کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی

آخرین اخبار فروشگاه

کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 78

کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی


کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/14

ارگانیسم های حیاتی از سلول هایی تشکیل شده اند که به طور کلی دارای دیواره هایی به ضخامت 10 میکرومترهستند. اما اجزای این سلول ها بسیار ریزتر ودرحد نانو متر هستند . برخی از پروتئین های درون سلول تقریبا 5 نانومتر هستند، یعنی  درحد کوچکترین ذرات نانو ساخت دست بشر هستند . ازمقایسه این ابعاد چنین میتوان برداشت کرد که برخی پروتئین ها را می توان تحت کنترل قرار داد ویا به بیانی ازاین ذرات به عنوان پروب های سلولی برای تحریک پروتین ها استفاده نمود. درواقع کشف حقایق مربوط به فرایندهای بیولوژیک درون سلول ها درابعادنانو مهم ترین عامل تمایل وتوجه به فناوری نانو وتحقیق وتوسعه دراین زمینه است.

 


ادامه مطلب نظرات (0) و

کاربرد نانو ذرات در Electroestatic thruster
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/14

دراین فصل به نمونه ای از کاربرد نانو ذرات درصنعت هوا ، فضا ، خواهیم پرداخت. تکنولوژی جدید electrostatic thruster، نشان دهنده استفاده عملی نانو ذرات با تکنولوژی تولید سیستم های میکرونانو الکترومکانیک (MEMS/NEMS ) است تکنولوژی سیستم های میکروالکترومکانیک ( MEMS ) هم اکنون به عنوان یک راه ممکن برای دستیابی به انجام توازن وساده سازی سیستم باایجاد راندمان بالای موتورهای کنترل فشار با استفاده از تغییر جهت «صفحه تخت» مورد بررسی قرار داد. آنها همچنین روشی را برای حذف ویژگی های فیزیکی محدود کننده موجود درنیروی رانش وموقعیت قرار گیری یونها از طریق حذف نیاز مربوط به مخزن تخلیه بار وکاهش یاحذف اختلاف مبادله بارکه بر روی حوزه بصری موتور کنترل جهت موثر است را ارائه می کنند.

به علاوه باتوجه به استفاده از نانو ذرات به عنوان یک نیروی محرک با میزان پخش الکتریکی برپایه مفاهیم موتور کنترل فشار CMEMS/NEMS اهمیت بهبود عملکرد جدید ظاهر می گردد این موارد شامل:

 


ادامه مطلب نظرات (0) و

نانو سیالات
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/14

 نانو سیالات و روشهای ساخت

گروه جدیدی از سیالات که قادر به انتقال حرارت باشند نانو سیال نامیده میشوند.نانو سیال عبارت است ازسیال حاوی نانو ذرات.

نانو سیال دارای دو جزءاصلی است.

الف- سیال پایه – منظور از سیال پایه سیالی است که به نانو ذره افزوده خواهد شد.

سیال پایه یکی از انواع سیالات حامل انرژی خواهد بود. مانند اب-اتیلن گلیکول-روغن موتور

ب-جزء دوم نانو سیال را نانو ذرات تشکیل میدهند.نانو ذرات مورد استفاده میتوانند انواع نانو ذرات اکسید آلومینیوم یا اکسید مس بوده و یا نانو ذرات فلزی مانند مس باشند.نانو لوله های کربنی نیز از این جمله اند.

برای تهیه سیال دو فرایند عمده وجود دارد.


ادامه مطلب نظرات (0) و

نانوذرات طلا برای تشخیص زودرس سرطان ریه
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/13

دانش > دانش  - همشهری آنلاین:
یک حسگر ساخته شده از نانوذرات طلا می‌تواند سرطان ریه را از نفس بیمار شناسایی کند و پیش از آن تومور خودش را در رادیوگرافی نشان دهد.

این وسیله که سازندگانش می‌گویند ممکن است به آن اندازه ارزان‌قیمت خواهد شد که دکترهای خانوادگی آن را به صورت روزمره به کار ببرند، و سرطان ریه را با دقت 86 درصد تشخیص می‌دهد و ممکن است راهی برای کشف بیماری ارائه دهد که معمولا تا هنگامی انتشار نیافته و دیگر قابل علاج نیست.

 به گزارش خبرگزاری رویترز این وسیله از حسگرهایی استفاده می‌کند از نانوذرات طلا تشکیل شده‌اند که ترکیبات خاصی به نام "ترکیبات آلی فرار" (VOC) را در هوای بازدم بیماران  مبتلا به یک عارضه خاصر ا اندازه‌گیری می‌کند. پژوهشگراندر سال 2006 سگ‌هایی را یافتند که طوری تربیت شده بودند که بوی سرطان را از نفس بیماران با دقت 99 درصد تشخیص دهند.

 دانشمندانی که روی این حسگر کار می کنند، گفتند امیدوارند که به زودی دکترها امکان یابند در حین معاینات‌شان از بیماران بتواند با آزمایشی ساده بیماریابی از لحاظ سرطان را انجام دهند.

به گفته این دانشمندان روش‌های معمول تشخیصی برای سرطان ریه در موارد بیماریابی گسترده به خاطر هزینه بالا نامناسب هستند و گاهی تومورها را پیدا نمی‌کند.

 در مقابل این ابزار جدید گران‌قیمت نیست. کل ایده دانشمندان این است که وسیله‌ای بسیار حساس، بسیار ارزان و بسیار کاربردی بسازند.

سرطان ریه هر سال 1.5 میلیون نفر را در سراسر جهان می‌کشد و علت اصلی مرگ ناشی از سرطان در دنیا است.

وسیله ساخته‌شده بوسیله دانشمندان 9 ردیف حس‌گر متشکل از نانوذرات طلا است که با گروه‌هایی از مواد آلی متفاوت ترکیب شده‌اند و به VOC‌های منتشر شده بوسیله تومورهای ریه واکنش نشان می‌دهند.

دقت عمل این وسیله بر روی گروهی از بیماران مبتلا به سرطان و بیماران سالم،‌ 86 درصد بوده است. اما سازندگان می‌گویند هنوز آزمایش‌های بیشتری لازم است انجام شود تا تایید رسمی این دارو به دست آید.

 بسیاری از روش‌های دیگر برای اندازه‌گیری VOC‌ها وجود دارند، از جمله آزمایش تنفس با استفاده از لکه‌های رنگی، اما تکنیک‌های موجود بسیار گران‌قیمت و کند هستند، و گاهی لازم است نفس فرد قبل از آزمایش متراکم و رطوبت‌زدایی شود.


نظرات (0) و

استفاده از نانوذرات در درمان بیماری‌‌های چشم
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/13

خبرگزاری فارس: محققان می‌توانند با استفاده از نانوذرات بیماری‌های چشم را درمان كنند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی سایت فناوری نانو، در حالی ‌كه از فناوری‌نانو در موارد گسترده‌ای از بدنه اتومبیل‌‌ها تا پوشاك و لوازم آرایشی استفاده می‌‌شود، تحقیقات بسیاری نیز در زمینه درمان بیماری‌‌های مختلف در حال انجام است. از جمله می‌‌توان به تحقیقاتی در آمریكا در زمینه بیماری‌‌های چشمی مانند آب سیاه (گلوكوم) و تخریب لكه زرد چشم اشاره كرد.
پروفسورسانك مالیك در بخش فارماكولوژی دانشگاه داكوتای شمالی هدایت پروژه‌ای تحقیقاتی را بر عهده دارد كه در آن از نانوذرات به‌عنوان ابزاری برای انتقال هدفمند داروها استفاده می‌‌كنند. این نانو ذرات از مولكول‌های سریم اكساید ساخته شده‌‌اند. سدهای خونی ـ مغزی ممكن است مانع عبور داروها و رسیدن آن‌ها به بافت هدفِ دارو شوند ولی نانوذرات آنقدر كوچك هستند كه می‌‌توانند از سدهای خونی ـ مغزی عبور كنند.
پروفسورمالیك معتقد است كه این نانوذرات سمی نیستند ولی داروهایی كه به این نانوذرات متصل می‌شوند می‌‌توانند سمی باشند، پس هدفگیری صحیح مولكول‌های دارو اجتناب ناپذیر است. این نانوذرات علاوه‌بر این در تصویربرداری نیز استفاده می‌شوند بدین صورت كه می‌‌توان مولكول‌هایی به آن‌ها متصل كرد كه پس از آن‌كه به هدف ـ مانند سلول‌های سرطانی ـ رسیدند از خودشان نور ساطع كنند.
در درمان بیماری‌های چشمی، محققان باید ابتدا مطمئن شوند كه نانوذرات برای انتقال مؤثر داروها اولاً در آب محلول هستند و ثانیاً موجب تحریك و آسیب به قرنیه نمی‌‌شوند. بیماری آب سیاه یا گلوكوم در صورت درمان نشدن موجب نابینایی می‌شود. بر اساس آمار رسمی در آمریكا حدود 4 میلیون نفر مبتلا به گلوكوم هستند و تنها نیمی از این افراد از بیماری خود اطلاع دارند. همچنین بیماری تخریب لكه زرد بینایی نیز موجب آسیب‌‌های جبران‌ناپذیر به بینایی و در نهایت نابینایی در سنین بالاتر از 50 سالگی می‌شود. بیش از 2 میلیون نفر در آمریكا مبتلا به این اختلال هستند.
تحقیقات تیم تحقیقاتی فوق شامل اتصال داروهای ضد سرطان به نانوذرات و هدایت آن‌هاست به‌طوری كه فقط وارد سلول‌‌هایی شوند كه به درمان نیاز دارند. همچنین آن‌ها درصدد هستند تا بازدارنده‌‌هایی چند شاخه را از نانوذرات لیپیدی برای آنزیم متالوپروتئیناز ماتریكس تولید نمایند و از نانوذرات برای تشخیص ایزوزیم‌‌های این آنزیم استفاده كنند.


نظرات (0) و

سنتز ارزان نانوذرات اكسید قلع انجام شد
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/07/13

روشی كم‌هزینه و سازگار با محیط زیست، برای سنتز نانوذرات اكسید قلع، به‌ وسیله محققان ایرانی ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اكسید قلع (SnO2) نیمه‌هادی بسیار مهم از نوع n، با گاف انرژی نسبتاً عریض در دمای اتاق است كه در ساخت سنسورهای گازی، پیل‌های خورشیدی بر پایه رنگ، دستگاه‌های اپتوالكترونیكی، مواد الكترودی و فتوكاتالیزور مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنتز این ماده در مقیاس نانو می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای كشف تغییرات در خصوصیات فیزیكی این نیمه‌هادی فراهم كند. روش‌های گوناگونی برای سنتز ذرات نانومتری SnO2 ارائه شده است كه از میان آنها می‌توان به روش آسیاب كردن، ته‌نشینی همگن، گرمایی، حلال گرمایی، میكروامولسیون، سل- ژل، تبخیر حرارتی، هستند.
از این رو، مهدی بهبودنیا روشی را برای سنتز این نانوذرات پیشنهاد كرده است كه نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه است، بلكه كمترین آسیب و آلودگی را برای محیط زیست به همراه  دارد.



برچسب ها :کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی , کاربرد نانو ذرات در علوم زیستی و پزشکی
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی