درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)...

آخرین اخبار فروشگاه

درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)...

دسته صفحه: خانواده
بازدید : 194

درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)...


درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)...

بسم الله الرحمن الرحیم

درباره حاج محمد کریم خان کرمانی (ره)...

(صاحب کتاب ارزشمند دقائق العلاج)

مدتی پیش یکی از دوستان که حق استادی نیز بر گردن حقیر دارند خاطره ای را نقل می کردند از همایشی که در آن سخنران مجلس یک مطلب علمی را به نقل از مرحوم حاج محمد کریم خان کرمانی صاحب کتاب دقایق العلاج در طب نقل قول کرده و پس از شرح و بسط موضوع درپایان از حضار همایش طلب مغفرت برای آن مرحوم را با ذکر صلواتی خواستار شد ولی...

ولی ناگهان با واکنش تند چند وقت نشناس ! در مجلس مواجه شد که : چرا شما برای آمرزش شخصی که جزء فرقه انحرافی شیخیه بوده است چنین و چنان ....

این قصه بنده را به یاد تذکر تاریخی شهید بزرگوار مطهری انداخت که :

«سیدرضی که مردی است در ردیف مراجع تقلید و مرد فوق العاده ای است و برادر سید مرتضی است – وقتی که دانشمند معاصرش((ابو اسحق صابی که مسلمان نبود،صابئی بود)) وفات یافت قصیده ای در مدح او گفت :

ارأیت من حملو علی الاعواد      ارأیت کیف خبا ضیاء النادی

(دیدی این کی بود که روی این چوبهای تابوت حملش کردند؟! آیا فهمیدی که چراغ محفل ما خاموش شد؟! این یک کوه بود که فرو ریخت ...)

برخی آمدند به او عیب گرفتند که آیا یک سید اولاد پیغمبر، یک عالم بزرگ اسلامی ،یک مرد کافر را اینطور مدح می کند؟! گفت : بله، انما رثیت علمه – من علمش را مرثیه گفتم، مرد عالمی بود ، من او را بخاطر علمش مرثیه گفتم (که در این زمان اگر کسی چنین کاری کند از شهر بیرونش میکنند)....سید رضی شاگرد علی بن ابی طالب است که نهج البلاغه را جمع کرده است. او از همه مردم به دستور جدش پیغمبر و علی بن ابی طالب آشنا تر است که میگوید حکمت و علم در هرجا که باشد محترم است (سیری در سیره ائمه اطهار علیه السلام ص 162-163)».

نمی دانم چرا عده ای شرط یادگیری علمی را از محضر عالمی مستلزم انطباق شرایط اعتقادی با شخص خود می دانند . به یاد دارم در مجلسی استاد بزرگوار دکتر مهدی محقق می فرمودند که برای آموختن علم (دقیقا به یاد ندارم اشتباه از حقیر است شاید فرمودند نجوم) در زمان ملبس بودنم به لباس روحانیت مجبور بودم هر روز به منزل استادی بروم که ضد روحانیت بود و در منزل خود سگی داشت که همیشه منجر به تطهیر لباس خود می شدم اما تسلط به این علم را مدیون آن روزهایم هستم.

در این وجیزه در مورد شخصیت و عقاید آن حکیم بزرگوار اصلا محل بحثی نمی بینم اما به قول حدیث شریف نبوی : اطلبوا العلم و لو بالصین.  و همین امر حجتی است که برای یادگیری علمی که مورد نیاز ما می باشد به دنبال کنکاش عقاید شخصی دیگران نباشیم چراکه ممکن است گلی بسیار معطر دارای خاری نیز باشد اما صرف دارا بودن خار می بایست از عطر و زیبایی آن گل منصرف گشت ؟

از همین روی اولا خودم وسپس همه دوستان را توصیه می کنم به تقوا که اغلب مشکلات ما از این محل تغذیه می گردد که من مدعی علم فکر می کنم آن چیزی که من می دانم صحیح است و عقاید دیگران را با عقیده خودم ترازو می کنم.

(اعاذنا الله من شرّ النفس و جمامها و وفقنا لما فیه خیرها و صلاحها)

شاید برخی گمان برند که درصدد تطهیر فرقه منحرف شیخیگری هستم اما والله که چنین قصدی ندارم و حقیر نیز معتقد به انحراف این فرقه هستم اما محل بحث ما در مورد شخصیتی است که صرف نظر از عقاید شخصی وی که آن نیز معلوم نیست در لحظه موت توبه کرده است یا نه؟ ( الله اعلم) به تحقیق پیرامون فعالیت های حوزه علوم تجربی مانند طب و نجوم و... که انصافا شایسته ستایش می باشد بپردازیم .

ماحصل اینکه کتاب ارزشمند (دقایق العلاج 2 جلد) و (حقایق الطب) یادگاری است ارزشمند از آن بزرگوار که بهتر است با کاستن از تعصبات شخصی به حوزه تحقیق و پژوهش های طبی  بیشتر و ملموس تر وارد گردد.

منبع:http://andeshgah-teb.blogfa.com/




بازديد : 2
تاريخ : 92/03/31 | 11:44 | نویسنده : سلامت | آرشیو نظرات
روشی برای تصفیه و بازیافت روغن های خوراکی

(عملی که بدان روغن کهنه را اصلاح و تصفیه نمایند)

در مواردی اتفاق می افتد که پس از گذشت مدتی از عمر روغن زیتون یا روغن کنجد که امروزه آن را انقضای مصرف می نامند طعم آن به تلخی و تندی تغییر می یابد در این صورت اغلب مردم آن را یا به دور می ریزند یا اینکه از آن به عنوان مصارف غیر خوراکی مانند ماساژ استفاده می نمایند .

روشی با عنوان « تطریه » و « غسل ادهان » در منابع طب سنتی ایرانی اسلامی موجود است که بوسیله آن می توان انواع روغن های ( خوراکی ! )کهنه شده و تغییر طعم یافته را به اصطلاح بازیافت و پالایش نمود و این نمونه ای از توانمندی های ارزشمند علوم ایرانی اسلامی می باشد که می توان در مقابل تکنولوژی اسراف گرا از آن استفاده نمود.

آنچه در ادامه می خوانید ابتدا دستوری است به نقل از کتاب شریف مخزن الادویه تالیف حکیم سترگ محمد حسین عقیلی خراسانی ثم شیرازی سپس دستوری است از کتاب شریف مخزن الاکسیر تالیف حکیم امام الدین پاک تبنی که امیدوارم از آن ها بهره کافی ببرید.

غسل ادهان كه تطريه نامند :

 بدان که هر روغني كه متكرج و كهنه و طعم آن تند شده باشد و خواهند كه زایل و تازه كنند آن را آنست كه آن روغن را در ظرفي كنند و یخ و یا برف در آن ريزند و بر هم زنند تا یخ و يا برف آب شود پس از روي آب بردارند و اگر يخ يا برف نباشد با آب بسيار سرد نيز خوب است و اگر به یک دفعه به اصلاح نیاید دو سه دفعه تکرار عمل نمایند و با گلاب نیز همین اثر دارد و با گلاب و یا برف و یا یخ و با آب سرد نیز خوب است و روغن گاو و گوسفند را با دوغ گاو ترش جوش دادن و در حين جوش آرد ميده گندم بر آن پاشيدن تا دوغ سوخته گردد امّا روغن نسوزد خوب است.(مخزن الادویه- فصل نهم – ص 59)

در تغسیل ادهان:

چون روغن گاو و شیرج (روغن کنجد) و غیر ذالک آنست که بدو چندان آب و به دو سه دانه خرما و قدری آرد شعیر در پارچه کتان بسته بر آتش نرم بجوشانند چندانکه آبش خشک گردد و اگر روغن زرد (روغن حیوانی  گاوی ) کریحه الرایحه و بدبو شده باشد با قدری برف و گلاب آمیخته آبش جدا نمایند بوی آن رفع گردد ...اگر روغن کنجد را با آب ونمک بسیار به هم کرده بر آتش نرم بجوشانند پس آبش جدا کرده باز بجوشانند اعلی می گردد (مخزن الاکسیر - جلد ششم -ص 47)


زیر نوشت اول : توصیه می شود برای نگهداری دراز مدت روغن ها از ظروف شیشه ای استفاده نموده و به دور از نور آفتاب و در جای خنک نگهداری شود

زیر نوشت دوم: روغن های مایع و نباتی از قبیل( ترانس دار ، بدون ترانس یا سوئیچینگ ، امگا دار  ، آلفا دار و...) شامل این روش نمی باشند و برای تصفیه آنها می بایست روغن مربوطه را به  پالایشگاه نفت ! تحویل دهید




بازديد : 2
تاريخ : 92/03/31 | 11:42 | نویسنده : سلامت | آرشیو نظرات
رنج محمد امین ...

یامن اسمه دواء و ذکره شفاء

 رنج محمد امین ...

در این نوشتار بر آنیم تا از دیدگاه طب سنتی ایرانی اسلامی به بررسی عارضه ای که در کودکی به نام محمد امین ایجاد شده است بپردازیم اگرچه سیستم های درمانی طب نوین علت بروز این پدیده را  خاص و نامعلوم نامیده اند لیکن با توجه به مبانی عمیق طب سنتی ایرانی اسلامی و با توجه به علت صوری و غایی این مرض می توان به صورت استدلالی به علت مادی آن نیز پی برده و با توجه به نوع علت راهکار های علاج را بر آن مفروض گشت لیکن قصد نداریم که در این وجیزه به شیوه های علاج بپردازیم بلکه در صدد تحلیل علل ایجاد آن هستیم .


بررسی علل ایجاد این مرض :

آنچه در این مرض به صورت بارز مشاهده می گردد ترشحات رقیق صفراوی می باشند که به دلیل تحلیل و تبخیر جزء رقیق مائیت مخلوط با خلط صفرا ساختاری خشک یافته اند لیکن این مرض با توجه به مزاج یا سوء مزاج غالب کنونی محمد امین که از منشاء یبوست متبوع است جزء قروح عسر الاندمال طبقه بندی می گردد.  اگر چه از لحاظ شکل شناسی مرض نیز شاید بتوان ترکیبی از «قوبا» و «قشف » و رگه هایی از «جذام »را در آن یافت لیکن بصورت کلی علل ایجاد این مرض را می توان چنین طبقه بندی نمود :

1 – علل غیر مادی

2- علل مادی

اگر ازعلل غیر مادی که می تواند جزء عوامل مبنایی در بروز این پدیده باشد صرف نظر کنیم که و الله اعلم  ؛ در حوزه علل مادی به صورت مختصر عوامل زیر را می توان در بروز این مرض بر شمرد :

الف ) خون فاسد : که موجبات عدم تکون گوشت صالح گشته و در آمیختگی صفرای رقیق با سودا منجر می گردد که این خون به صورت زرداب و صفرای رقیق از عضو متقرح خارج گشته و به دلیل تحلیل و تبخیر ناشی از یبوست خشکریشه گردد . نکته مهم اینکه وجود سودا در عضو مذکور که در تصویر نیز مشاهده می گردد خود می تواند منشاء نزول صفرا برای ترقیق و تحلیل خلط مذکور گردد لیکن به دلیل کثرت سودای راسب در عضو و عدم تصرف صفرا بر این رسوبات و توقف طولانی مدت خلط صفرا پدیده ای بنام احتراق در خلط بوجود آمده و این احتراق منجر به خروج ترشحات رقیق متشکل از صفرا و سودا می گردد و حدت اخلاط مذکور نیز موجب از بین رفتن لطافت جلدی می شود.



ب) سوء مزاج خشک : که موهن قوت عضو شده و یحتمل مزاج جبلی خشک مریض نیز باعث تشدید آن می گردد و بالتبع ضعف عضو نیز زمینه نزول و هدایت فضولات بدن به اعضای متقرح را فراهم می سازد. همین امر می تواند عامل توقف طولانی مدت صفرا در موضع مذکور گردد چرا که در صورت وجود رطوبت مطلوب ، خلط صفرا در موضع مذکور ساکن نمی گردد لیکن ادنی رطوبت موجود در بدن که می تواند از جویبار (مزاج سنّ ) محمد امین ناشی گردد زمینه را برای ورود مرض به ایام بحران کاهش می دهد که این وضعیت با افزایش سن محمد امین می تواند تشدید یابد .


ج) سوء مزاج گرم : که در بدن و همچنین عضو متقرح افتاده و قوت را تضعیف نماید بدین سبب غذایی که بدان عضو رسد قوت عضو مذکور نتواند که به وجه اکمل در آن تصرف نموده و آن را مستحیل به گوشت نماید.


علی ایّ حال علت فساد خون در این مرض را می توان چنین بر شمرد :

1: ضعف قوای کبد از تصفیه و تولید خون صالح

2 : عدم مهار سودای اضافی توسط طحال

3 : عدم مهار صفرای اضافی توسط کیسه صفرا

ضعف قوت نباتی محصول ردائت غذایی است که نهایتا منجربه تولید اخلاط غیر طبیعی می گردد و کبد را نیز از غذای خود محروم می نماید، محدودیت های اوعیه دو خلط (صفرا و سودا) و ناتوانی طبیعت مدبره از مهار صفرا و سودای اضافی منجر به افزایش مقدار صفرا و سودای خون از حد نیاز گشته و این امر باعث می گردد که اضافات این دو خلط در چرخه گردش خون باقی ماند از همین روی طبیعت مدبره بدن نیز سعی در دفع این اضافات بصورت قرحه و خراج نموده و این چرخه به دلیل تداوم علل مذکور همچنان ادامه می یابد.


حال علل ناتوانی کبد را نیز می توان چنین بر شمرد:

1: عدم ورود غذای صالح به بدن

2: ضعف قوای کبدی

ردائت اغذیه ای که از مرحله کیلوسی به مرحله کیموسی منتقل می شود منجر به افزایش تولید خلط ردی نسبت به خون صالح می گردد همین امر  قوای غاذیه کبد را نیز  تحت تاثیر قرار داده و سه شعبه قوت غاذیه (محصله ، ملصقه، مشبهه) علی الخصوص مشبهه توانایی و قوت خود را در شبیه نمودن غذا به عضو را از دست می دهد چرا که  قوت محصله نیز با توجه به سوء مزاج موجود نمی تواند تحصیل جوهر بدل مایتحلل نماید ازهمین روی این چرخه معیوب دست به دست از طریق قوت ملصقه به قوت مشبهه انتقال داده می شود ولی قوت ملصقه از مواد لازم رسیده نمی تواند غذایی بهتر از این را به مشتری تحویل دهد پس اصل غذای ورودی را می بایست تغییر داده و برای سر آشپز نیز چند دستیار برای رفع خستگی وی می بایست استخدام نمود.


در پایان دوستانی که در عرصه طب سنتی ایرانی اسلامی دارای امکانات ومحیط درمانی قانونی می باشند و تمایل دارند به صورت کاملا رایگان به درمان محمد امین بپردازند با اطلاع رسانی از طریق این وبلاگ می توانند اعلام آمادگی نمایند و از تجربیات و مشورت های دوستان دیگر نیز بهره مند گردند. باشد تا به تلخی های زندگی پر مشقت این کودک حلاوتی گوارا ببخشیم انشاء الله . ضمنا با توجه به ضرب و زور های نظام سلامت و درمان کشور چنانچه طبیبی که با تقبل درمان محمد امین با کمبود ادویه خاص و یا داروهای خاص (کشته جات و... ) مواجه گردد با همیاری و اطلاع رسانی خصوصی و  عمومی دوستانی که توانمندی های داروسازی دارند انشاء الله مشکلات مربوط به کمبود دارو نیز مرتفع خواهد گشت .

«اللهم اشف کل مریض بحق محمد و آل محمد»


  لینک خبر و تصاویر  در خبرگزاری تابناک

لینک خبر و تصاویر در خبرگزاری مهر




بازديد : 2
تاريخ : 92/03/31 | 11:41 | نویسنده : سلامت | آرشیو نظرات
رخنه ماهی‌های آلوده در بازار
کد خبر: ۳۲۴۶۶۴
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵
شرق نوشت:

پرورش‌دهندگان غیرمجاز ماهی قزل‌آلا، به دلیل آنکه توقف مصرف دارو در استخرها باعث تلفات جدی می‌شود تا ثانیه‌های آخر، بدون توجه به حد مجاز باقیمانده‌های دارویی، ترکیبات مختلف شیمیایی را به آب استخر اضافه می‌کنند. وقتی خبرنگار ما به پرورش‌دهنده‌ای می‌گوید که خوردن این ماهیان سلامت انسان را به خطر می‌اندازد او اظهار می‌کند ما این ماهی‌ها را به استان‌های دیگر و تهران ارسال می‌کنیم و خودمان از آن نمی‌خوریم. بنابر گزارش میدانی شرق؛ در واقع به دلیل نبود نظارت دقیق بر باقیمانده مجاز سموم در محصولات شیلاتی و ضعف سیستم برچسب‌گذاری،بازار شاهد ورود ماهیان قزل‌آلایی است که در زمان تولید آن اندک اصول اولیه بهداشتی رعایت نشده و حد مجاز باقیمانده سموم در این دسته از تولیدات شیلاتی بیش از حد مجاز است. در چنین شرایطی سلامت مصرف‌کننده نه تنها با خوردن گوشت ماهی تضمین نمی‌شود بلکه با مخاطرات جدی نیز روبه‌رو خواهد شد.

بهار و تابستان هرسال، حاشیه یکی از سرشاخه‌های کارون، حد فاصل روستای سبزکوه تا منطقه برنجگان استان چهارمحال‌وبختیاری شاهد حضور استخرهای پرورش ماهی غیرمجازی است که صاحبان آن فقط با اجاره یک لودر و کندن حاشیه رودخانه، حوضچه‌های گلی را برای پرورش ماهیان قزل‌آلا تدارک می‌بینند. این استخرها در پاییز و زمستان به دلیل وقوع سیلاب‌های فصلی از حاشیه رود کارون حذف می‌شوند و صاحبان آنها بار دیگر در بهار سال آینده فقط با اجاره یک لودر اقدام به احداث استخری مشابه آنچه در سال گذشته وجود داشته و یا کمی بزرگ‌تر بوده، می‌کنند.

چرا سکوت؟

برای ساخت این استخرها نیاز به کسب مجوز از سازمان دامپزشکی نیست و سازمان شیلات هم تلاش خاصی برای جمع‌آوری آنها نمی‌کند. فقر مردم منطقه و نیاز به اشتغال، مسوولان محلی را به نوعی سکوت واداشته اما آنچه در این استخرها تولید می‌شود به دلیل فقدان نظارت‌های بهداشتی، سلامت جامعه را با مخاطرات جدی مواجه کرده است.

صاحبان استخرهای غیرمجاز که با حداقل هزینه، سالانه هشت‌ تا 9 میلیون‌تومان برای استخرهای کوچک و 200میلیون‌تومان برای استخرهای بزرگ به جیب می‌زنند دیگر به فکر سلامت مصرف‌کننده نیستند.

آنان تلاش می‌کنند تا با استفاده از داروهای مختلف که تلفات ماهی استخرها را به حداقل می‌رساند، حداکثر سود را نصیب خود کنند. در استخرهای پرورش ماهی رسم بر آن است که حدود 20روز مانده به برداشت ماهیان از مصرف هرگونه دارو و مواد دیگر خودداری شود اما پرورش‌دهندگان غیرمجاز ماهی قزل‌آلا، به دلیل آنکه توقف مصرف دارو در استخرها با تلفات جدی مواجه می‌شوند تا ثانیه‌های آخر، بدون توجه به حد مجاز باقیمانده‌های دارویی و ...، ترکیبات مختلف را به آب استخر اضافه می‌کنند. وقتی به پرورش‌دهندگان گفته می‌شود که خوردن این ماهیان برای سلامت انسان ضرر دارد، می‌گویند ما این ماهی‌ها را به استان‌های دیگر ارسال می‌کنیم و خودمان از آن مصرف نخواهیم کرد.

ماهیان رود کارون، کورند

در اغلب استخرهای پرورش ماهی غیرمجاز حاشیه رودخانه کارون، می‌توان ماهیان قزل‌آلای کوری را مشاهده کرد که در استخر شنا کرده و به دلیل عدم‌دید قادر به تغذیه مناسب نیستند. این ماهیان ضعیف‌شده و به دلیل نبود استانداردهای مناسب در استخرهای خاکی، اعم از حوضچه‌های امحاء در آب‌های آزاد رودخانه رهاشده و به وسیله مردم محلی صید می‌شوند. در حال حاضر گزارش‌ها از افزایش شیوع بیماری‌های پوستی در بین مردم محلی حکایت دارد. از سوی دیگر ماهیان بیمار پس از مرگ و تجزیه در آب رودخانه، بوی تعفنی را در محیط ایجاد می‌کنند که چندان خوشایند نیست. به گفته مظاهر قربانی مدیر بخش آبزیان دامپزشکی استان چهارمحال‌وبختیاری سالانه یک تا دوبار عملیات نمونه‌گیری از تمامی مزارع موجود در سطح استان انجام می‌شود. وی ادامه می‌دهد: اگر اصول بهداشتی در مزارع پرورشی رعایت شود به طور حتم بیماری استرپتوکوکوسیس در آن شایع نمی‌شود. قربانی تعداد مزارع مجاز و غیرمجاز سطح استان را 250 تا 260 استخر اعلام کرده و می‌گوید: پرورش‌دهندگان ماهی قزل‌آلا حداقل 20 تا 30 روز قبل از برداشت ماهی باید استفاده از داروها را قطع کنند.

اگرچه پرورش‌دهندگان ماهی قزل‌آلا بر این عقیده‌اند که استخرهای خاکی برای پرورش ماهی بسیار مطلوب‌تر است اما به دلیل گسترش ناگهانی استخرهای پرورشی در سطح استان چهارمحال‌وبختیاری و عدم توسعه امکانات سازمان دامپزشکی برای کنترل سلامت محصولات تولیدی، متاسفانه ماهی قزل‌آلا بدون رعایت اندک کنترل‌های بهداشتی، روانه بازار مصرف می‌شود.

سازمان شیلات ایران میلیون‌ها تومان اعتبار برای ایجاد استخرهای پرورش ماهی در منطقه برنجگان صرف کرده و این اقدام منجر به گسترش احداث واحدهای پرورشی غیرمجاز در کنار رود کارون شده است. اما منطقه انتخاب‌شده برای پرورش ماهیان قزل‌آلا به دلیل افزایش دمای آب تا سقف 20 تا 25درجه در طول فصل تابستان به شدت مستعد گسترش بیماری استرپتوکوکوسیس است که اگرچه مسوولان دولتی سعی دارند آن را بیماری خفیفی جلوه دهند، اما برای سلامت انسان مخاطراتی را به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر مصرف غیر متعارف داروها و ... در استخرهای غیرمجاز، حد آلاینده‌ها در تولیدات این استخرها را تا بیش از حد مجاز افزایش می‌دهد در نتیجه مسوولان امر باید با گسترش تجهیزات کنترلی، در راه حفظ سلامت جامعه، اقدام به حذف استخرهای غیرمجاز یا ساماندهی آنها کنند.

ماهی‌های بیمار را بشناسید

استرپتوکوک، سوغاتی است که از استان فارس به دنبال ورود محموله‌هایی از بچه قزل‌آلا به استان چهارمحال‌وبختیاری راه یافت و در آب‌های این استان جا خوش کرد. باکتری استرپتوکوک در شرایط دمای بیش از 20درجه منجر به بروز بیماری استرپتوکوکوسیس در ماهیان استخرهای پرورش ماهی غیرمجاز می‌شود و در ظاهر این ماهی‌ها نیز تغییراتی ایجاد می‌کند. این باکتری سبب افزایش فشار اسمزی چشم ماهی قزل‌آلا شده و بیرون‌زدگی چشم همراه با رنگ قرمز در ماهیان بیمار به وضوح قابل مشاهده است. اگرچه به عقیده کارشناسان هر بیماری که منجر به تغییر فشار اسمزی بدن ماهی شود با قرمزی چشم و بیرون‌زدگی آن همراه خواهد بود اما این پدیده یکی از علایم ابتلای ماهی به بیماری استرپتوکوکوسیس  است.

به گفته کاظم عبدی، مدیرکل بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی استرپتوکوکوسیس یک بیماری قدیمی در ایران بوده و به وسیله دو گروه باکتری استرپتوکوکوانیاسیس و لاکروکوکوس‌ها ایجاد می‌شود.

وی می‌افزاید: این بیماری بیشتر به دلیل مدیریت بهداشتی مزارع پرورشی رخ می‌دهد و احتمال بروز آن در آب‌های آلوده به فاضلاب انسانی و دامی و یا اماکنی که در آن بهداشت رعایت نشده، رخ می‌دهد. عبدی با اشاره به پرورش ماهی قزل‌آلا در آب‌های سرد، تصریح می‌کند: این بیماری در آب‌های با درجه بیش از 20درجه سانتیگراد شایع است. وی خاطرنشان می‌سازد: برای درمان این بیماری باید از واکسیناسیون، ضدعفونی‌کننده‌ها و یا آنتی‌بیوتیک در مزارع آلوده استفاده کرد.

مدیرکل بهداشت و مبارزه با بیماری‌ها در خصوص مشترک‌بودن بیماری استرپتوکوکوسیس با انسان، اذعان می‌دارد: این باکتری ضعیف بوده و در افراد بالای 60 سال یا دارای سیستم ایمنی ضعیف و افرادی که در دست خود زخم دارند، بیماری ایجاد می‌کند. وی اضافه می‌کند: باکتری بیماری‌زای استرپتوکوکوسیس بسیار ضعیف بوده و پس از طبخ از بین می‌رود اما حتما باید افرادی که با گوشت‌خام ماهی آلوده سر و کار دارند از دستکش استفاده کنند. اگرچه مدیرکل بهداشت و بیماری‌های سازمان دامپزشکی، بیماری ناشی از باکتری استرپتوکوک را چندان جدی تلقی نمی‌کند اما برخی کارشناسان با استناد به منابع خارجی بر این عقیده‌اند که این باکتری در زنان باردار منجر به افزایش احتمال سقط جنین می‌شود.



برچسب ها :درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)... , درباره حاج محمد کریم خان کرمانی(ره)...
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی