها کاملاً با انواع اصلی
تمیزکننده های زیر مطابقت دارند:
تمیزکننده های قلیایی
تمیزکننده های حلالی
تمیزکننده های اسیدی
تمیزکننده های مکانیکی
روشن است که انتخاب روش زدایش باید با توجه به انواع آلودگی انجام گیرد. فلزی که در صنعت مصرف می شود توسط سازنده با یک لایه نازك روغن جهت محافظت در طی جابجایی و انبار کردن پوشیده می شود. آلودگی های دیگر در طی ساخت و شکل دهی فلز تشکیل می شوند و شامل دوده، ذرات فلزی بسیار ریز و باقی مانده های روغن های نورد کاری ( Rolling Oil) میشوند . برای تسهیل در عمل شکل دهی فلز، انواع مختلف روان کننده ها و ترکیبات را بکار می برند.


ادامه مطلب نظرات (0) و

تابوی سیاه ( از کراک تا کریستال )
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

همگی کم و بیش در مورد مواد مخدر جدید چیزهایی شنیدیم .. از کراک و آسیب های خیلی زیادش به بدن تا این حد که حتی جسد فرد معتاد به اون نباید شسته بشه ، گرفته تا کریستال و مواد مخدر دیگه که همگی رهاورد سال 2003 به بعد هستن .. در این تاپیک در مورد این مواد مخدر نوشته می شه

امیدوارم روزی برسه که زمین از هر چه ماده ی مخدر و اعتیاد آور پاک بشه

کراک چیست ؟

کراک اصل نوعی از مواد مخدر است از الکالوئیدهای دسته کوکائین . انرژی زا و شادی آور است و هیچگونه اعتیادی را در فرد مصرف کننده ایجاد نمی کند . ولی موادی که با نام کراک در ایران توزیع میشود کراک اصل نیست . بلکه هروئین غلیظ شده است که توسط مافیای روسیه تولید و درایران پخش میشود . در برخی موارد نیز از ضایعاتی که نمی توان از آن هروئین خالص بدست آورد , کراک تولید میشود . این کراک یکی از قویترین مواد مخدر محسوب شده و بشدت اعتیاد ایجاد میکند بطوریکه طی یکماه اول مصرف دائم از آن مقدار مصرف به 3 یا 4 برابر روز اول مصرف رسیده و تعداد دفعات مصرف روزانه به 10 بار در روز (تقریبا ً هر 2 ساعت یکبار) میرسد .این کراک شدیدا فرد مصرف کننده را دچار خواب آلودگی یا به اصطلاح خودمانی «چرت» میکند . مصرف مداوم این ماده مخدر در کوتاه مدت (مدت یکسال ) اثرات مخرب جبران ناپذیری در بدن فرد مصرف کننده اعم از عفونت اجزای داخلی بدن , پوسیدگی دندانها , سرطان حنجره و ریه , نابودی ریه و کبد ایجاد میکند . بطور کلی تمام اجزائیکه در تماس مستقیم با دود کراک هستند ذره ذره نابود شده و می پوسند . در برخی موارد دیده شده که در مصرف کنندگانی که طولانی مدت از این مواد استفاده میکنند , میزان عفونت بدن به قدری است که اجزای بدن از هم جدا میشوند و گوشت زیر پوست دچار عفوت شده و به اصطلاح کرم میگذارد . گفته میشود کسانی را که در اثر مصرف کراک می میرند در هنگام دفن غسل نمی دهند چون در هنگام شستشو اجزای بدن از هم جدا میشوند . کراک بدلیل نداشتن بو و سهولت استفاده نسبت به سایر مواد مخدر متاسفانه باعث جذب مصرف کنندگان سایر مواد مانند تریاک گردیده است . مصرف کراک به قدری آسان است که فرد در مدت 5 دقیقه حتی در دستشوئی و با استفاده از فندک و نی یا لوله و سنجاق می تواند آنرا مصرف نماید . اعتیاد به کراک یکی از بدترین انواع اعتیاد به مواد مخدر است که ترک آن فقط بوسیله روش سم زدائی فوق سریع URD میسر و امکان پذیر است . و روشهای دیگر ترک اعتیاد از قبیل استفاده از دارو وقرص های ترک در این مورد کارساز نمیباشد . ترک کراک توسط روش URD بسیار ساده و راحت است و بیمار درد و خماری ندارد . کار سخت تر شروع نکردن دوباره مصرف کراک است که این مورد بستگی به اراده و خواست فرد همچنین آگاهی وی از اثرات مخربی که در طول مصرف به بدن وارد شده است دارد .

نظرات (0) و

مقاله پلیمر ها و روش های شکل دهی
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/21

دنیای پلاستیک ها و پلیمر ها در اثنای جنگ جهانی دوم موادی مثل نایلون پلی اتیلن ، اکریلیک موسوم به پرسپکس به دنیا عرضه شد. نئوپرن را شرکت دوپان در سال 1932 ابداع و به شکل تجارتی ابتدا با نام دوپرن و بعدها نئوپرن عرضه کرد.

شاخه‌های پلیمر

اولین قدم در زمینه صنعت پلاستیک توسط فردی به نام واسپاهیات انجام گرفت وی در تلاش بود ماده‌ای را به جای عاج فیل تهیه کند. وی توانست فرآیند تولید نیترات سلولز را زا سلولز ارائه کند. در دهه 1970 پلیمرهای‌هادی به بازار عرضه شدند که کاربرد بسیاری در صنعت رایانه دارند زیرا مدارها و ICهای رایانه‌ها از این مواد تهیه می‌شوند. و در سالهای اخیر مواد هوشمند پلیمری جایگاه تازه‌ای برای خود سنسورها پیدا کردند. پلیمرها را می‌توان از 7 دیدگاه مختلف طبقه بندی نمود. صنایع ، منبع ، عبور نور ، واکنش حرارتی ، واکنش‌های پلیمریزاسیون ، ساختمان مولکولی و ساختمان کریستالی.

از نظر صنایع مادر پلیمرها به چهار گروه صنایع لاستیک ، پلاستیک ، الیاف ، پوششی و چسب تقسیم بندی می‌شوند. اینها صنایع مادر در پلیمرها می‌باشند اما صنایع وابسته به پلیمر هم فراوان هستند مانند صنعت پزشکی در اعضای مصنوعی ، دندان مصنوعی ، پرکننده‌ها ، اورتوپدی از پلیمرها به وفور استفاده می‌شود. پلیمرها از لحاظ منبع به سه گروه اصلی تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از پلیمرهای طبیعی ، طبیعی اصلاح شده و مصنوعی.

رزین

منابع طبیعی رزینها ، حیوانات ، گیاهان و مواد معدنی می‌باشد. این پلیمرها به سادگی شکل پذیر بوده لیکن دوام کمی دارند. رایج عبارتند از روزین ، آسفالت ، تار ، کمربا ، سندروس ، لیگنپین ، لاک شیشه‌ای می‌باشند. رزین‌های طبیعی اصلاح شده شامل سلولز و پروتئین می‌باشد سلولز قسمت اصلی گیاهان بوده و به عنوان ماده اولیه قابل دسترسی برای تولید پلاستیکها می‌باشد کازئین ساخته شده از شیر سرشیر گرفته ، تنها پلاستیک مشتق شده از پروتئین است که در عرصه تجارت نسبتا موفق است.

پلیمر مصنوعی

پلیمرهای مصنوعی را می‌توان از طریق واکنشهای پلیمریزاسیون بدست آورد. از مواد پلیمری می‌توان در تهیه پلاستیکها ، چسبها ، رنگها ، ظروف عایق ، مواد پزشکی بهره جست. پلاستیکها به تولید طرحهای جدید در اتومبیلها ، کامیونها ، اتوبوسها ، وسایل نقلیه سریع ، هاورکرافت ، قایقها ، ترنها ، آلات موسیقی ، وسایل خانه ، یراق آلات ساختمانی و سایر کاربردها کمک نموده‌اند در ادمه به بررسی کاربرد چندین پلیمر می‌پردازیم:



برچسب ها :تاریخچه آبکاری , تاریخچه آبکاری
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی