مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند

آخرین اخبار فروشگاه

مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند

تاریخ خبر : دوشنبه 22 دی 1393
دسته خبر: خبر اجتماعی
بازدید : 147

مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند

مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند

جابجا کردن سوخت قاچاق در نواحي مرزي سيستان و بلوچستان به مرگ چهار نفر از کارگران اجير شده انجاميد. نماينده «خاش» در مجلس در واکنش به ايلنا گفته است: وقوع چنين حوادثي در جاده‌هاي سيستان و بلوچستان به يک امر عادي تبديل شده‌است و تازماني که تکليف شغل مردم منطقه روشن نشود اين وضعيت ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ايلنا، حوالي ساعت هشت و نيم شب پنجشنبه هجدهم دي ماه، دو دستگاه وانت‌ تويوتا يکي با سه سرنشين و ديگري با دو سرنشين در جاده «پسکوه- رحمت‌آباد» شهرستان «سيب و سواران» استان سيستان و بلوچستان تصادف کردند.

شاهدان اين حادثه به خبرنگار ما گفته‌اند يکي از خودرو‌ها که حامل گازوئيل بود و خودروي ديگري که پيش‌تر محموله سوخت قاچاق آن تخليه شده بود به دليل ناهمواري و باريک بودن عرض جاده بايکديگر برخورد کردند. اين تصادف به انفجار محموله سوخت و آتش گرفتن هر دو خودرو انجاميد.

بر اساس اين گزارش، در اين حادثه به غير از کمک راننده يکي از خودرو‌ها که به بيرون از خودرو پرتاب شده بود، ساير سرنشينان در آتش ناشي از انفجار محموله گازوئيل سوختند.

به گفته منابع ايلنا در استان سيستان و بلوچستان به دليل نامناسب بودن بازار کار در اين استان هم‌اکنون شمار قابل توجهي از مردان منطقه بلوچستان از طريق جابجا کردن محموله‌هاي مواد سوختني مانند بنزين و گازوئيل کسب درآمد مي‌کنند، فعاليتي که از يکسو به دليل غيراستنادارد بودن راه‌هاي عبوري، خطر مرگ آن بالاست و از سوي ديگر به دليل غير قانوني بودن نمي‌توان به انجام دهندگانش عنوان «کارگر» را اطلاق کرد. 

پيش از اين يکي از اهالي سراوان در توضيح شرايطي که باعث مي‌شود تا اهالي اين منطقه به نقل و انتقال محموله‌هاي سوخت قاچاق روي بياورند گفته بود: «در سيستان و بلوچستان کاري که بشود با آن خرج يک خانواده را تامين کرد به سختي پيدا مي‌شود. کارخانه‌، مزرعه و اداره‌اي که بتوان در آن استخدام شد وجود ندارد، بيشتر اهالي مجبورند تا خود براي تامين معاش‌شان آستين بالا بزنند و کاري دست و پا کنند، برخي از اين کار‌ها مانند نقل و انتقال سوخت تا مرز پاکستان مجوز قانوني ندارد اما واقعيت اين است که اهالي منطقه نيز بايد به طريقي خرج زندگي خود را دربياورند؛ چند وقت پيش يکي از جوانهاي فاميل ما به دليل بيکاري دو ماهي بود که از طريق جابجا کردن سوخت زندگي مي‌کرد، مثل خيلي‌ از بومي‌هاي ديگر درس خوانده و متاهل بود. اما براي تامين معاش نه پول داشت و نه پارتي و از روي ناچاري اين کار را انتخاب کرده بود. آنطور که براي ما نقل کرده‌اند در روز حادثه راننده ماشيني که اين جوان سرنشين‌اش بوده کنترل ماشين را از دست داده و تصادف کرده است، همراهانش در ماشين پشت‌سر به دليل نوع کار در زمان حادثه نمي‌توانستند بصورت آني توقف کنند اما وقتي که بازمي‌گردند مي‌بييند که راننده، سرنشين و خودرو همه درحال سوختن هستند.»

بومي‌ها همچنان در انتظار بازارچه‌هاي مرزي

در همين رابطه «هدايت‌الـله ميرمرادزهي» نماينده خاش در مجلس شوراي اسلامي به ايلنا گفت: وقوع چنين حوادثي در جاده‌هاي سيستان وبلوچستان به يک امر عادي تبديل شده‌ است و تازماني که تکليف شغل مردم منطقه روشن نشود اين وضعيت ادامه دارد.»

وي که پيش از اين اعلام کرده بود «شمار تصادفات خودروهاي حامل سوخت ممکن است تا 8 مورد در ماه هم برسد»، امروز گفته است: بايد بپذيريم که نبود شغل و ناکافي بودن درآمد مشاغل موجود از يکسو و در مقابل اختلاف قيمت سوختي که در دو سوي مرز ايران و پاکستان وجود دارد باعث شده است تا گروهي از مردمان بومي منطقه براي کسب معاش خود وارد اين حرفه شوند و گرنه هيچ توجيه منطقي براي اينکه جوانان استان براي چند صد هزار تومان جان خود را براي انجام چنين کار غير قانوني در جاده‌هاي نا‌امن به خطر بيندازند وجود ندارد.

عضو کمسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس در ادامه گفته است: اهالي استان از دولت‌ها انتظار دارند تا مادامي که در استان سيستان و بلوچستان بسترهاي بازار کار در وضعيت مناسب و پايداري قرار نگرفته‌اند به فعاليت بازارچه‌هاي مرزي در منطقه رسميت بدهند، اگر اين اتفاق بيفتد ديگر براي اعمال محدوديت عوامل انتظامي هم دليلي وجود نخواهد داشت.

وي مي‌گويد در حال حاضر عمليات بهسازي جاده‌هاي منطقه از محل اعتبارات کشوري و استاني آغاز شده است اما مردم استان مدت‌هاست که منتظرند که طبق وعده داده شد به آن‌ها اجازه داده شود تا در محدوده يک شعاع 20 کيلومتري بتوانند تا سقف چند ميليون تومان مقدار معنيي از 54 قلم کالاي مجاز را خريد و فروش کنند.

[تصاوير از حادثه 18 دي ماه]

گزارش: پانيد فاضليان

 



برچسب ها :مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند , مرگ چهار کارگر اجير شده در راه قاچاق سوخت/ فقدان شغل در بلوچستان فاجعه مي‌آفريند
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی