استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها

آخرین اخبار فروشگاه

استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 28

استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها


استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

دانشمندان آمریكایى و سوئدى نشان دادند مقاومت الكتریكى نانولوله هاىكربنى در اثر برخورد اتم ها یا مولكول ها به آنها تغییر مى كند. از این نتایج در دستگاه هایى كه در ساخت آنها از نانولوله ها به عنوان حسگرهاى شیمیایى استفاده مى شود مى توان استفاده كرد. این محققان نشان دادند كه تغییر شكل یا فرورفتگى هاى كوچكى كه در نتیجه برخورد گازها ایجاد مى شوند باعث تغییر ویژگى هاى الكترونیكى نانولوله ها مى شوند. این تیم نیز نحوه تغییر میزان نیروى ترموالكتریكى و مقاومت الكتریكى لایه هاى نازكى را كه داراى نانولوله هاىكربنى تك دیواره بودند، در حین برخورد انواع گازها در فشار محیط (۱ اتمسفر) اندازه گیرى كردند. نانولوله هاى مورد آزمایش شعاع ۶/۱-۱ نانومتر و طول چند میكرون داشتند. این پژوهشگران اثرات برخورد اتم هاى گازى خنثى مانند هلیوم، نئون، آرگون، كریپتون و زنون و مولكول هاى كوچك مانند متان و نیتروژن را مطالعه كردند و دریافتند كه نیروى گرمایى و مقاومت نانولوله ها با توان سوم جرم اتم ها و مولكول ها افزایش مى یابد. آنها معتقدند كه نانولوله هاى كربنى مى توانند براى تشخیص گازهایى كه به سختى با روش هاى اندازه گیرى كنونى مشاهده مى شوند، به كار روند. هنگامى كه دیواره ها در اثر برخورد گازها تغییر شكل مى دهند، جریان الكتریسیته تغییر مى كند و به ما اجازه مى دهد كه حضور و میزان فشار گازها را اندازه گیرى كنیم

نظرات (0) و

تصفیه هوای ساختمان‌ها با کمک فناوری‌نانو
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

شركت Nanotwin با ساخت دستگاهی با استفاده از نوعی ‌نانوذره‌های فوتوکاتالیستی به نام NanoBreeze برای پاك‌سازی و تصفیة هوای درون اتاق‌ها فعالیت می ‌کند.

به گزارش آژانس خبرنگاران تكنولوژی ایران _ ایتكا هوای داخل خانه‌ها و ساختمان‌ها می ‌تواند بسیار بیشتر از هوای بیرون ساختمان‌ها آلوده ‌باشد و از آن‌جا که مردم تقریباً 90% زمان خود را درون خانه به سر می‌برند، احتمال به‌خطرافتادن سلامت افراد در هوای آلوده داخل ساختمان‌ها بیشتر از بیرون است. طبق این گزارش آلودگی هوای داخل ساختمان‌ها خطری است كه باید چاره‌ای برای آن اندیشید.
این دستگاه گازهای مضر ناشی از سوخت یا دود توتون، ذرات آلرژی‌زا، بوی كپك‌زدگی یا ماندگی و دود پلاستیك‌ها، رنگ‌ها (روغن‌ها)، عطرها و تمیزكننده‌ها را تجزیه می‌كند. این محصول مواد شیمیایی آلی فرار[1] (VOCs) و آئروسل‌های ‌‌زیستی را اکسید می ‌کند.
می ‌کند.


ادامه مطلب نظرات (0) و

تولید ماده‌ای صدها برابر مستحكم‌تر از فولاد با استفاده از نانو
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

دانشگران مركز پیشرفته فن‌آوری‌های كامپوزیتی فلوریدا (FAC2T) در دانشگاه ایالتی فلوریدا، در حال توسعه ماده‌ای ده برابر سبك‌تر و در عین حال 250 برابر مستحكم‌تر از فولاد هستند.

به گزارش سرویس «فن‌آوری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، كار كردن با چنین ماده‌ای می‌تواند رویایی برای هر مهندس باشد.
اگر ان ماده هادی بسیار خوب الكتریسیته یا حرارت نیز باشد، دیگر وجود این ماده بیشتر به داستان‌های علمی تخیلی شباهت پیدا می‌كند.
Ben Wang، پروفسور مهندسی صنعتی دانشكده مهندسی FSU در دانشگاه A&M فلوریدا مدیر این گروه (FAC2T) است كه در زمینه توسعه مواد كامپوزیتی با قابلیت بالا و روش‌های ساخت چنین كامپوزیت‌هایی فعالیت می‌كند.
Wang در زمینه مهندسی مواد نانو كه یك زمینه رو به رشد است، شناخته شده می‌باشد.
زمینه اصلی فعالیت وی، یك ماده خارق‌العاده به نام Buckypaper است كه می‌تواند كاربردهای زیادی در زمینه توسعه ساختارهای مورد استفاده در صنعت هوا - فضا، تولید وسایل نقلیه زرهی و ساخت نسل جدیدی از نمایشگرهای رایانه‌یی داشته باشد.
وی می‌گوید: «هدف ما در FAC2T درك میزان استحكام مواد كامپوزیتی ساخته شده با استفاده از buckypaper می‌باشد. به علاوه، تمركز ما بر روی توسعه فرآیندهای تولید انبوه و ارزان این مواد است».
Buckypaper از نانولوله‌های كربنی ساخته شده‌اند. Buckypaper نام خود را از Buckminsterfullerene یا C-60 اخذ كرده است. C-60 نوعی مولكول كربنی است كه به دلیل داشتن پیوندهای محكم اتمی، دو برابر الماس استحكام دارد.
از جمله ویژگی‌ها و كاربردهای Buckypaper این است كه
اگر در معرض بار الكتریكی قرار گیرد، می‌تواند روشن شده و به عنوان نمایشگر تلویزیون یا رایانه به كار رود. این نمایشگرها نسبت به لوله اشعه كاتدی و بلور مایع، انرژی كمتری مصرف كرده، روشن‌تر بوده و یكنواختی نور بیشتری دارد.
Buckypaper همچنین یكی از موادی است كه در میان مواد شناخته شده، بیشترین هدایت حرارتی را دارد و می‌تواند در انتقال حرارت تولید شده در رایانه‌ها و سایر ابزارهای الكترونیكی به خارج از دستگاه به كار گرفته شود.
این امر امكان كوچك‌تر شدن بیشتر ابزارهای الكترونیكی را فراهم می‌آورد.
به دلیل قابلیت انتقال مقدار زیادی بار الكتریكی توسط Buckypaper، می‌توان از این ماده به صورت یك فیلم نازك بر روی هواپیما استفاده كرد. در این صورت رعد و برقی كه به هواپیما برخورد می‌كند، بر روی سطح پخش شده و آسیبی به هواپیما وارد نمی‌شود.
همچنین می‌توان از این فیلم‌ها برای محافظت از مدارات الكتریكی داخل هواپیما از تداخل الكترومغناطیسی استفاده كرد.
این نوع تداخل می‌تواند به تجهیزات آسیب رسانده و موجب تغییر تنظیمات شود. همچنین در هواپیماهای نظامی می‌توان از این فیلم‌ها برای تغییر اثر الكترومغناطیسی هواپیما استفاده كرد. این اثر موجب شناسایی هواپیما توسط رادار می‌شود.
به گزارش ایسنا، Kirby Kemper معاون پژوهشی FSU می‌گوید: « FAC2T پیشرو یك انقلاب در فن‌آوری است كه نحوه تولید اشیای اطراف ما را تغییر خواهد داد.
گروهی متشكل از اعضای هیات علمی، دانشجویان و فوق دكتراها می‌خواهند قابلیت‌های بسیار زیاد فن‌آوری نانو را شناسایی كنند. كاربردهای بالقوه بسیار جالب توجه می‌باشند.»
FSU چهار اختراع ثبت شده در US Patent دارد كه مربوط به تحقیقات Buckypaper می‌باشند.
Wang می‌گوید: «ما به دنبال جمع كردن محققان در یكجا هستم تا فرصت‌های تحقیقاتی خوبی ایجاد كنیم. ما دانشجویان و اعضای هیئت علمی بسیار مستعدی داریم و سعی می‌كنیم تا قابلیت آنها به طور كامل به ظهور برسد».


نظرات (0) و

کشف نانو لوله ها در بدن ارگانیسم زنده
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

دانشمندان برای نخستین بار در جهان تصاویر حیرت آور نوری از نانولوله های کربنی در داخل بدن یک ارگانیسم زنده به دست آوردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این تصاویر بی سابقه به وسیله دانشمندان دانشگاه رایس آمریکا به دست آمده و به گفته این دانشمندان از آن می توان در شناسایی نانولوله هایی به اندازه DNA در درون ارگانیسمی همچون کرم میوه استفاده کرد.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، محقق اصلی این پروژه گفت : نانولوله های کربنی کوچکتر از سلول های زنده هستند و با انتشار نور فلوئورسنت به محققان کمک می کنند تا به شناسایی بیماری ها خیلی از زودتر از تکنیک های فعلی بپردازند.

وی افزود : برای دستیابی به این ایده، نیاز است تا یاد بگیریم چگونه نانولوله ها را درون بافت های زنده شناسایی و کنترل کنیم. همچنین باید مطمئن شویم که آنها خطری برای ارگانیسم ها ندارند.

این پروژه بی سابقه از سوی بنیاد ملی علوم آمریکا مورد حمایت قرار گرفته و گفته می شود تکنیک های تشخیص بیماری را متحول خواهد کرد.


نظرات (0) و

تولید نانو ذرات با لیزر
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

محققان با استفاده از فناوری لیزر نانو ذرات تولید كرده‌اند.

به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، لیزر موجب جدا شدن نانو ذرات از سطح مواد شده (این فرایند ساییدگی مواد نامیده می‌شود) و نانو ذرات تولید شده مستقیما وارد یك مایع مناسب همانند روغن، آب، یا حلال می‌شود.

دراین مایع نانو ذرات تولید شده پایدار می‌شوند و نانومواد با خلوص بسیار بالا به دست می‌آید.

یكی از ویژگی‌های این فرایند این است كه هر ماده جامدی را می‌توان با این روش تكه‌تكه كرده و در نتیجه می‌توان مخلوطی از مواد مختلف را با این روش تولید نمود.

این فرایند كه تولید سریع نانو مواد نامیده می‌شود، امكان تولید نانو ذرات پایدار و وارد كردن آنها را در مواد پلاستیكی دلخواه بدون ایجاد هرگونه اتلافی فراهم می‌كند.

نانو ذرات بسیار خالص و پایدار برای كاربردهای پیچیده مانند پلاستیك‌ها یا كاربردهای پزشكی مورد نیاز هستند.

به علاوه، مصرف‌كنندگان معمولا به نانوذرات مواد یا آلیاژهای جدید و همچنین مخلوطی از نانوذرات نیاز دارند تا بتوانند تركیبی از ویژگی‌های نانو مقیاس را مورد استفاده قرار دهند.


نظرات (0) و

اندوختن انرژی در كاغذ به كمك نانولوله‌های كربنی
موضوع: نانو تکنولوژی     | نویسنده: هادی | تاریخ: 1389/01/22

كاغذ اشباع شده با نانولوله‌های كربنی كه انرژی در خود اندوخته می‌كند، در آمریكا به نمایش گذاشته شد. پژوهشگران می‌گویند این كاغذ را، كه به آسانی خم می‌شود و تا می‌خورد، می‌توان در ابزارهای الكترونیك انعطاف‌پذیر به كار برد.

  پژوهشگران آمریكایی با پیوند زدن یك باتری و یك خازن درست شده از این كاغذ، توانسته‌اند یك منبع انرژی بسازند. خازن به مانند باتری است فقط به جای آن كه برای اندوختن و آزادكردن انرژی به واكنش شیمیایی استوار باشد، روی مجموعه‌ای از صفحه‌های هدایت‌كننده كه با عایق از هم جدا شده‌اند، بار الكتریكی تولید می‌كند.
  خازن‌های كنونی نمی‌توانند انرژی زیادی در خود اندوخته سازند، اما این پژوهشگران آزمایش خود را با ابرخازن‌هایی آغاز كردند كه با به كار بردن نانولوله‌های كربنی به عنوان الكترود درست شده‌اند. بر سطح زیاد این نانولوله‌ها مقدار بیشتری بار الكتریكی اندوخته می‌شود.


  انعطاف‌پذیر بودن
  برای آن كه ابرخازن ساخته شده از نانولوله‌ی كربنی را انعطاف‌پذیر سازند، ویكتور پوشپرج و همكارانش نخست نانولوله‌ها را با به كار بردن مواد شیمیایی استاندارد روی بستر سیلیكونی رشد دادند. سپس مخلوط سلولز گیاهی و كلرید را حل كردند و آن را بین نانولوله‌ها ریختند. پس از برداشتن آن از بستر سیلیكونی تكه‌ای كاغذ داشتند به كلفتی چند دهم میكرومتر كه نانولوله‌های كربنی از یك سوی آن بیرون زده بودند.
  برای ساختن ابرخازن، دو برگ از این كاغذ پشت به پشت هم چسبانده شد به گونه ای كه نانولوله‌ها بیرون زده بودند و برگه‌ی آلومینیومی كه هر دو طرف آن به عنوان گردآور جریان پوشش داده شده بود، بین آن‌ها بود. هنگامی كه جریان را برقرار كردند، در كاغذ بار اندوخته شد، زیرا نانولوله‌های كربنی به صورت الكترود و سلولز به صورت عایق رفتار می‌كرد.
  سپس پژوهشگران روش مشابهی را به كار بردند تا باتری انعطاف‌پذیر بسازند. آن‌ها تكه‌ای از كاغذ پوشش داده شده با نانولوله‌های كربنی را به عنوان كاتود به كار بردند و لایه‌ای از لیتیوم را روی طرف دیگر آن بخار كردند تا طرف دیگر آن به صورت آنود رفتار كند. بار دیگر آن‌ها را بین لایه‌های برگه‌ی آلومینیومی ساندویچ كردند كه به عنوان گردآور جریان عمل می‌كند.


  دستگاه پیوندی
  سرانجام، با گذاشتن لایه به لایه‌ی ابرخازن و باتری‌های لیتیوم- آیون، توانستند دستگاهی بسازند كه در آن باتری‌ها ابرخازن‌ها را باردار می‌كنند.
  پوشپرج می‌گوید كه این كاغذ انعطاف‌پذیر را می‌توان برای فراهم‌كردن برق مورد نیاز صفحه‌های نمایشگر پلاستیكی به كار برد.
  باوجود این، ابرخازن‌ها و باتری‌ها در این آزمایش هنوز به اندازه‌ی كافی انرژی تولید نمی‌كنند تا با باتری‌های معمولی رقابت كنند. پوشپرج می‌گوید كه گام دیگر توسعه‌ی فرمول‌های متفاوتی از سلولز و الكترولیت است كه توان اندوختن آن‌ها را افزایش دهند.
  ژول سیندال، مهندس برق در بنیاد فناوری ماساچوست آمریكا(MIT)، این كاغذ جدید را "پیشرفت نویدبخش" نامیده است. اما می‌گوید باید بر مشكلات هزینه و قابل اطمینان بودن آن چیره شد.



برچسب ها :استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها , استفاده از نانولوله ها براى شناسایى گازها
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی