آشنایی وچارت رشته کشاورزی
دسته صفحه: معرفی رشته هاوچارت رشته هاآشنایی وچارت رشته کشاورزی
اگر کمي اطلاعات در خصوص کشاورزي مکانيزه يا شناخت کمي از ماشينآلات کشاورزي داشته باشيد بهتر ميتوانيد با رشته مهندسي کشاورزي ارتباط برقرار کنيد. رشد جمعيت، فرسايش خاک، محدوديتهاي آب و ضايعات در بخش برداشت محصولات آنقدر کارشناسان فعال بخش کشاورزي را به فکر فرو ميبرد که تامين غذاي کشوري را که ميخواهد همه محصولات خود را نظير، گندم، جو، روغن، شکر، برنج و چاي خود را خود تهيه نمايد به يک برنامهريزي جامع وادار ميسازد.
اگر در صحنه جهاني غذا و آب اهرم فشار سياسي و فرهنگي باشد مهندسين کشاورزي سربازان خط مقدم جبههاي خواهند شد که در آن دانههاي گندم و قطرات آب نقش گلوله را بازي ميکنند. امروز تحصيل در اين رشته افتخاري بزرگ است، رشته مهندسي کشاورزي وظيفهاش استفاده از همه امکانات براي کاهش ضايعات و افزايش توليد است، روشمند کردن فرايند توليد يک محصول يعني برنامهريزي براي کشاورزان و آموزش آنان که بتوانند روش کاشت، نگهداري و برداشت محصول خود را به گونهاي ترتيب بدهند که بهترين استفاده را از آب و خاک ببرند. بيان گرايشهاي اين رشته به خوبي نشان دهنده نوع فعاليتها و کارايي اين رشته ميباشد. به هر حال اين مطلب را هم بگوييم که محل کار اين رشته در اصل خارج از شهر است.
گرايشها: مهندسي آبياري و آباداني، مهندسي ماشينآلات، مهندسي کشاورزي، مهندسي اقتصاد کشاورزي
تامین نیروی انسانی ماهر و متعهد به منظور برنامه ریزی، هدایت و اجرای فعالیت های ترویجی و آموزش کشاورزی.
- آموزش روش های نوین انتقال و اشاعه نوآوریهای سودمند به دانشجویان این رشته
- آموزش روشهای تدریس کشاورزی در سطح دبیرستان و مراکز آموزش کشاورزی.
اهمیت این رشته از آن جهت است که بمنظور توسعه و افزایش کمی و کیفی تولید و همچنین ارتقاء سطح بهزیستی همگانی لازم است که دانش و فنون سودمند با استفاده از روشهای جدید تدریس به روستائیان، عشایر و دانش آموزان دبیرستان کشاورزی انتقال و اشاعه داده شود. فارغ التحصیلان پس از طی دوره می توانند مهارتهای لازم و همچنین مبانی نظری و عملی ترویج و آموزش کشاورزی را آموزش و در جهت افزایش کمی و کیفی آگاهیهای روستائیان و عشایر و دانش آموزان اقدام نمایند و در نتیجه در جهت توسعه کشاورزی و عمران روستائی زمینه های لازم را ایجاد نمایند
رديف | نام درس |
---|---|
1 | آبياري عمومي |
2 | آشنايي با کامپيوتر |
3 | آفات انباري |
4 | آفات مهم درختان ميوه |
5 | آفات مهم گياهان زراعي |
6 | آفات و بيماريهاي مهم |
7 | آمار و احتمالات |
8 | آموزش سمعي و بصري |
9 | ارزيابي خاکها و اراضي |
10 | ازدياد نباتات |
11 | اصلاح دام 1 و 2 |
12 | اصلاح نباتات خصوصي |
13 | اصلاح و بذرگيري گل و گياه |
14 | اصول آموزش بزرگسالان |
15 | اصول آموزش و پرورش |
16 | اصول آموزش کشاورزي |
17 | اصول اصلاح نباتات |
18 | اصول باغباني |
19 | اصول برنامهريزي ترويجي |
20 | اصول بهداشت دام |
21 | اصول تبديل و نگهداري فرآوردههاي کشاورزي |
22 | اصول ترويج کشاورزي |
23 | اصول مبارزه با آفات و بيماريهاي گياهي |
24 | اصول مديريت آموزش و ترويج |
25 | اصول مقالهنويسي فني و ترويجي |
26 | اصول مهندسي صنايع غذايي |
27 | اصول نگهداري مواد غذايي |
28 | اقتصاد کشاورزي |
29 | اکولوژي |
30 | بيماريهاي دام و طيور |
31 | بيماريهاي مهم درختان ميوه |
32 | بيماريهاي مهم گياهان زراعي |
33 | بيوشيمي عمومي |
34 | بيولوژي خاک |
35 | پرورش زنبور عسل |
36 | پرورش طيور |
37 | پرورش گاو شيري |
38 | پرورش گوسفند و بز |
39 | پيدايش و ردهبندي خاکها |
40 | تجزيۀ مواد غذايي |
41 | ترويج و آموزش کشاورزي عملي |
42 | تشريح و فيزيولوژي دام |
43 | تغذيه |
44 | تغذيه دام 1 و 2 و 3 |
45 | تغذيه گياه |
46 | تکنولوژي روغن |
47 | تکنولوژي غلات |
48 | تکنولوژي قند |
49 | تکنولوژي مبارزه شيميايي |
50 | جامعهشناسي روستايي |
51 | حاصلخيزي خاک و کودها |
52 | حشره شناسي |
53 | حشرهشناسي و دفع آفات |
54 | خاکشناسي عمومي |
55 | خاکهاي شور و قليايي |
56 | دامپروري عمومي |
57 | ديمکاري |
58 | رابطه آب و خاک و گياه |
59 | زراعت عمومي |
60 | زراعت نباتات صنعتي |
61 | زراعت نباتات علوفهاي |
62 | زيست شناسي |
63 | سبزيکاري خصوصي |
64 | سبزيکاري عمومي |
65 | سم شناسي |
66 | شيمي خاک |
67 | شيمي عمومي |
68 | شيمي مواد غذايي |
69 | صنايع لبنيات |
70 | علفهاي هرز و کنترل آنها |
71 | عمليات کشاورزي |
72 | فرسايش و حفاظت خاک |
73 | فيزيولوژي بعد از برداشت |
74 | فيزيولوژي توليد مثل |
75 | فيزيولوژي گياهان زراعتي |
76 | فيزيولوژي گياهي |
77 | فيزيک خاک |
78 | قارچ شناسي |
79 | گلکاري |
80 | گياهشناسي |
81 | ماشينهاي کشاورزي |
82 | مباني زهکشي |
83 | مرتعداري |
84 | مقدمات روانشناسي تربيتي |
85 | مقدمات مردمشناسي عشايري |
86 | ميوههاي ريز |
87 | ميوههاي گرمسيري و نيمهگرمسيري |
88 | ميوههاي مناطق معتدل |
89 | ميکروبيولوژي مواد غذايي (نظري، عملي) |
90 | نقشهبرداري خاکها |
91 | نوآوري و نوپذيري |
92 | هوا و اقليم شناسي |
93 | کارآموزي |
94 | کنترل کيفي مواد غذايي |
95 | کنسروسازي |
دسته بندی محصولات