شگفتی های دنیای ماهی ها

آخرین اخبار فروشگاه

شگفتی های دنیای ماهی ها

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 43

VVV شگفتی های دنیای ماهی ها


C
  شگفتی های دنیای ماهی ها

 

ماهی ها به عنوان بزرگترین گروه مهره داران با 32000 گونه دارای تنوع بسیار وسیع و شگفت انگیزی می باشند. در این نوشته چند گونه عجیب ماهی ها معرفی می شود.

متن کامل این نوشته را با کلیک بر روی ادامه مطلب زیر مشاهده فرمائید:

 

برچسب‌ها: شگفتی های دنیای ماهی ها

ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه بیست و یکم مهر 1393 | 8:43 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
عنکبوت خرچنگی

بر خلاف تصور عامه مردم همه عنکبوت ها با ایجاد شبکه تار ها شکار نمی کنند و بعضی از آن ها از روش های جالب دیگری برای شکار استفاده می کنند. گروهی از عنکبوت ها با نام مرسوم عنکبوت های خرچنگی    (crab spider) وجود دارند. این گروه از روش پنهان شدن برای شکار استفاده می کنند.

عنکبوت خرچنگی گل(goldenrod crab spider or flower (crab) spider) با نام علمی Misumena vatia  نمونه ای از خرچنگ های عنکبوتی است.  عنکبوت های خرچنگی با پنهان کردن خود بر روی گل ها زنبور ها را شکار می کند.این جانور توانایی تغییر رنگ برای گل ها زرد و سفید را دارد. به دلیل همرنگ بودن تشخیص عنکبوت بر روی گل مشکل است. وقتی زنبور برای مکیدن شیره گل بر روی گل می نشیند عنکبوت پاهایش را به دور او می گیرد و سرش را نیش می زند و سمش را وارد بدن زنبور کرده سپس بافت های تجزیه شده بدن زنبور را می مکد.

 

 

 

فیلم

برچسب‌ها: عنکبوت خرچنگی

تاريخ : پنجشنبه هفدهم مهر 1393 | 12:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
سلولز

سلولز یک پلی ساکارید ساخته شده از مولکول های گلوکز است. مولکول های گلوکز خطی و بدون انشعاب است. 80 مولکول سلولز در کنار هم قرار می گیرند تا یک فیبر سلولزی را بسازند. سلولز در ساختمان دیواره سلول های گیاهی به کار می رود و فراوان ترین ماده آلی در طبیعت است.

جانوران نمی توانند آنزیم تجزیه کننده سلولز یا سلولاز را بسازند پس نمیتوانند سلولز را تجزیه کنند. جانوران گیاه خوار مثل گاو و گوسفند و موریانه و... از طریق میکروب های که به شکل همزیست در دستگاه گوارش آن ها زندگی می کنند آنزیم سلولاز را به دست می آورند. مثلا در نشخوار کنندگانی مثل گاو باکتری های تولید کننده آنزیم در سیرابی و نگاری هستند و در گیاهخواران غیر نشخوار کننده مثل اسب و فیل این باکترها در روده بزرگ یا روده کور قرار دارند. در لوله گوارش موریانه یک نوع تاژکدار جانور مانند(متعلق به آغازیان) آنزیم لازم را برای گوارش سلولز را تولید می کند.

در بدن انسان رشته ها یا الیاف یا فیبر های سلولزی گوارش نمی شوند. سئوال اینست که ایا این فیبر های سلولزی برای بدن ما فایده دارند؟ جواب مثبت است. دو نوع فیبر داریم محلول و نامحلول. فیبرهای محلول در روده به مولکول های کلسترول می چسبند و از جذب آن ها جلوگیری می کنند و کلسترول خون را کاهش می دهند و از این طریق به سلامتی ما کمک می کنند.

اما فیبر های نامحلول در روده بزرگ آب جذب می کنند و سبب می شوند حرکت مدفوع راحت تر شود و به این شکل جلوی بیماری های یبوست و سرطان روده بزرگ را می گیرند.

در آرد های سبوس دار که پوسته گندم همراه با گندم آرد شده مقدار زیادی فیبر وجود دارد. این فیبر های موجود در آرد سبوس دار باعث می شود درصد نشاسته نان کمتر شود و از چاق کنندگی نان بکاهد ضمن اینکه فوائد ذکر شده در بالا را هم دارد.در حالی که در نان های باگت( نان های حجیم مخصوص ساندویچ و همبرگر و ...) به دلیل نبودن فیبر درصد نشاسته بالا است و به شدت چاق کننده می باشد.

نان های باگت به دلیل نشاسته بالا به شدت چاق کننده هستند.

برچسب‌ها: سلولز

تاريخ : دوشنبه چهاردهم مهر 1393 | 17:43 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
مقایسه پلی ساکارید ها

سه پلی ساکارید مشهور نشاسته، سلولز و گلیکوژن می باشند. هر سه این پلی ساکارید ها از گلوکز ساخته شده اند اما از نظر روش اتصال گلوکز ها به هم و ساختمان فضای متفاوت هستند.

 در مورد نشاسته مولکول آن حالت مارپیچی دارد. اما نشاسته به دو شکل یافت می شود1- آمیلوز: رشته مارپیچی آمیلوز بدون شاخه و انشعاب است.2- آمیلوپکتین: که دارای انشعاب است.

دو شکل نشاسته آمیلوز و آمیلوپکتین

ساختمان گلیکوژن شباهت زیادی به نشاسته دارد و هردو نقش ذخیره گلوگز را انجام می دهند. گلوکز مولکول کوچکی است به راحتی در آب حل می شود و با مواد دیگر ترکیب می شود و از بین می رود. برای اینکه این اتفاق نیفتد مولکول های گلوکز به هم متصل می شوند و مولکول های بزرگ نشاسته و گلیکوژن را می سازند تا گلوکز ذخیره شود و از بین نرود.

ساختمان گلیکوژن

 انشعاب های بیشتر در گلیکوژن نسبت به آمیلوپکتین و آمیلوز

نشاسته وظیفه ذخیره گلوکز در گیاهان را بر عهده دارد. اما گلیکوژن وظیفه ذخیره گلوکز را در جانوران و قارچ ها را برعهده دارند. تفاوت دیگر اینست که انشعابات و شاخه ها در گلیکوژن بیشتر از نشاسته است.

اما سلولز یک مولکول خطی است و حالت مارپیچی مولکول های نشاسته و گلیکوژن را ندارد. مولکول سلولز برخلاف مولکول های گلیکوژن و آمیلوپکتین شاخه و انشعاب ندارد. تفاوت دیگر اینست که سلولز برخلاف نشاسته و گلیکوژن که وظیفه ذخیره گلوکز را برعهده دارد وظیفه ساختاری دارد و در ساختمان دیواره سلولی گیاهان به کار می رود.

 مولکول خطی سلولز

برچسب‌ها: مقایسه پلی ساکارید ها

تاريخ : دوشنبه چهاردهم مهر 1393 | 11:27 | نویسنده : شمس آبادی | نظر بدهید
عنکبوت تله در دار

بر خلاف تصور عامه مردم همه عنکبوت ها با ایجاد شبکه تار ها شکار نمی کنند و بعضی از آن ها از روش های جالب دیگری برای شکار استفاده می کنند. یکی از این عنکبوت ها، عنکبوت تله در دار است. این جاندار که در بیابان زندگی می کند. با ساختن لانه خاص در زیر زمین به روش خاصی هم شکار انجام می دهند. این جاندار ابتدا با حفر یک تونل کار خود را شروع می کند. سپس با استفاده از مایع خاص و ذرات خاک یک خمیر مخصوص تهیه می کند. عنکبوت دیواره تونل را به وسیله این خمیر مخصوص  می پوشاند.  این اندود کردن دیواره تونل، از فرو ریختن دیواره تونل جلوگیری می کند.عنکبوت روی دیواره تونل را با نخ های که می سازد می پوشاند.  با این کار به نوعی تونل را از محیط بیرون و تغییرات دمای محیط جدا سازی می کند مثل ایزولاسیون ساختمان ها که به وسیله انسان انجام می شود. سپس برای تونل یک در از نخ های خودش می سازد و یک  طرف در را به وسیله نخ های محکم به لانه لولا می کند. بر روی در تونل خار وخاشاک می ریزد تا استتار شود.

 

 

 

 

سپس نخ های محکمی را از بیرون لانه به درون آن می کشد. وقتی حشره به لانه نزدیک می شود یا بر روی زمین قدم می گذارد نخ های کشیده شده می لرزد و عنکبوت از نزدیک شدن شکار آگاه می شود. سپس با خارج کردن پاهای جلوی شکار را می گیرد و به درون تونل می کشد.

جالب این است که جنس ماده هیچگاه از لانه خارج نمی شود و جنس نر فقط در زمان جفت گیری لانه اش را ترک می کند. (منبع کتاب شگفتی های عنکبوت نویسنده هارون یحیی)

 

فیلم

برچسب‌ها: عنکبوت تله در دار

تاريخ : شنبه دوازدهم مهر 1393 | 18:20 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن های ترجمه، رونویسی، تنظیم بیان ژن
رونویسی1

 

رونویسی2

رونویسی 3

رونویسی وترجمه1

رونویسی و ترجمه 2

ترجمه1

ترجمه 2

ترجمه 3

ترجمه4

اپران لک 1

اپران لک 2

اپران لک 3

اپران لک4

اپران لک 5

تنظیم بیان ژن یوکاریوتی

پردازشmRNA

 

برچسب‌ها: انیمیشن های ترجمه, رونویسی, تنظیم بیان ژن

تاريخ : پنجشنبه دهم مهر 1393 | 18:38 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
خانه سست عنکبوت

با توجه به استحکام فوق العاده تار عنکبوت چرا در قرآن خانه عنکبوت سست ترین خانه ها خوانده شده است؟

برای جواب این سئوال بهتر است اول آیه مورد نظر را به طور کامل مشخص کنیم:

خداوند در سوره عنكبوت می‏فرماید: «مَثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِیاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتاً وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كانُوا یَعْلَمُونَ»(1)؛ مثل كسانی كه جز خداوند یار و یاوری برای خود برگزیده ‏اند، همانند عنكبوت است كه برای خود خانه‏ ای ساخته است و اگر بدانند سست‏ ترین خانه‏ ها، خانه عنكبوت است.

واقعیت این است که تار عنکبوت دارای خاصیت استحکام، کشسانی و چسبندگی بسیار بالایی است اما آنچه در آیه به آن اشاره شده است شبکه تارهای عنکبوت یا خانه عنکبوت است نه تار عنکبوت.

اما چرا با وجود استحکام عجیب تار عنکبوت، شبکه تارهای عنکبوت یا کل خانه عنکبوت تا این حد سست است؟

1- شبکه تارهای عنکبوت با وجود استحکام هر یک از تارها به تنهایی با اتصالات ضعیف در محیط متصل می شوند. در حقیقت شبکه عنکبوت مثل خانه می ماند که از مصالح بسیار محکم ساخته شده است اما پی ریزی محکمی ندارد.

2- با وجود محکم بودن تار عنکبوت این شبکه فقط برای نیروهای معمولی که عنکبوت با آن سر وکار دارد مثل نیروی برخورد حشرات توان مقاومت دارد. اگر نیروی قدرتمندتر مثل نیروی یک انسان به آن وارد شود به راحتی پاره می شود اینجاست که می توانیم بگوییم که کسانی که با فقط با دیدن ظواهر دنیوی به روابط علت معمول آن اعتماد می کنند و به نیروهای فوق العاده پروردگار اعتقادی ندارند با حساب و کتاب های خودشان همه چیز را درست می کنند در مقابل نیروی بی نهایت الهی مغلوب خواهند شد زیرا حساب کتاب آن ها هرچقدر هم دقیق باشد فقط توان مقابله با نیروهای محدودی را دارد، که آن ها می شناسند.

برای مثال خاصیت عجیب کشسانی تار عنکبوت اینست که طولش تا چهار برابر اندازه اول افزایش می یابد اما فرض کنیم نیروی پیدا شود که آن را به اندازه پنج برابر طول اولیه بکشد در این صورت پاره خواهد شد.

پس اینجا هشدار ظریفی به کسانی که خدا را باور ندارند داده می شود  یعنی هرچقدر هم از بهترین امکانات و توانمندی ها و طرح ها و مواد در کار های خود استفاده کنند به دلیل محدودیت های ما انسان ها تمام این طراحی ها و نقش ها می تواند حتی در لحظه ای به وسیله قدرت بی انتهایی الهی نابود شود. پس این آیه نه تنها ابهامی ندارد بلکه اشاره به خانه عنکبوت نه تار عنکبوت خود نشان دیگری از اعجاز علمی قرآن مجید است.

برچسب‌ها: خانه سست عنکبوت

تاريخ : چهارشنبه دوم مهر 1393 | 16:13 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
آلکاپتونوریا (Alkaptonuria)

آلکاپتونوریا یا بیماری ادرار سیاه یک بیماری ژنی مغلوب اتوزومی و نادر است.این بیماری مربوط به اختلال در متابولیسم اسید آمینه های فنیل آلانین و تیروزین است.علت این بیماری نقص در یک آنزیم به نام هموجنتیسیک اسید اکسیداز که در تجزیه اسید آمینه تیروزین نقش دارد.نبود این آنزیم باعث تولید اسید هموجنتیسیک یا آلکاپتون می شود.این ماده سمی وارد خون شده و سپس توسط کلیه از خون گرفته شده و وارد ادرار می گردد.که اسم این بیماری از همین ویژگی گرفته شده    Alkaptonuria   آلکاپتون در ادرار(uria). این ماده در معرض هوا به رنگ سیاه در می آید.

 

در تصویر بالا تغییر رنگ ادرار پس از بیست و چهار ساعت مشخص است. مقدار بالای اسید هموجنتیسیک باعث آسیب غضروف ها، دریچه های قلب و تسریع در تشکیل سنگ کلیه می شود.این بیماری نادر در کشورهای اسلواکی و جمهوری دومینیکن از سایر کشورها بیشتر است.در سنین بالا قسمت سفید چشم یا همان صلبیه رنگ دانه ای می شود و پوست در محل غدد عرق و محل های تماس با نور خورشید تیره می شود و حتی ممکن است عرق به رنگ قهوه ای در آید.

 

برچسب‌ها: آلکاپتونوریا, Alkaptonuria

تاريخ : سه شنبه یکم مهر 1393 | 18:0 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن مربوط به سنتزآبدهی و هیدرولیز
هیدرولیز مالتوز

 

سنتز آبدهی1

 

برچسب‌ها: انیمیشن مربوط به سنتزآبدهی و هیدرولیز

تاريخ : سه شنبه یکم مهر 1393 | 17:43 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
انیمیشن فصل ایمنی
سرماخوردگی

 

اینترفرون

فاگوسیتوز 1

فاگوسیتوز2

التهاب

ایمنی سلولی و هومورال

 آلرژی

آلرژی2

آلرژی3

برچسب‌ها: انیمیشن فصل ایمنی

تاريخ : سه شنبه یکم مهر 1393 | 17:17 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
دانلود کتاب های درسی زیست شناسی
دانلود کتاب های درسی زیست شناسی:با کلیک بر روی تصاویر زیر دانلود کنید:

 

علوم زیستی

زیست آزمایشگاه ا

زیست آزمایشگاه 2

زیست چهارم

راهنمای معلم زیست و آزمایشگاه 2

 

برچسب‌ها: دانلود کتاب های درسی زیست شناسی

تاريخ : دوشنبه سی و یکم شهریور 1393 | 20:1 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
چرا عنکبوت ها در شبکه تارهای خود گرفتار نمی شود؟

در حالی که شکار عنکبوت در شبکه تارهای عنکبوت به دام می افتد خود عنکبوت به راحتی و با سرعت در بین تارهایش حرکت می کند!!! سئوال اینجاست که چرا عنکبوت در بین تارهای خودش گرفتار نمی شود؟

چند جواب برای این سئوال وجود دارد:

1- تار های شبکه تار عنکبوت دارای انواع چسبنده و غیر چسبنده هستند. عنکبوت قسمت های غیر چسبنده را می شناسد و روی آن ها راه می رود. برای مثال در عنکبوت های که شبکه تارهای کروی شکل(orb weaver webs) دارند فقط تارهای مارپیچی شبکه خاصیت چسبندگی دارند و تارهای شعاعی و تارهای مرکز شبکه، که محل استراحت عنکبوت است خاصیت چسبندگی ندارند. و عنکبوت می تواند از این تارهای غیر چسبناک برای حرکتش بر روی شبکه استفاده کند. یا مثلا در بعضی دیگر از شبکه های تار عنکبوت ممکن است نقاطی چسبناک در شبکه وجود داشته باشد که اطراف آن چسبناک نباشد و عنکبوت از قسمت های غیر چسبناک حرکت کند.

 

 رشته های مارپیچی چسبنده (sticky spiral) و رشته های شعاعی غیر چسبنده (radii)

 

2- شکار های عنکبوت با سرعت زیاد به تار عنکبوت برخورد می کنند و یک تماس کامل با شبکه تارها پیدا می کنند و در نتیجه نیروی زیادی به شبکه تارهای عنکبوت وارد می کنند. خود عنکبوت با حرکت دقیق و ظریف با قسمت نوک پاها آن هم به مو های انتهای پاها در بین تارهای خود جابجا می شود و نیروی زیادی به تار وارد نمی کند.

 

انتهای مو دار پاهای عنکبوت

 

3-  وجود ساختار خاص جدا کننده تارهای چسبیده در انتهای پاها هم به جدا سازی عنکبوت وقتی به رشته یک  تار بچسبد کمک می کند.

4- عمل تمیز کاری پاهای عنکبوت احتمال چسبیدن  عنکبوت به تارهایش را کاهش می دهد. عنکبوت با کشیدن پاها به داخل دهان خرده تارها و هر ماده مزاحم دیگری را از روی نوک پا و موهای آن پاک می کند.

5- اخیرا بعضی دانشمندان احتمال وجود مواد شیمیایی بر روی موهای انتهای پاها را مطرح می کنند که از چسبیدن پای عنکبوت به تار جلوگیری می کند.البته احتمال دخالت مواد روغنی در نچسبیدن انتهای پای عنکبوت ها رد شده است. عنکبو ت ها غدد چربی ندارند و مواد چرب هم روی پاهایشان وجود ندارد.


برچسب‌ها: چرا عنکبوت ها در شبکه تارهای خود گرفتار نمی شود

تاريخ : دوشنبه سی و یکم شهریور 1393 | 11:4 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
بزرگترین پروانه دنیا

بزرگترین پروانه دنیا با نام Queen Alexandra's Birdwing  و نام علمی Ornithoptera alexandrae است. که در کشور پاپوای گینه نو نزدیک استرالیا یافت می شود. جنس ماده آن بزرگتر است و فاصله دو بال آن 25 سانتی متر است. این گونه یک گونه در معرض خطر انقراض می باشد.

 


برچسب‌ها: بزرگترین پروانه دنیا

تاريخ : دوشنبه بیست و چهارم شهریور 1393 | 21:54 | نویسنده : شمس آبادی | آرشیو نظرات
تار عنکبوت

یکی از شگفتی های خلقت تار عنکبوت است. تار عنکبوت(spider silk) از جنس پروتئین است.این تار ها از غده های در زیر سطح شکمی عنکبوت ترشح می شود. در شکل زیر این غده ها silk gland نام گذاری شده است.

 

مواد ترشحی از غدد تار عنکبوت در زمان ترشح به شکل مایع هستند ولی به محض قرار گرفتن در معرض هوا سفت می شوند و ساختاری تسبیح مانند را نشان می دهند.

 

از نظر علمی این سفت شدن نتیجه بر قراری پیوند های هیدروژنی بین ساختارهای صفحه مانندی به نام صفحات بتا است.

 

 

 همانطور که در عکس زیر  مشخص است در محل بخش های مهره مانند رشته ها پیچ خورده اند و در اثر وارد آمدن نیرو پیچ و تاب این رشته باز شده و طول تار تا چهار برابر افزایش می یابد این رشته می توانند دوباره به حالت اولیه برگردند به همین علت این رشته ها دارای خاصیت کشسانی و چسبندگی فراوان هستند.مایع اطراف رشته ها مایعی چسبناک است که کشش سطحی آن به برگشت پیچ خوردگی تار عنکبوت کمک می کند.

 

 

اما نکته مهم دیگر خاصیت استحکام عجیب این رشته ها است. استحکام رشته های تار عنکبوت، از استحکام رشته های فولاد هم قطر بیشتر است.تار عنکبوت با 40% کشیدگی پاره می شود(وقتی صاف و بدون پیچ خوردگی باشد) اما رشته های فولادی با 8% کشیدگی پاره می شوند(بیولوژی نلسون).  یعنی قدرت 5 برابر تار عنکبوت نسبت به فولاد.

 

کاربردهای تار عنکبوت:

تار عنکبوت مقاومت بالایی دارد و درعین حال بسیار سبک و انعطاف‌پذیر است از این رو برخی آن را فولاد زنده نامیده‌اند. این فولاد آن قدر محکم است که می‌توان از آن توری ساخت. و با آن یک بوئینگ ۷۴۷ را متوقف کرد و در عین حال، آن قدر سبک و انعطاف پذیر است که می‌توان از آن لباس تهیه کرد. بنابر این، کاربردهای آن در پزشکی و صنعت زیاد است.

کاربردهای پزشکی:

به دلیل محکمی و در عین حال انعطاف پذیری، می‌توان از آن برای تهیهٔ نخ جراحی، زردپی و رباط مصنوعی و دستکش‌های جراحی بهره برد. تار عنکبوت نقش ضد عفونی کننده و پانسمانی نیز دارد. زیرا عنکبوت برای حفاظت تار پروتئینی خود در برابر باکتری و قارچ‌ها، تارش را به مواد ضد باکتری و ضد قارچ آغشته می‌کند. از این رو می‌توان از آن برای پانسمان زخم استفاده کرد.

کاربرد های صنعتی

    تولید طناب‌های بسیار محکم برای کوهنوردی، چتر نجات
    تولید تورهای ماهیگیری محکم
    تولید لباس غواصی مقاوم در برابر کوسه‌ها
    تولید لباس ضد گلوله


برچسب‌ها: تار عنکبوت



برچسب ها :شگفتی های دنیای ماهی ها , VCV شگفتی های دنیای ماهی ها
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی