تاریخچه

آخرین اخبار فروشگاه

تاریخچه

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 26

تاریخچه

صفحه خانگی اضافه به علاقمندی ها نقشه سایت
صفحه نخست ارسال پیام پست الکترونیک نسخه ی موبایل R S S A T O M طراح قالب تاپ اسکین - قالب وبلاگ
نویسندگان
هادی و[179]
تقویم

لینک به ما
قالب وبلاگ
دانشنامه علوم پایه
کلوب فوتبال من
طرفداران
فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی زناشویی
انتشار sms های شما در اینترنت
کارهای ساختمانی
افزایش بازدید
آموزش شیمی
HotImage
تاپ اسکین >> قالب وبلاگ و ابزار وبمستر
لیست کامل پیوند ها
آرشیو
آبان 1389
مهر 1389
خرداد 1389
اردیبهشت 1389
فروردین 1389
اسفند 1388
Theme Designer
blog skin
[Topskin.mihanblog.com]

دسته بندی
لینک های سایت
صفحه اصلی
ارسال پیام
تماس با ما
قالب وبلاگ
تاپ اسکین - قالب وبلاگ
موضوعات
نانو تکنولوژی و[57]
نرم افزار های شیمی و[9]
مقالات شیمی و[88]
دروس عمومی و[2]
متفرقه و[14]
آزمایشگاه و[14]
شیمی فیزیک و[5]
شیمی تجزیه و[6]
شیمی معدنی و[5]
شیمی آلی و[16]
نظر سنجی
به کدام یک از دروس شیمی علاقه زیادی دارید ؟
شیمی آلی
شیمی معدنی
شیمی تجزیه
شیمی فیزیک
سایر دروس شیمی

لینک های روزانه
قالب وبلاگ
وبلاگ تخصصی مهندسی آب و فاضلاب
کلوب فوتبال من
طرفداران
فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی زناشویی
وبلاگ اطلاع رسانی میکروبیولوژی
وبلاگ انجمن علمی شیمی دانشگاه زنجان
اوریف لیم
علم شیمی
افزایش بازدید
تاپ اسکین >> قالب وبلاگ و ابزار وبمستر

لیست پیوند های روزانه
ارسال لینک
بخش ویژه
بازدید امروز: 13
بازدید دیروز: 14
بازدید این ماه: 405
بازدید ماه قبل: 1090
بازدید کل: 51483
کل مطالب: 179
[Translate to English]
RSS     ATOM



عضویتلغو عضویت

Powered by WebGozar
شیمی آلی
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

تاریخچه

واژه غلط انداز " آلی " باقیمانده از روزگاری است که ترکیبهای شیمیایی را ، بسته به این که از چه محلی منشاء گرفته باشند، به دو طبقه غیر آلی و آلی تقسیم می‌کردند. ترکیبهای غیر آلی ، ترکیبهایی بودند که از مواد معدنی بدست می‌آمدند. ترکیبات آلی ، ترکیبهایی بودند که از منابع گیاهی یا حیوانی ، یعنی از مواد تولید شده به وسیله ارگانیسمهای زنده بدست می‌آمدند.

در حقیقت تا حدود سال 1950، بسیاری از شیمیدانها تصور می‌کردند که ترکیبات آلی باید در ارگانیسم های زنده بوجود آیند و در نتیجه ، هرگز نمی‌توان آنها را از مواد غیر آلی تهیه کرد. ترکیبهایی که از منابع آلی بدست می آمدند، یک چیز مشترک داشتند: همه آنها دارای عنصر کربن بودند. حتی بعد از آن که روشن شد این ترکیبها الزاما نباید از منابع زنده به دست آیند، بلکه می‌توان آنها را در آزمایشگاه نیز تهیه کرد.

بهتر آن دیدند که برای توصیف آنها و ترکیبهایی مانند آنها ، همچنان از واژه آلی استفاده کنند. تقسیم ترکیبها به غیر آلی و آلی تا به امروز همچنان محفوظ مانده است.
 
منابع مواد آلی

امروزه گرچه هنوز مناسب‌تر است که بعضی از ترکیبهای کربن را از منابع گیاهی و حیوانی استخراج کنند، ولی بیشتر آنها را می‌سازند. این ترکیبها را گاهی از اجسام غیر آلی مانند کربناتها و سیانیدها می‌سازند، ولی اغلب آنها را از سایر ترکیبهای آلی بدست می‌آورند. دو منبع بزرگ مواد آلی وجود دارد که ترکیبهای آلی ساده از آن بدست می‌آیند:
نفت و زغال سنگ؛ (هر دو منبع به معنی قدیمی خود ، آلی‌اند، زیرا فرآورده های تجزیه و فساد گیاهان و جانوران به شمار می آیند).

این ترکیبهای ساده بعنوان مواد ساختمانی اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرند و با کمک آنها می‌توان ترکیبهایی بزرگتر و پیچیده‌تر را تهیه کرد. با نفت و زغال سنگ بعنوان سوختهای فسیلی ، باقیمانده از هزاران سال و تجدید نشدنی ، آشنا هستیم. این منابع ، بویژه نفت ، بمنظور تامین نیازهای پیوسته رو به افزایش ما به انرژی ، با سرعتی نگران‌کننده مصرف می‌شوند.

 

امروزه ، کمتر از ده درصد نفت مصرفی در تهیه مواد شیمیایی ، بکار گرفته می‌شود. بیشتر آن برای تامین انرژی بسادگی سوزانده می‌شود. خوشبختانه ، منابع دیگر انرژی ، مانند خورشیدی ، زمین گرمایی ، باد ، امواج ، جزر و مد ، انرژی هسته‌ای نیز وجود دارد.


زیست توده


چگونه و در کجا می‌توانیم منبع دیگری از مواد اولیه آلی پیدا کنیم؛ بی شک باید به جایی روی آوریم که مبدا اولیه سوختهای فسیلی است، یعنی زیست توده biomass ، ولی این بار بطور مستقیم و بدون دخالت هزاران سال. زیست توده ، تجدید شدنی است، براحتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند تا موقعی که بر روی این سیاره زندگی می‌کنیم، تداوم داشته باشد.

در ضمن عقیده بر این است که نفت خیلی گرانبهاتر از آن است که سوزانده شود.


ادامه مطلب نظرات (2) و

سنتز کربونیل های فلزی
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

فلزاتی مانند مس ، طلا ، پلاتین ، پالادیوم ، تیتانیوم و … ،‌ معمولا کربونیلهای ساده فلزی تشکیل نمی‌دهند. این عناصر فقط در صورتی که فلز با سایر لیگاندها کوردینانس شده باشند، کمپلکسهای کربونیل تشکیل می‌دهند یا اینکه فقط کمپلکسهای آنیونی مانند ایجاد می‌کنند.

سنتز کربونیلهای ساده فلزی خنثی (تک هسته‌ای)
برای سنتز کربونیلهای ساده دو روش سنتز وجود دارد.

واکنش مستیم فلز با مونو کسید کربن
نیکل و آهن تنها فلزاتی هستند که تحت شرایط ملایم بطور مستقیم با CO ترکیب می‌شوند و برای بقیه فلزات باید از روش دوم استفاده کرد.

کربونیل‌دار کردن کاهشی
در این روش نمک فلز را بوسیله یک کاهنده (مانند H2 یا یک فلز واکنش‌پذیر) در مجاورت مونو کسید کربن احیا می‌کنند. در برخی موارد مونو کسید کربن خود به عنوان عامل کاهنده عمل می‌کند.

سنتز آنیونهای کربونیلی
تعداد آنیونهای کربونیلهای فلزی نسبت به کربونیلهای خنثی بیشتر است و برخی از فلزات مانند نوبلیوم فقط کربونیل آنیونی مثل Nb(CO)6 شناخته شده است. آنیونهای کربونیل فلزی و مشتقات آنها درشیمی آلی - فلزی اهمیت فراوانی دارند و به روشهای زیر سنتز می‌شوند.

واکنش کربونیل فلز با یک باز مانند آمین یا هیدروکسید.


ادامه مطلب نظرات (0) و

اسپکتروسکوپی مادون قرمز Infra red ) IR )
موضوع: مقالات شیمی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

مشاهده پیک در IR در اثر تغییر در سطوح انرژی ارتعاشی مولکول می باشد که بطور عمده شامل ارتعاشات کششی  stretching و خمشی bending  می باشد.محدوده جذب معمولی  IR  ( 2.5 تا 25 میکرومتر ) و یا برحسب عدد موج 400 تا 4000  cm -1  می باشد.موقعیت پیکها در  IR  بستگی به ماهیت پیوند ها دارد. پیکهای واقع در انتهای طیف ، دارای انرژی بالاتر ( طول موج کوتاهتر ) می باشند و اغلب مربوط به ارتعاشات کششی پیوند های کوتاه و قوی می باشند.استفاده از عدد موج در مقایسه با طول موج، جهت بیان محلهای جذب از این نظر که عدد موج با انرژی نسبت مستقیم دارد و همچنین جهت بیان محلهای جذب که از اعداد اعشاری استفاده نمی شود، ارجحیت دارد.

 

اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه اسپكتروسكوپ

منبع نور :
معمولا لامپ نرنست  ( Nernst ) است که شامل میله ای است که مخلوط اکسید زیرکونیوم ( Zirconium ) ، ایتریوم( Yttrium )  و اربیوم ( Erbium )  می باشد و به کمک برق تا  oC 1500   ۫گرم می شود .

محل نمونه :
چون شیشه و کوارتز تقریبا همه طول موجهای ناحیه مادون قرمز را جذب می کنند ، از این رو نمی توانند به عنوان سل و یا به عنوان منشور دستگاه  IR  بکار روند. نمک های هالوژنه به این منظور بکار میروند و معمولا از کلرور سدیم به عنوان سل نمونه استفاده می شود ، که چون در آب حل می گردد ، اگر نمونه حاوی آب باشد ، از سل  AgCl و یا برخی از پلیمرها استفاده می گردد.

منو کروماتور :
باید از جنس نمکهای هالوژنه باشد.

دتکتور :
از نوع حرارتی و ترموکوپل است . میزان انرژی نورانی جذب شده متناسب با میزان حرارت ایجاد شده می باشد .

رکوردر ( ثبات ) :
طیف نمونه را رسم می کند.

 

کاربرد طیف  IR

1- از دستگاه  IR  بیشتر جهت شناسایی گروههای مختلف موجود در مواد استفاده می شود . ناحیه خاصی از  IR  که به نام ناحیه اثر انگشت یا  Fingerprint  نامیده می شود ( ناحیه 910 – 1430  cm-1) وجود دارد که طیف  IR  هر جسم مختص همان جسم بوده و برای اثبات یکسان بودن دو جسم از این ناحیه استفاده می شود .از روی طیف  IR  یک جسم مجهول میتوان گروههای مختلف موجود در آن را به دست آورد.
2- کاربرد از لحاظ کمی :مقدار مشخصی از نمونه در حلال حل می کنیم و در طول موج خاص درصد ترانس میتانس %T را بدست می آوریم. با توجه به نمونه معلوم، غلظت مجهول را بدست می آوریم.در بین تعداد نوار های جذبی متعدد ، باید نوار هایی را جهت تعیین مقدار استفاده کرد که از قانون بیر لامبرت به خوبی پیروی کنند.

اماده سازی نمونه

نمونه جامد :
معمولا حدود 5 تا 15 میلیگرم نمونه را با حدود 400 میلی گرم برمور پتاسیم خالص و خشک مخلوط کرده ، بصورت پودر نرم و یکنواخت در آورده و با فشار زیاد بصورت یک قرص نازک و شفاف در می آوریم .   KBr در طول موج  2.5 تا 25  میکرون جذب ندارد و این امکان میدهد که از نمونه طیف کاملی به دست آوریم.
میتوان از نمونه جامد به صورت سوسپانسیون ذرات بسیار ریز طیف گرفت . در این صورت حدود 5 میلی گرم جسم را با یک قطره از  Nujol  ( یک هیدرو کربور اشباع شده پارافینی با وزن مولکولی بالا ) به صورت سوسپانسیون  یکنواخت تهیه می کنیم .
نوژول در نواحی 3030 – 2860   cm-1( بخاطر ارتعاشات کششی پیوند  C-H) و همچنین در نواحی 1460 و 1374   cm-1(ارتعاشات خمشی پیوند  C-H  ) جذب دارد .
وجود جذب در نوژول باعث می شود که اگر جسم در این نواحی جذب داشت ، تداخل ایجاد شود ، که در این صورت میتوان از هگزا کلرو بوتا دی ان استفاده کرد که فاقد پیوند  C-H  می باشد و در نتیجه میتوان جذب مربوط به  C-H  نمونه را مشاهده کرد.

نمونه مایع :
 میتوان 2 قطره از مایع را بین دو سل کلرور سدیم قرار داد .
اگر نمونه محلول حاوی حلال باشد ، چون همه حلالها در نواحی مختلف  IR  کم وبیش جذب دارند ، باید از حلال تنها به عنوان شاهد استفاده کرد .اگر نمونه با ویسکوزیته کم یا فرار باشد، از سلهای با ضخامت 0.1 میلی متر استفاده می شود .

نمونه گاز :
اگر نمونه به صورت گاز باشد از سل هایی که 10 سانتی متر طول دارد ،استفاده کرده و نمونه را به فضای آن تزریق می کنیم .

کالیبراسیون :
برای کالیبره کردن دستگاه از فیلمهای پلی اتیلن یا پلی استیرن استفاده می کنیم که در نواحی خاصی پیک شارپ دارند. بعنوان مثال اگر پیکی در 907 کالیبره است ودستگاه پیک رسم شده را در 905 داد. اختلاف را محاسبه کرده در مورد نمونه اعمال می کنیم. نکته قابل توجه این است که در هر محدوده پیکها را بطور جداگانه باید بررسی کرد.


نظرات (1) و

سنتز آسپرین
موضوع: مقالات شیمی شیمی آلی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

آسپرین نام تجاری اسید استیل سالیسیلیک است که به صورت قرص های سفید یا بلور های سوزنی شکل یا به صورت پودرهای بلورین موجود می باشد، آسپرین یک مسکن موقتی و آنی خوبی است که تداوم افزایش تولید و فروش آن در طول 20 سال گذشته قابل توجه بوده است و بخاطر فوایدش از سایر مسکن ها به طور چشم گیری پیشی گرفته است.

خصوصیات

1) آسپرین نام تجاری اسید استیل سالیسیلیک است.

2) وزن مولکولی آن 180 می باشد.

3) نقطه ذوب آن ما بین 135 تا 137 درجه سلسیوس می باشد.

4) نقطه جوش آن 140 درجه سلسیوس است که در این درجه حرارت تجزیه می گردد.

5) آسپرین دارای بلورهای سوزنی شکل است.

6) آسپرین در آب به مقدار کم و در الکل به مقدار زیاد محلول می باشد.

کاربرد و مصارف

1) آسپرین در داروهای برطرف کننده سردرد (مسکن ها) استفاده می شود.

2) اسپرین در داروهایی که فقط با مجوز پزشک فروخته می شوند استفاده می شود.

3) آسپرین در تولید قرص های APC مصرف می شود.

آسپرین از ترکیب اسید سالیسیلیک و انیدرید استیک در حضور مقدار کمی سولفوریک اسید غلیظ تولید می شود.

روش تهیه :

یک گرم اسید سالسیلیک را داخل ارلن خشک ریخته و 1.5 میلی لیتر انیدرید استیک و 1 الی 2 قطره اسید سولفوریک غلیظ به ان اضافه کنید و با چرخش ارلن سعی کنید کلیه مواد با هم مخلوط شوند .

ارلن را به مدت 15 دقیقه در حمام اب در دمای 60 درجه سانتیگراد نگه دارید و در این مدت محتویات ارلن رابا چرخش هم بزنید.

پس از این مدت 15 میلی لیتر اب سرد به ارلن اضافه کنید که اسپرین به صورت بلورهای جامد ظاهر میگردد. ان را با قیف بوخنر صاف کنید.

برای خالص سازی اسپرین مقدار بدست امده را در 3 میلی لیتر اتانول و 7 میلی لیتر اب در گرما حل کنید و کریستالیزه نمایید.

مکانیسم :

 

مراحل و روش سنتز اسپرین ( منبع انگلیسی )


۱. مراحل و روش سنتز اسپرین ( مقاله با فرمت pdf )

2. مراحل و روش سنتز اسپرین ( مقاله با فرمت pdf )


نظرات (1) و

گزارش کار شیمی تجزیه 2
موضوع: آزمایشگاه     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

در فرمت PDF

دستگاه پلاروگرافی

مجموعه ۳ گزارش در فرمت WORD که می تونید از >اینجا< دانلود کنید.

شامل آزمایشات زیر :

اندازه گیری آهن در سنگ معدن با روش تیتراسیون پتانسیومتری ( تیتراسیون های ردوکس )
روش تهیه معرف ها
اسپکتوفتومتری

در فرمت WORD

آنالیز محلول با هدایت سنجی
الکتروگراویمتری و کولن سنجی
پتانسیومتری ( PH سنجی )
تیتراسیون پتانسیومتری نقطه سنجی ( یدید و کلرید )
تیتراسیون رسوبی ( نقره سنجی و روش های آن )


نظرات (0) و

گزارش کار شیمی آلی 1
موضوع: آزمایشگاه     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/02/5

آزمایش ذوب با سدیم
تهیه سیکلو هگزن
اکسایش سیکلو هگزن
شناسایی هالوژن ها
تهیه 1و2 برمو سیکلو هگزن
تهیه استانیلید با استیک اسید یخی
تهیه پاراتولوئن سولفانات

آزمایش استرفیکاسیون
آزمایش صابون

 
هر گزارشی که دانلود می کنید شامل فایل Word و PDF  می باشد.

تعیین دمای ذوب
تعیین وزن مولکولی با نقطه ی ذوب (Rast)
تعیین دمای تقطیر
اطلاعات کاملی در مورد تقطیر
تعیین دمای جوش
استخراج = و یا به قول یکی از بچه ها اکستخراج!  (= Extract )
تصعید
تبلور
کروماتوگرافی کاغذی


نظرات (0) و

آخرین مطالب ارسالی

:: آدرس جدید وبلاگ
:: فیتو شیمی
:: ضایعات هسته‌ای
:: چرمسازی
:: ضد یخ
:: تفلون چگونه شناخته شد؟
:: حالات ماده از جامد تا پلاسما
:: اثر کازیمیر و انرژی نقطه ی صفر
:: اتر
:: الماس
:: شیمی نفت
:: مواد هوشمند چه موادی هستند؟
:: تاریخچه آبکاری
:: پیازهای معدنی
:: آبکاری پلاستیک
:: چربیگیرها
:: تابوی سیاه ( از کراک تا کریستال )
:: مقاله پلیمر ها و روش های شکل دهی
:: مقاله نانوتکنولوژی و صنعت نفت
:: مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی از خرید تا طرز استفاده از لوازم آرایشی
:: پلاستیک
:: خواص سیالات -استاتیک سیالات -جریان سیالات 16:44
:: امید به درمان سرطان‌های پیشرفته
:: کشف رفتار عجیب الکترون‌ها در فلز آنتیموان
:: حقیقت امر لایه ازن چیست؟
:: پیوند یونی
:: زندگینامه دانشمندان - دانشمند : مندلیف
:: مندلیف
:: مس
:: هیدروژن

صفحات وبلاگ - تعداد کل صفحات: 30

  [...]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [...]


ترجمه و آماده سازی : تاپ اسکین قدرت گرفته از : مرجع تخصصی قالب وبلاگ
 




برچسب ها :تاریخچه , تاریخچه
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی