اثر گیاه درمانی در کاهش چربیهای خون و مروری بر آیات قرآن کریم
دسته صفحه: خانوادهاثر گیاه درمانی در کاهش چربیهای خون و مروری بر آیات قرآن کریم
اثر گیاه درمانی در کاهش چربیهای خون و مروری بر آیات قرآن کریم
ما مسلمانان از نعمت بزرگی به نام قرآن کریم برخورداریم، خداوند متعال غذای اصلی، مفید و لازم را برای انسان در کتاب خود بوضوح بیان کرده است. در قرآن بیش از ۳۰۰ آیه مطالبی در مورد تغذیه انسان بیان شده است. اندیشه و افکار انسان در گرو غذایی است که میخورد. حضرت علی (ع) میفرماید «معدۀ خود را گورستان حیوانات نکنید».
استفاده از ریشه و گیاهان علفی به عنوان دارو از ۴۵۰۰ سال پیش تا کنون در طب سنتی چین رواج دارد. امروزه مردم معتقدند که با گیاه درمانی میتوان علاوه بر درمان بیماریها ظاهر پوست را هم زیباتر کرد. سویا یک منبع غنی از پروتئین است و دارای فیتواستروژن که خاصیتی شبیه به استروژن دارد و باعث کاهش کلسترول و LDL میشود. مطالعات نشان داده که مردم آسیایی که بیستر سویا مصرف میکنند نسبت به غربیها ریسک بیماری قلبی و سرطان پستان کمتر است.
برنج قرمز که در چین به عنوان غذا مصرف میشود، برنج قرمز از خانواده منوکولینها که دارای کوآنزیم HMG «لواستاتین» که باعث کاهش فعالیت آنزیمهای بازدارنده میشود. اثر برنج قرمز در مطالعه روی ۳۸ بیمار هیپرلیپیدمیا (کلسترول بین mg ۳۸۸-۲۰۴) و LDL-C (mg/dl ۲۷۷-۱۲۸) و دارو کاهشدهنده چزبی خون دریافت نمیکردند. تحت رژیم برنج قرمز قرار گرفتند و پس از ۸ هفته کلسترول خون به مقدار قابل توجهی کاهش یافت.
GUGGULID: یک محصول مشتق شده از رزین درخت موکول میره که برای درمان هیپرکلسترومیا مصرف میشود.
Policosanol: پولیکوسانول از موم نیشکر بدست میآید که دارای الکل آلفاتیک میباشد. با مصرف cc ۲۰-۱۰ روزانه در مطالعاتی نشان داده که حدود ۲۵% و بیشتر کاهش LDL-L و حدود ۱۵% افزایش HDL-L را داریم.
Garlic یا سیر: هزاران سال است که از خواص درمانی سیر در طب پزشکی استفاده میشود. سیر را میتوان بصورت خام و یا پخته مصرف نمود. سیر از تجمع پلاکتها جلوگیری میکند بنابراین سیر با کاهش کلسترول در بدن و کاهش تولید پلاکتهای خونی مانع از بروز بیماریهای قلبی، عروقی میشود.
Plant Sterols: گیاه استرولها ساختار شیمیایی شبیه کلسترول دارند. مکانیسم اثر این گیاه مهار جذب کلسترول و افزایش سنتز کلسترول در کبد میباشد. از انواع استرولها، سینتانول و کامپستانول که در محصولات موجود در ایالت متحده وجود دارد.
پلی فنلها: بطور عمده در گیاهان وجود دارد فلاوئیدها، بیوفلاوئنیدها: ترکیبات فنلی هستند که بطور طبیعی در میوهها، سبزیجات و خشکبار موجود است. که دارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی میباشد. یکی از منابع غنی بیوفلائیدها چای سبز و روغن زیتون است.
فیبر: فیبر به گروهی از ترکیبات گیاهی گفته میشود، فیبرهای محلول شامل پسیلیم، پکتین، جودوسر که LDL سرم را کاهش میدهد. یکی از انواع فیبرهای مؤثر روی چربیهای خون و کنترل وزن، چیتوزان است این یک یا ده آمینوپلی ساکارید است باعث کاهش جذب چربیها از از دستگاه گوارش و باز جذب اسیدهای صفراوی میشود.
مغزها: گردو و بادام، غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده است و اثر مفیدی روی لیپید و کلسترول سرم دارد. ریسک بیماریهای قلبی و عروقی در افرادیکه بیش از ۴بار در هفته مغزها را مصرف میکنند کاهش قابل توجهی نشان داده است.
نتیجه
آموزش به افراد جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و پیشگیری از افزایش چربیهای خون، داشتن یک رژیم ترکیبی از میوهها، سبزیجات، حبوبات، لوبیا سویا، مغزها، دانهها و روغنهای گیاهی بویژه روغن زیتون، مقدار کم یا متوسط ماهی، مرغ، محصولات لبنی و مقدتر خیلی کم و ناچیز گوشت قزمز مصرف بکنند.
در آیه شریفه «ابراهیم، ۳۲» خداوند روزی انسانها را به ثمراتی که از زمین به دست میآید جلب میکند و میوه گیاهان را به عنوان روزی انسان معرفی میکند و میفرماید از آن تغذیه کنید.
خداوند اولویتهای غذایی را به ترتیب نیاز بدن انسان در قرآن «عبس، ۳۲-۲۴» ابتدا پروتئینها (دانههای گیاه)، سپس قندها (انگور، خرما،....)، بعد چربیها (زیتون،....) و در آخر ویتامینها (میوه جات، سبزیجات) بیان کرده است. خداوند متعال در آیات زیادی انسان را به تعقل و خردورزی فرا میخواند و به او میگوید که غذای تو همان داروی تو است.
منبع: دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دسته بندی محصولات