بوها انسان را شیفته می‌کنند

آخرین اخبار فروشگاه

بوها انسان را شیفته می‌کنند

دسته صفحه: خانواده
بازدید : 56

بوها انسان را شیفته می‌کنند



بوها انسان را شیفته می‌کنند

پروفسور هانس هت آلمانی کاشف 16 نوع گیرنده بویایی در انسان است. جایزه 50 هزار یورویی جامعه پژوهشگران آلمان در سال 2010 به این پروفسور 63 ساله تعلق گرفته است. این پژوهشگر پنجره جدیدی به دنیای بویایی باز کرده است.
بویایی

پروفسور هانس هت از مدتها پیش هدف روشنی پیش رو داشت. هدفی که او خود آنرا چنین تعریف می‌کند: «من می‌خواهم "سفیر بو"ها باشم و به انسان‌ها بگویم: دوستان! شما تنها چشم و گوش ندارید بلکه بینی هم دارید.» به نظر پروفسور هت انسان‌ها بایستی از بینی و قوه بویایی‌شان بیشتر استفاده کنند. او معتقد است که از طریق بینی می‌توان به توانایی‌هایی رسید که از هیچ راه دیگری، امکان دسترسی به آنها وجود ندارد. جایزه جامعه پژوهشگران آلمان، دوشنبه هفتم ژوئن به پرفسور هانس هت اهدا شد.

پروفسور هت زیست‌شناسی و شیمی خوانده است و با دانشمند برجسته رفتارشناسی، پروفسور کنراد لورنس دارنده جایزه نوبل، در موسسه ماکس پالانک همکاری داشته است. او در این همکاری مسئول بررسی حس بویایی پروانه‌ها بوده است. خود او می‌گوید:« پروژه فوق‌العاده‌ای بود. در واقع اینطور بود که شیفته دنیای اعجاب انگیز ذرات بویایی شدم. »

 

"بو" قاتل شماره یک احساسات

حشرات تنها 50 نوع گیرنده مختلف بویایی دارند. هانس هت سیطره پژوهش خود را گسترده‌تر می‌کند سراغ انسان‌ها می‌رود. انسان 350 نوع گیرنده بویایی دارد. 15 گیرنده از این350 نوع را این پژوهشگر 63 ساله آلمانی شناسایی کرده است. او معتقد است که ذرات بویایی، درک و رفتار انسان را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پروفسور هت می‌گوید:«ما می‌دانیم که بو قاتل شماره یک احساس، در رفتار انسانها نسبت به یکدیگر است. یعنی اینکه هر بوی ناخوشآیندی، مثلأ بوی دهان یا عرق پا، منزجر کننده است. فرقی هم نمی‌کند که سایر فاکتورها چقدر جذاب باشند.» از آن گذشته امروزه حتی روشن شده است که خانم‌ها زوج خود را از طریق بوی او جستجو می‌کنند. پروفسور هت توضیح می‌دهد:«هر انسانی گذشته از بوهای مصنوعی، نوعی بوی طبیعی بدن و مخصوص به خود دارد. این بو کاملأ فردی و مانند اثر انگشت است.»
بویایی

پروفسور هت می‌گوید که انسان‌ها اگر می‌خواهند دنیای اطرافشان را خوب بشناسند بایستی با بینی باز زندگی کنند. شعاری که طبیعتأ خود او در تمام مدت به آن دقت می‌کند. او می‌گوید که حتی در قطار و هواپیما هم وقتی راهرو را طی می‌کند، مسافران را تنها نگاه نمی‌کند بلکه از فرصت استفاده می‌کند و سعی می‌کند بوی آنها را هم درک کند. پروفسور هت ادامه می‌دهد:« و نتجیه فوق‌العاده جالبی به دست می‌آید. گاه بوی بد یک آدم، به هیچوجه با ظاهر مطلوب او جور درنمی‌آید. یا برعکس آدمی که ظاهر چندان جالبی ندارد بوی بسیار خوش‌آیندی دارد.»

 

تمام بدن بو میکشد

پروفسور هت تئوری جالبی دارد: آدمها تنها با بینی بو نمی‌کشند بلکه در تمام بدن سلولهای گیرنده بویایی وجود دارد. او در تحقیقات خود نشان داده است که اسپرم انسان در سطح بیرونی خود گیرنده‌های بویایی دارد و می‌تواند بوی تخمک را درک کند.

وجود گیرنده‌های بویایی بر روی سلولهای پروتستات پیشتر ثابت شده است. مثلأ بوی بنفشه اثر مثبتی در درمان سرطان پروستات دارد. این بو تقسیم سلولهای سرطانی را متوقف می‌کند. پروفسور هت در آزمایشگاه دانشگاه بوخوم 20گیرنده بویایی روی اسپرم شناسایی کرده است. او با غیرفعال کردن این گیرنده‌ها، تأثیر آنها را در راه رسیدن به تخمک نشان می‌دهند.
بو

دریچه‌ای که پروفسور هت به دنیای ذرات بویایی گشوده است ابعاد گوناگونی دارد. به عنوان، نقش مثبت ذرات بویایی در درمان ترس. عصاره یاسمن اثر مثبتی در درمان ترس دارد تیم تحقیقاتی پروفسور هت پروانه این نسخه گیاهی در آلمان را به نام خود ثبت کرده است. بوی این عصاره از طریق بینی به ششها می‌رود و در آنجا وارد خون می‌شود. این ذرات بویایی مانند والیوم آرام بخشند، آنهم بدون اثرات جانبی.

پروفسور هت در آخر اشاره می‌کند که پژوهش هم حد و مرز خود را دارد. او ادامه می‌دهد:«مثلأ فکر نکنید که ما روزی یک نوع ذره بویایی کشف کنیم که می‌تواند همه آدم‌ها را خوشبخت کند یا مثلأ باعث جذابیت یک آدم یا موجب عشق و محبت شود.»

 

 

منبع: خبرگزاری برون مرزی آلمان – واحد علمی

بخش دانش و فناوری-تبیان



برچسب ها :بوها انسان را شیفته می‌کنند , بوها انسان را شیفته می‌کنند
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی