گزارش کارساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا

آخرین اخبار فروشگاه

گزارش کارساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 85

گزارش کارساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا


ریشه ذرت و لوبیا

موضوع آزمایش: ساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا

هدف از انجام آزمایش: مطالعه و بررسی ساختار نخستین و پسین در ریشه در تک لپه ایها و دولپه ایها

وسایل انجام آزمایش:  لام ولامل- پنس- تیغ- میکروسکوپ- آب مقطر- ریشه ذرت و لوبیا- رنگ آبی متیل

 تئوری آزمایش:

 نقش اصلی ریشه در زندگی گیاه ، جذب آب و نمکهای کانی و نگهداری گیاه در خاک است.

بر حسب منشا تشکیل ریشه دو نوع ریشه راست و افشان تشخیص داده می‌شود. اگر منشا ریشه ، ریشه‌چه گیاه نباشد، چنین ریشه‌ای را نابجا گویند. ساختار ریشه در ارتباط با نقش آن تغییر می‌کند و در نتیجه انواع ریشه ایجاد می‌شوند که عبارتند از: ریشه‌های ذخیره‌ای یا غده‌ای، ریشه‌های هوایی (مانند ریشه‌های نگهدارنده ، ریشه‌های بالارونده یا چسبنده) ، ریشه‌های انگلی و ریشه‌های تنفسی.

ساختار بیرونی ریشه در پایین بخش تارهای کشنده به‌ ترتیب از بالا به پایین عبارتند از: منطقه نمو ، منطقه مریستمی و کلاهک . در دو‌لپه‌ایها ، بافتهای مختلف ریشه از تکثیر سه یاخته بنیادی تشکیل می‌شوند. در بازدانگان ، بافتها از تکثیر دو یاخته بنیادی و در تک‌لپه‌ایها از تکثیر پنج گروه یاخته بوجود می‌آیند.

ویژگی های تک لپه ای ها

در جنين تك لپه اي ها ابتدا يك جوانه انتهائي و دو برجستگي جانبي تشكيل مي شود ولي بجاي آنكه دو برجستگي مزبور به رشد خود ادامه دهد. فقط يكي از آنها نمو مي يابد و تشكيل لپه منحصر به فرد گياهك را مي دهد و نمو جوانه اوليه و لپه دوم متوقف مي گردد. البته در اين مورد استثناهائي وجود دارد. در گياه Corydalis از تيره شاه تره (دولپه اي) در موقع نمو جنين فقط يكي از لپه ها نمو كامل حاصل مي كند. در حاليكه لپه دوم پس از مختصر نمو از فعاليت مي افتد. در اين موقع گياهك كاملاً شبيه گياهك تك لپه ايها مي باشد.

اغلب تك لپه ايها علفي و پايا هستند و معمولاً ساقه آنها به جهت عدم وجود ساختمان پسين چوب و آبكش قطور نمي گردد. در حقيقت ساقه تك لپه ايها در قسمتهاي رويشي (به غير از گل آذين) انشعاب حاصل نمي كند. در تك لپه ايها برگها معمولاً فاقد دمبرگ بوده و داراي پهنك نواري و رگبرگ هاي موازي است. استثنأ در اين مورد در تيره هاي گل شيپوري، خرما، موز و برخي از گياهان آبزي ديده مي شود.

از لحاظ ساختمان گل، گل آذين ها در تك لپه ايها متغيير است. اغلب گلها داراي يك پيش برگ بوده كه بطور متقابل با براكته گل قرار دارد.

اختلاف عمده تك لپه ايها از دو لپه ايها از نظر ساختمان داخلي عدم وجود ساختمان پسين و لايه هاي زاينده در گياهان تك لپه ايها است. اختصاصات ساختمان نخستين ساقه تك لپه ايها در مسير دسته جات آوندي برگ در ساقه مي باشد كه براي جزئيات امر به كتب گياه شناسي مراجعه شود.

 روش کار:

ریشه لوبیا را به صورت عرضی با تیغ برش می زنیم. مقاطع تهیه شده را با رنگ آبی متیل رنگ آمیزی کرده و پس از شست و شو با آب مقطر روی لام قرار داده

و لامل را با زاویه ی 45 درجه روی آن قرار می دهیم نمونه آماده شده را زیر میکروسکوپ قرار داده و ساختارهای نخستین و پسین در تک لپه ایها و دولپه ایها مورد بررسی قرار می دهیم.

 

نتایج:

 

 

http://gozareshkar_agri.loxblog.ir/posts/archive.php?pmonth=5&pyear=1392



برچسب ها :گزارش کارساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا , گزارش کارساختار نخستین و پسین در ریشه ذرت و لوبیا
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی