ژنتیک :» سلولهای مهندسی شده برای جستجو و قتل HIV در بافتهای زنده

آخرین اخبار فروشگاه

ژنتیک :» سلولهای مهندسی شده برای جستجو و قتل HIV در بافتهای زنده

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 128

سلولهای مهندسی شده برای جستجو و قتل HIV در بافتهای زنده

دانشمندان با روش مهندسی ژنتیک در موش ها توانسته اند از سلول های بنیادی، گلبول های سفید مهندسی شده ای تولید کنند که توانایی شناسایی و کشتن سلول های آلوده به ویروس HIV را داشته باشند.

 امروزه درمان قطعی برای HIV وجود ندارد. مشکل اصلی در درمان HIV این است که تقریبا تمام داروهای موجود فقط توانایی از بین بردن ویروس های داخل خون را دارند. اما همیشه بخشی از ویروس ها خود را داخل سلول های بدن پنهان می کنند، جایی که دست داروهای فعلی به آنجا نمی رسد. به همین دلیل این داروها باید مادام العمر مصرف شوند. به محض قطع دارو، هر لحظه احتمال دارد یکی از آن ویروس های داخل سلول، وارد خون شود و دوباره بیماری عود کند.

 

 

 

 

 

پس برای درمان کامل بیماری باید سلول های آلوده به ویروس را نیز از بین برد. مدتها است که می دانیم دسته ای از گلبول های سفید بدن توانایی شناسایی و کشتن سلول های آلوده به ویروس را دارند. مشکل اینجا است که بدن انسان به اندازه کافی از این گلبول ها ندارد تا بتواند به طور کامل ویروس را ریشه کن کند.

 

 

 

 

 

حال، خبر خوب این است که دانشمندان دانشگاه UCLA موفق به تولید این گلبول های سفید شده اند که سلول های لنفوسیت T سیتوتوکسیک CD8 نام دارند. آن هم از طریق مهندسی ژنتیک و با استفاده از سلول های بنیادی. با تزریق تعداد فراوان این سلول ها به موجود زنده آلوده به HIV، می توان او را به طور کامل درمان کرد.

 

 

 

 

 

در پروژه های پیشین محققان سلول های T را از اشخاص مبتلا به HIV استخراج و تخلیص می کردند. سپس گیرنده را از سلول هاجدا و تکثیر می کردند. گیرنده یکی از اجزای سطح سلول است که بوسیله آن، ویروس یا سلول های آلوده به ویروس را شناسایی می کند. سپس این گیرنده ها را به سلول های بنیادی تزریق کرده و آنها را داخل تیموس انسانی قرار می دادند تا به لنفوسیت T تبدیل شوند. عملا با این کار، آنها CD8 هایی مجهز به گیرنده های شناساگر ویروس HIV می ساختند. در تحقیقات پیشین تا اینجا پیش رفته بودند، اما سلول ها را به موجودات آلوده به HIV تزریق نکرده بودند. کاری که در تحقیق حاضر انجام دادند.

 

 

همه سلول های بدن از یکسری سلول های بنیادی یکسان بوجود می آیند. به عبارت دیگر سلول های بنیادی توانایی به بلوغ رسیدن و تبدیل شدن به هر یک از سلول های تخصص یافته بدن (مثلا سلول های عصبی یا عضلانی) را دارند. اما این روند یک طرفه است و تقریبا نمی توان از سلول های تخصص یافته به سلول بنیادی رسید. سلول های بنیادی در مغز استخوان و خصوصا بند ناف یافت می شوند.

 

 

 

 

 

در این تحقیق دانشمندان این سلول های T تخصصی برای ویروس HIV را به موش های انسانی شده (humanized mice) آلوده به HIV تزریق کردند. موش های انسانی شده به موش های آزمایشگاهی ای گفته می شوند که توسط مهندسی ژنتیک دارای ژن ها، سلول ها و بافت های انسانی هستند. دو تا شش هفته بعد نمونه هایی از خون محیطی، پلاسما و احشای بدن این موش ها گرفته شد. آزمایش ها نشان داد نه تنها ویروس های HIV کاهش یافته بود، بلکه تعداد CD4 ها نیز افزایش یافته بود. (کاهش CD4 ها مهمترین مشکل بیماران HIV مثبت است.)

 

 

 

 

 

به گفته دانشمندان، این نتایج نشان می دهد سلول های T مذکور به احشای بدن موش ها رفته و به خوبی سلول های آلوده را شناسایی کرده و می کشند. البته این را هم بدانید که ویروس HIV به مرور زمان قیافه خود را عوض می کند (mutate). با توجه به اینکه سرعت این تغییر چهره ویروس در موش ها کمتر از انسان ها است، ممکن است نیاز باشد چندین نوع سلول T با گیرنده ها مختلف ساخته شود تا جواب گوی درمان در انسان باشد. اما هر چه که هست، اکنون دیگر محققان گیرنده هایی دارند که دقیقا ویروس های HIV را هدف قرار می دهد.

 

 

 
 

     منبع خبر : سرويس فعالیت‌های علمی رشد


برچسب ها :ژنتیک :» سلولهای مهندسی شده برای جستجو و قتل HIV در بافتهای زنده , سلولهای مهندسی شده برای جستجو و قتل HIV در بافتهای زنده
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی