شاخه های فناوری نانو

آخرین اخبار فروشگاه

شاخه های فناوری نانو

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 44

شاخه های فناوری نانو


شاخه های فناوری نانو
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

هنگامی که درباره نانوفناوری شروع به جستجو و مطالعه کنید، به موضوعات و مواد مختلفی بر می خورید مانند:"نانولوله ها، شبیه سازی مولکولی، نانوداروها، سلول های سوختی، کاتالیزورها، نانوذرات و..." بنابراین ممکن است نانوفناوری رشته ای کاملا گسترده به نظر آید که موضوعات آن ربط چندانی به هم ندارند.
به طور کلی مطالعات نانوفناوری را می توان به سه دسته تقسیم کرد. اگرچه روشهای تحقیقاتی در آن ها بایکدیگر متفاوت است، اما این سه شاخه کاملا به یکدیگر مرتبط هستند و پیشرفت در یکی از شاخه ها می تواند در شاخه های دیگر نیز کاملا موثر باشد.
 
۱- نانوتکنولوژی مرطوب:
این شاخه به مطالعه سیستم های زنده ای می پردازد که اساسا در محیطهای آبی وجود دارند. در این شاخه ساختمان مواد ژنتیکی، غشاءها و سایر ترکیبات سلولی در مقیاس نانومتر مورد مطالعه قرار می گیرد. پژوهشگران موفق شده اند ساختارهای زیستی فراوانی تولید کنند که نحوه عملکرد آنها در مقیاس نانویی کنترل می شود. این شاخه دربرگیرنده علوم پزشکی،دارویی و به طور کلی علوم و روشهای مرتبط با زیست فناوری است.
 


ادامه مطلب نظرات (0) و

نانولوله‌های كربنی
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

كربن یكی از عناصر شگفت‌انگیز طبیعت است و كاربردهای متعدد آن در زندگی بشر، به خوبی این نکته را تایید می کند. به عنوان مثال فولاد ـ كه یكی از مهم‌ترین آلیاژهای مهندسی است ـ از انحلال حدود دو درصد کربن در آهن به حاصل می شود؛ با تغییر درصد كربن (به‌میزان تنها چندصدم درصد) می توان انواع فولاد را به دست آورد. «شیمی آلی» نیز علمی است که به بررسی ترکیبات حاوی «كربن» و «هیدروژن» می پردازد و مهندسی پلیمر هم تنها براساس عنصر كربن پایه‌گذاری شده است.
 
كربن، به چهار صورت مختلف در طبیعت یافت می‌شود که همه این چهار فرم جامد هستند و در ساختار آنها اتم‌های كربن به صورت كاملاً منظم در كنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این ساختارها عبارتند از:
1- گرافیت
2- الماس
3- نانولوله‌ها
4- باكی‌بال‌ها (مانند C60 در شکل زیر )
 
 
 
 


ادامه مطلب نظرات (0) و

آسفالت سحرآمیز
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

شاید تا كنون شما با كاربردهاى مختلف فناورى نانو در رشته ها و زمینه هاى زیادى برخورد كرده اید و نتایج به كارگیرى این فناورى را نیز شاهد بوده اید اما آیا تا كنون با كاربرد فناورى نانو در صنعت حمل و نقل برخوردى داشته اید؟ آیا مى دانید كه با استفاده از فناورى نانو در تولید آسفالت و قیر مى توان خیابان هایى بى صداتر داشت كه در موقع ترمز كردن اتومبیل ها هیچ گونه صدایى از آنها به گوش نرسد؟ و یا در فصل گرم تابستان هیچ گونه گرمایى از خود متصاعد نكند؟ و یا آسفالتى كه هر زمان گوشه اى از آن كنده شد و یا خراب شد مانند سلول هاى بدن انسان خود را تعمیر كند و نیاز به راهبندان هاى طولانى جهت بازسازى آسفالت ها نباشد؟
 
بد نیست بدانید كه نخستین آسفالتى كه روى خیابان هاى شهر پهن شد مربوط به سال ۱۸۷۰ است كه در یكى از خیابان هاى نیویورك قرار گرفت. این آسفالت واقعى حاصل تلاش دسمت (Desmedt) شیمیدان بلژیكى بود كه توانست با مخلوطى از ماسه و قیر یكى از خیابان هاى منتهى به تالار بزرگ شهر را در شهر نیویورك آسفالت كند. سپس از روى این آسفالت براى آسفالت كردن بزرگراهى در فرانسه الگوبردارى شد و این بزرگراه در سال ۱۸۵۲ آسفالت شد و سپس آسفالت به شهرها، كشورها و قاره هاى گوناگون مسافرت كرد و اكنون باریك ترین و دورافتاده ترین كوچه ها و خیابان هاى هر كشورى از آن بهره مى برد. امامدت نه چندان طولانى است كه دانشمندان شیمى مشغول كاركردن روى پروژه هاى مربوط به آسفالت هستند اما این آسفالت با آسفالت معمولى تفاوت فراوانى دارد. این نوع آسفالت قابلیت خودتعمیرى دارد. یعنى به محض خراب شدن هر بخش از آسفالت به تنهایى قادر به ترمیم بخش از بین رفته است . این ایده در سال ۲۰۰۶ شكل گرفت اما اكنون تلاش هاى دانشمندان براى عملیاتى كردن آن در حال نتیجه دادن است.
 


ادامه مطلب نظرات (1) و

كاربرد نانولوله‌ها در پیل‌های خورشیدی
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

محققان انگلیسی با استفاده از نانولوله‌های كربنی چند دیواره و اكسید ایندیوم- قلع نوع جدیدی از الكترود هیبرید ساخته‌اند كه در پیل‌های خورشیدی قابل استفاده هستند.

به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، این نانولوله‌ها مستقیما روی شیشه‌ای كه با اكسید ایندیوم- قلع پوشش داده شده بود، رشد كردند.

به این ترتیب یك الكترود شفاف ساخته شد كه در ابزارهای الكترونیك نوری مانند پیل‌های خورشیدی و دیودهای نوری قابل استفاده است.

این الكترودهای نانولوله‌ای در طول موج‌های بلندتر بسیار شفاف هستند و به همین دلیل برای هدایت نور خورشید بسیار مناسبند.

پیل‌های خورشیدی آلی ارزان‌تر از پیل‌های خورشیدی غیرآلی هستند و ساخت آنها نیز آسان‌تر است اما عمر و بازده آنها مسئله ایجاد می‌كند زیرا تحرك حامل‌های بار- به ویژه حفره‌ها- در آنها پایین است و این مسئله،
محدودیت‌هایی برای حركت جریان در این ابزار به وجود می‌آورد.

یك راه‌حل این مشكل كاهش ضخامت لایه فعال است، اما این كار قابلیت جذب نور پیل خورشیدی را كاهش می‌دهد.

"راوی سیلوا" و همكارانش از دانشگاه "ساری" انگلستان (‪ (Surrey‬اخیرا با معرفی روش جدیدی پیشنهاد كردند كه یك الكترود درون لایه آلی نفوذ كرده و حامل‌های بار را از لایه مزبور خارج كند. به این ترتیب، حامل‌های بار برای حركت درون ابزار مورد نظر، آزاد خواهند بود.

سیلوا و گروهش نشان دادند كه می‌توان نانولوله‌های كربنی چند دیواره را مستقیما روی شیشه پوشش داده شده با اكسید ایندیوم- قلع (‪ (ITO‬با روش رسوب‌دهی بخار شیمیایی (‪ (CVD‬رشد داد.

نانولوله‌های كربنی چند دیواره رساناهای گرمایی و الكتریكی بسیار خوبی هستند. به همین دلیل می‌توانند در ساختمان الكترود مزبور به كار گرفته شوند.


نظرات (0) و

فناوری نانو و برخی كاربردهای آن در صنعت آب
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

استفاده از فناوریهای نوین به خصوص فناوری نانو در راستای كاهش اثرات سوء آلودگیهای زیست محیطی، بعنوان یكی از راهكارهای مدیریتی مطرح می‌باشد. یكی از مواردی كه این فناوری كاربرد خود را متبلور می‌نماید در ارتباط با منابع آب می‌باشد كه در نظر گرفتن چالشهای پیش رو ضرورت استفاده از آن را پر رنگ تر نموده است. در این مطلب برخی كاربرد‌های فناوری نانو در صنعت آب اشاره شده است.

آب یكی از ضروری ترین عناصر حیات بر روی زمین است و اگر چه بیش از 70 درصد از سطح كرة زمین با آب پوشیده شده است اما كمتر از 3 درصد از آن آب شیرین می‌باشد. از این مقدار 79 درصد به قله‌های یخی تعلق دارد، 20 درصد آن آبهای زیر زمینی است كه به راحتی قابل دسترسی نمی باشد و فقط 1 درصد آن شامل دریاچه ها و رودخانه ها و چاهها می‌باشد كه به راحتی به دست می آید. در مجموع در هر زمان تنها یك ده هزارم از كل آبهای كره زمین به سادگی در دسترس انسان قرار دارد.
در دسترس بودن آب سالم و پاك یكی از مهمترین مسائل پیش روی بشر می‌باشد و به تدریج كه مقدار مصرف آب بیشتر می‌شود مواد آلاینده نیز به طرق مختلف باعث آلوده كردن منابع آبی می‌گردند و این مسأله در آینده بحرانی تر خواهد شد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد به منظور افزایش آگاهی و ترغیب، جهت اداره بهتر امور مربوط به آب و حراست بهتر از این منبع حیاتی، سال 2003 را سال بین المللی آب شیرین اعلام نمود. پذیرش حق برخورداری از آب بعنوان یك حق برای بشر ممكن است مهمترین گام در بر طرف كردن دشواری تأمین این بنیادی ترین عنصر زندگی مردم باشد.


ادامه مطلب نظرات (0) و

نانوکامپوزیت‌های دیرسوز
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

با توجه به این که امروزه حجم وسیعی از کالاهای مصرفی هر جامعه‌ای را پلیمرهایی تشکیل می‌دهند که به‌راحتی می‌سوزند یا گاهی در مقابل شعله فاجعه می‌آفرینند، لزوم تحقیق در خصوص مواد دیرسوز احساس می‌شود. بر همین اساس، در کشورهای صنعتی، تلاش گسترده‌ای برای ساخت موادی با ایمنی بیشتر در برابر شعله آغاز شده است و در این زمینه نتایج مطلوبی هم به دست آمده است.

بر همین اساس و با توجه به تدوین استانداردهای جدید ایمنی، به نظر می‌رسد استانداردهای ساخت مربوط به پلیمرهای مورد استفاده در خودروسازی، صنایع الکترونیک،‌ صنایع نظامی و تجهیزات حفاظتی و حتی لوازم خانگی، در حال تغییر به سوی مواد دیرسوز است.
از طرف دیگر مدتی است که نانوکامپوزیت‌های پلیمر – خاک‌‌‌‌‌‌رس به عنوان موادی با خواص مناسب مثل تأخیر در شعله‌‌‌‌‌‌وری، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. بنابراین به‌‌‌‌‌‌نظر می‌رسد که نانوکامپوزیت‌های پلیمر – خاک‌‌‌‌‌‌رس می‌توانند جایگزین مناسبی برای مواد پلیمری معمولی باشند؛ برای تهیه پلیمرهای دیرسوز، علاوه بر رفتار آتش‌گیری، عوامل زیادی باید مورد توجه واقع شوند؛ از جمله اینکه:
▪ از افزودنی‌هایی استفاده شود که قیمت تمام‌‌‌‌‌‌شده محصول را خیلی افزایش ندهد. (مواد افزودنی باید ارزان قیمت باشند.)
▪ مواد افزودنی به پلیمرها باید به آسانی با پلیمر فرآیند شود.
▪ مواد افزوده‌شده به پلیمر نباید در خواص كاربردی پلیمر تغییر قابل ملاحظه ایجاد كند.
▪ زباله‌های این مواد نباید مشکلات زیست‌‌‌‌‌‌محیطی ایجاد کند.
با توجه به این موارد، خاک‌‌‌‌‌‌رس از جمله بهترین مواد افزودنی به پلیمرها محسوب می‌شود که می‌تواند آتش‌گیری آنها را به تأخیر بیندازد و سبب ایمنی بیشتر وسایل و لوازم ‌شود. مزیت دیگر خاک‌ رس فراوانی آن است که استفاده از این منبع خدادادی را آسان می‌کند.


ادامه مطلب نظرات (0) و

آخرین مطالب ارسالی

:: آدرس جدید وبلاگ
:: فیتو شیمی
:: ضایعات هسته‌ای
:: چرمسازی
:: ضد یخ
:: تفلون چگونه شناخته شد؟
:: حالات ماده از جامد تا پلاسما
:: اثر کازیمیر و انرژی نقطه ی صفر
:: اتر
:: الماس
:: شیمی نفت
:: مواد هوشمند چه موادی هستند؟
:: تاریخچه آبکاری
:: پیازهای معدنی
:: آبکاری پلاستیک
:: چربیگیرها
:: تابوی سیاه ( از کراک تا کریستال )
:: مقاله پلیمر ها و روش های شکل دهی
:: مقاله نانوتکنولوژی و صنعت نفت
:: مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی از خرید تا طرز استفاده از لوازم آرایشی
:: پلاستیک
:: خواص سیالات -استاتیک سیالات -جریان سیالات 16:44
:: امید به درمان سرطان‌های پیشرفته
:: کشف رفتار عجیب الکترون‌ها در فلز آنتیموان
:: حقیقت امر لایه ازن چیست؟
:: پیوند یونی
:: زندگینامه دانشمندان - دانشمند : مندلیف
:: مندلیف
:: مس
:: هیدروژن

صفحات وبلاگ - تعداد کل صفحات: 30

  [...]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [...]



برچسب ها :شاخه های فناوری نانو , شاخه های فناوری نانو
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی