چگونه فیزیک بخوانیم؟

آخرین اخبار فروشگاه

چگونه فیزیک بخوانیم؟

دسته صفحه: فروش فایل
بازدید : 14

چگونه فیزیک بخوانیم؟

چگونه فیزیک بخوانیم؟

   براي مطالعه درس فيزيک نخست هرفصل را بايد دقيق بخوانيد و سپس وارد «مثال ها و تمرين هاي متن و پايان فصل مربوطه»  شويد و در «مرحله اول» يک به يک مثال ها و تمرين ها را با جواب تشريحي  آنها «بخوانید و ياد بگيريد» و در صورتي که اشکال و يا ايرادي داشتيد به متن درس مراجعه نموده، تا اشکال و ايراد شما بر طرف شود و در «مرحله دوم»، دو مرتبه به مثال ها و تمرين ها برگرديد و بدون اين که به جواب ها نگاه کنيد، «سئوال ها را براي خودتان حل کنيد» و در پاسخ گويي در هر قسمتي از جواب شما که ابهامي وجود داشت، به جواب آن قسمت نگاه کرده و سپس دوباره خودتان به حل سئوال بپردازيد و اين کار را تا پايان تمرين هاي پايان هر فصل ادامه دهيد و پس از اين که به تمام مثال ها و تمرين ها «مسلّط شديد»، در «مرحله سوم» وارد «تست هاي کنکورهاي سراسري سالهای قبل(84 به بعد) شويد و تست ها را يک به يک «بخوانيد و به حل آنها بپردازيد» و سپس به پاسخ نامه مراجعه نموده و راه حل خودتان را با جواب تشريحي تست «مقايسه نماييد»؛ اين روش مطالعه، روشي «اساسي و بنيادين» است و در مدت زمان خيلي کوتاه و اندکي «سرعت تست زني» شما را «بالا» خواهد برد.

در مبحث الکتريسيته‌ي ساکن اول بايد مفهوم بار الکتريکي را بدانيم و اين‌که چگونه در اجسام انتقال مي يابد و بعد بايد بفهميم قانون کولن چيست و سپس اين قانون را براي بارهاي الکتريکي بکار برد و بعد سراغ ميدان الکتريکي برويم وچون مباحث الکتريسيته ساکن بهم مرتبط مي‌باشد بايد يک مبحث را بطور کامل فهميد ،بعد سراغ مباحث بعدي برويم در ضمن خلاصه نويسي نيز فراموش نشود چون اکثر فرمول‌هاي آن شبيه هم هستند(برای هر فرمول یک مثال ساده از خودتان بنویسید) و مرور آن ها الزامي مي‌باشد

نحوه ي مطالعه ي فصل‌هاي نورشناخت  کمي متفاوت تر از ساير فصول است.پيشنهاد مي‌شود ابتدا به مطالعه ي دقيق مباحث مختلف بپردازيد، سپس براي هر موضوع يک يا 5 تست براي تفهيم موضوع بزنيد زيرا اين مباحث به گونه اي است که حل مثال بسيار کمک کننده به يادگيري است.سپس در چند نوبت تستهاي هر مبحث را حل کنيد توجه داشته باشيد که مثلا همه  تستهاي آينه تخت را در يک نوبت حل نکنيد ان ها را به چند قسمت تقسيم کرده و در چند روز مختلف آن‌ها را پاسخ دهيد زيرا مهم‌ترين نکته در يادگيري و افزايش مهارت در اين مباحث تکرار و تمرين زياد و مرور هاي با برنامه و با تعداد بالا مي باشد.

براي يادگيري و تسلط روي مباحث جريان الکتريکي و مدارها ابتدا به کتاب درسي خود مراجعه کرده و جزوه معلم و هم چنين تمرين ها و مثال هاي کتاب درسي را به صورت تشريحي حل کنيد و بعد به سراغ کتاب کمک درسی رفته و در ابتدا درسنامه را به طور کامل بخواند و براي تست زدن ابتدا تست هاي کنکور سراسري را در الويت قرار دهید

مغناطيس ساده ترين و نمره آورترين فصل فيزيک 3 است.يکي از مهم‌ترين مباحث اين فصل قانون دست راست است. قبل از آنکه شروع به حل تمرين کنيد سعي کنيد يکبار شبيه يک معلم درس را براي خود يا ديگران توضيح داده تا اطمينان حاصل کنيد که بر مفاهيم تسلط داريد.لازم به ذکر است که در رويارويي با مسائل نهراسيد و از آن استقبال کنيد زيرا به نقاط ضعفتان پي مي بريد. به رفع مشکلات بپردازيد و يک جمع بندي کلي در ارتباط با نحوه ي ارتباط موضوعات مختلف ذکر شده در يک فصل انجام دهيد.که بايد با تمرين و تکرار بسيار اين قسمت را فراگرفت.

نکته بسيار مهم که نقش بسزايي در حل مسائل فيزيک دارد رسم شکل در حين خواندن صورت مسئله است و فرمول ها را براي تسلط بيش‌تر دسته بندي کنيد

در فصل موج هاي مکانيکي بررسي رياضي تداخل امواج ارائه شده است. براي درک بهتر تداخل موج هاي نوري اين مبحث را مطالعه و نقاط مشترک آن را پيدا کنيد. بهتر است مطالب مربوط به ميدان مغناطيسي و الکتريکي را براي کمک به يادگيري اين مبحث مطالعه کنيد . مفاهيم ارائه شده در صفحات اول را خط به خط بررسي و نکات آن را فرا بگيريد. زمينه خوبي براي طرح تست از 7 صفحه اول اين فصل وجود دارد.

مراجعه به درخت دانش در يادگيري فيزيک مؤثر است زيرا که درخت دانش به شما نشان مي‌دهد که قرار است در اين فصل چه مباحثي را مطالعه کنيد.

بر خلاف تصور بسياري از دانش آموزان فصل موج و حرکت نوساني يک فصل کاملا مفهومي است. در صورتي که دانش آموز با مفهوم موج و نوسان آشنا شود به راحتي ميتواند سوالات اين فصل را حل کند.از مهم ترين نکات آموزشی مثبت کتاب در مبحث حرکت نوساني ياموج اين مي‌باشد که قبل از طرح سوالات ابتدا يک درسنامه بصورت خلاصه نويسي بيان ميکند که خواندن اين درسنامه باعث مرور مطالب براي دانش اموز ميشود ودرسنامه وسوالات هر مبحث بصورت جداگانه ميباشد که اين نکته بسيار مهمي است ودانش اموزان را از سر در گمي رها ميشونند وهر مبحث که ميخوانند فقط سوالات مربوط به ان مبحث را حل ميکنند وبيشتر سوالات ان از نمونه سوالات کنکور ميباشد که دانش اموزان با حل سوالات ان به عمق مطالب پي ميبرند.

بهترين روش براي مطالعه فيزيک جديد اين مي باشد با توجه به اينکه مبحث فيزيک جديد نسبت به مباحث فيزيک نیمسال اول پيش وفيزيک 3 کم حجم تر وداراي روابط کم تري مي‌باشد و مطالب مطرح شده در آن عمدتاً تشريحي و روابط مطرح شده در آن ساده تر و حل آن نيز چندان طولاني نمي‌باشد بهترين منبع براي خواندن مبحث فيزيک جديد کتاب درسي مي‌باشد زيرا هم توضيح کامل وکافي دارد ومثالها وتمرين هاي مرتبط را با مفاهيم وهمراه با نمودارها وشکل هاي خوبي توضيح داده است توصيه مي‌شود براي خواندن مبحث فيزيک جديد از شکل ها ونمودارهاي کتاب غافل نشويد وتوجه به نمودارهاي تابندگي بر حسب طول موج از هر دوديدگاه قديم وجديد وتوجه به نتايج آن اهميت دارد . پديده فوتوالکتريک وروابط آن يکي از مهم ترين مطالبي است که در اين فصل مورد توجه قرار ميگرد وبراي تسلط بر اين پديده بايد مسائل زيادي حل کنيد فراموش نکنيد مبحث فيزيک جديد در عين ساده بودن نکات زيادي دارد پس عميق خواندن به همراه خلاصه برداري ضروري ميباشد.

.


نظر بدهید
شادی
تاريخ : شنبه پانزدهم آذر 1393 | 22:43 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
 

 شادی زمانی ست که خودت نسبت به خود احساس خوبی  

داشته  باشی ، بدون اینکه به کسی برای اثبات آن نیازداشته باشی.



نظر بدهید
حقایقی درباره هاوکینگ
تاريخ : شنبه پانزدهم آذر 1393 | 22:4 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا


5 حقیقت درباره پروفسور استیون هاوکینگ
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


فیزیکدان بزرگ انگلیسی، استیون هاوکینگ هشتم ژانویه سال ۱۹۴۲ مصادف با سیصدمین سالگرد مرگ گالیله به دنیا آمد. سال‌هاست که وی به بیماری ALS دچار شده و فقط با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته می‌تواند با دیگران ارتباط برقرار کند، اما مغز کنجکاو او بر ناتوانی چیره شده است. پزشکان سال‌ها پیش، انتظار مرگ او را می‌کشیدند اما هاوکینگ نشان داد که قدرت اراده حتی می‌تواند بر مرگ چیره شود. در ادامه قسمت اول این مقاله، با ۱۰ واقعیت جالب در مورد پروفسور استیون هاوکینگ آشنا خواهید شد.

1 – شرط‌ بندی درباره‌ی سیاه‌چاله‌ها را باخته است

حتما مثال معروف درخت هرچه پر بارتر، افتاده‌تر است را شنیده‌اید، حتی هاوکینگ نابغه نیز اشتباه می‌کند، اما به اشتباهش اعتراف می‌کند. سال ۱۹۹۷ هاوکینگ و یکی از همکارانش در مورد سیاه‌چاله‌ها شرط‌بندی کردند. برای اینکه درک بهتری از شرطی که آن‌ها بسته‌اند داشته باشید ابتدا کمی در مورد سیاه‌چاله‌ها توضیح می‌دهیم.

ستارگان بسیار غول پیکر هستند، بعضی از آن‌ها چند صد برابر خورشید جرم دارند و در نتیجه از گرانش فوق‌العاده قوی برخوردارند. تا زمانی که ستاره سوخت هسته‌ای دارد با سوزاندن انرژی در قلب خود بر گرانش فوق‌العاده‌اش چیره می‌شود، در حقیقت بین نیروی جاذبه و انرژی درونی ستاره تناسبی وجود دارد که نه می‌گذارد ستاره منفجر شود و نه در هم فرو بریزد، اما پس از آنکه یک ستاره‌ی غول‌پیکر سوخت هسته‌ای خود را تمام کرد نمی‌تواند در برابر نیروی عظیم جاذبه‌ی خود مقاومت کند و ستاره در خود فرو میریزد که در نتیجه سیاه‌چاله ایجاد می‌شود.

جاذبه‌ی سیاه‌چاله‌ها انقدر قوی است که حتی نور هم نمی‌تواند از آن فرار کند و چون هیچ نوری از سیاه‌چاله بیرون نمی‌آید، کاملاً سیاه به نظر می‌رسد. با این حال در سال ۱۹۷۵ هاوکینگ پیشنهاد کرد که سیاه‌چاله‌ها کاملاً سیاه نیستند و از آن‌ها پرتوهای انرژی ساطع می‌شود یا به اصطلاح سیاه‌چاله‌ها بخار می‌شوند. همچنین هاوکینگ گفت اطلاعاتی که به درون سیاه‌چاله فرو می‌ریزند برای همیشه از بین می‌روند که این ایده در تضاد با قوانین مکانیک کوانتومی بود و به همین دلیل آن را پارادوکس اطلاعات نامیدند.

در سال ۱۹۹۷ فیزیکدان نظری آمریکایی جان پرسکیل به این نتیجه رسید که اطلاعات از درون سیاه‌چاله می‌تواند فرار کند و در نتیجه قوانین فیزیک کوانتوم قابل شکستن نیستند، او و هاوکینگ بر سر این موضوع با هم شرط‌بندی کردند. در سال ۲۰۰۴ در یک کنفرانس علمی هاوکینگ اعتراف کرد که آن زمان در اشتباه بوده است، او گفت به دلیل اینکه در سیاه‌چاله‌ها بیشتر از یک توپولوژی وجود دارد و یکی از این توپولوژی‌ها می‌تواند اطلاعاتی را که بقیه توپولوژی‌ها کسب کرده‌اند را منتشر کند بنابراین اطلاعات در سیاه‌چاله از دست نخواهد رفت.
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


2 – هاوکینگ موفق به کسب جوایز متعدد و متفاوتی شده است

پروفسور استیون هاوکینگ در طول زندگی پربار علمی خود موفق به کسب جوایز فوق‌العاده‌ای شده است که در این مقاله به تعدادی از آنها می‌پردازیم.

سال ۱۹۷۴ هاوکینگ به عضویت آکادمی سلطنتی علوم انگلستان که قدمتی حدود ۴۰۰ سال دارد، پذیرفته شد و یک سال بعد پاپ پل ششم مدال طلای علوم را به وی اهدا کرد. او همچنان موفق به دریافت مدال آلبرت انشتین و هیوز از انجمن سطلنتی شده است. سال ۱۹۷۹ کرسی استادی ریاضیات در دانشگاه کمبریج را دریافت کرد و به مدت ۳۰ سال این صندلی را نگه داشت، جایگاهی که زمانی به اسحاق نیوتن تعلق داشت.

در دهه‌ی ۸۰ میلادی هاوکینگ موفق به کسب درجه‌ی فرماندهی امپراتوری بریتانیا شد که فقط یک درجه از مقام شوالیه‌ کمتر است، او همچنین به درجه همراهی افتخار به خاطر خدماتش نائل شد که در کل جهان بیشتر از ۶۵ نفر موفق به کسب این افتخار نمی‌شوند. سال ۲۰۰۹ هاوکینگ از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مدال آزادی را به عنوان بزرگترین مدال غیر نظامی این کشور، دریافت کرد. با وجود تمام این افتخارات هنوز جایزه‌ی نوبل به وی اهدا نشده است.
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


3– هاوکینگ نویسنده‌ی کتاب‌های کودکان است

یکی از موارد غیر منتظره در رزومه‌ی کاری استیون هاوکینگ نویسندگی برای کودکان است. سال ۲۰۰۷ هاوکینگ و دخترش لوسی کتاب راز کلیدی جورج را برای کودکان منتشر کردند. این کتاب درباره‌ی نوجوانی به نام جورج نوشته شده است که پدر و مادرش با تکنولوژی مخالف‌اند.

او با همسایه‌اش که فیزیکدان است دوست می‌شود و کامپیوتری می‌سازد که پورتالی برای ارتباط با دنیاهای دیگر به وجود می‌آورد. بخش زیادی از کتاب برای آشنایی کودکان و نوجوانان با مفاهیم علمی مانند سیاه‌چاله‌ها و منشاء حیات نوشته شده است که توجه هاوکینگ را به نسل‌های آینده نشان می‌دهد. در سال ۲۰۰۹ کتاب دوم از سه‌گانه‌ی ماجراهای جورج به نام گنجینه‌ی کیهانی منتشر شد.
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


4 – هاوکینگ به وجود فرازمینی‌ها معتقد است

با توجه به سابقه‌ی درخشان هاوکینگ نظرات وی در مورد امکان وجود حیات فرازمینی برای مردم بسیار جالب است. سال 2008 در جشن ۵۰ سالگی ناسا، هاوکینگ در سخنرانی خود گفت که با توجه به وسعت جهان، امکان وجود انواعی از حیات بدوی در فضا وجود دارد اگرچه حیات هوشمند نادر است. بعد با حالت مزاح گفت بعضی‌ها اعتقاد دارند ممکن است روی زمین حیات هوشمند به وجود بیاید. پروفسور استیون هاوکینگ گفت انسان باید در برخورد با بیگانه‌ها بسیار محتاط باشد زیرا احتمالاً حیات آن‌ها مبتنی بر DNA نیست و ما مقاومتی در برابر بیماری‌های آن‌ها نداریم.

 همچنین در قسمتی از مجموعه‌ی جهان همراه با استیون هاوکینگ که از کانال دیسکاوری پخش شد، توضیح داد که بیگانه‌ها ممکن است منابع سیاره‌ی خود را به پایان رسانده و به دنبال تسخیر و استعمار سیارات دیگر باشند، همچنین آن‌ها می‌توانند انرژی خورشید را متمرکز کنند و با ساختن کرم‌چاله‌ای از طریق فضا-زمان حرکت کنند.
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


5- هاوکینگ بی‌وزنی را تجربه کرده است

سال ۲۰۰۷ زمانی که استیون هاوکینگ ۶۵ ساله بود به کمک شرکت جاذبه‌ی صفر توانست بی‌وزنی را تجربه کند. او پس از ۴ دهه موفق شد از صندلی چرخ داره خود فاصله بگیرد و حتی توانست حرکات ژیمناستیک انجام دهد. هواپیمای شرکت جاذبه‌ی صفر، هاوکینگ را تا ارتفاع زیادی بالا برد و سپس به سمت زمین سقوط کرد که چند بار و هر بار به مدت ۲۵ ثانیه تجربه‌ی بی‌وزنی را برای وی ایجاد کرد. همچنین ریجارد برنسون یک صندلی رایگان در فضاپیمای توریستی ویرجین گلکسی به وی اختصاص داده است.
۱۰ حقیقت در مورد پروفسور استیون هاوکینگ (قسمت دوم)


اما هنگامی که از هاوکینگ پرسیدند چرا با وجود خطرناک بودن این تجربه را قبول کرد است، او دلیل کار خود را حمایت از سفرهای فضایی اعلام کرد و گفت با توجه به گرم شدن زمین و احتمال جنگ هسته‌ای و محدود بودن منابع در آینده، انسان باید به فکر مهاجرت به فضا باشد. او امیدوار است که اکتشافات و گردشگری فضایی خصوصی توسعه پیدا کند و انسان به دیگر سیارات سفر کرده و از منابع آن‌ها برای زنده ماندن استفاده کند البته اگر تا آن زمان بتواند زنده بماند.


نظر بدهید
نمونه سوال فیزیک چهارم
تاريخ : شنبه پانزدهم آذر 1393 | 21:25 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
نمونه سوالات نهایی فیزیک چهارم (پیش دانشگاهی ) را درادامه ببینید.



ادامه مطلب
نظر بدهید
تنها بمان.....
تاريخ : جمعه چهاردهم آذر 1393 | 15:39 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
 

 

تنها بمان ؛

تنهایی شانس درک غریب جستجوی حقیقت رابه تو هدیه خواهد کرد.

شانس درک یک جستجوی مقدس،جستجویی که زندگی تان را ارزشمندخواهدساخت.


نظر بدهید
مجله ی رشدفیزیک (پاییز93)
تاريخ : پنجشنبه سیزدهم آذر 1393 | 15:59 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
 جهت مطالعه ی مجله رشدفیزیک (پاییز93) به ادامه ی مطلب مراجعه فرمایید

 


ادامه مطلب
نظر بدهید
لبیک یا حسین (ع)
تاريخ : پنجشنبه سیزدهم آذر 1393 | 15:29 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
32836776545746918395.jpg

 

نوشتم اول خط بسمه‌ تعالی سر

بلند مرتبه پیکر  بلندبالا سر

فقط به تربت اعلات سجده خواهم کرد

که بنده‌ی تو نخواهد گذاشت  هرجا سر

قسم به معنی "لا یمکن الفرار از عشق"

که پر شده است جهان از حسین سرتاسر

نگاه کن به زمین! ما رایت الا تن

به آسمان بنگر! ما رایت الا سر

سری که گفت من از اشتیاق لبریزم

به سرسرای خداوند می‌روم با سر

هرآنچه رنگ تعلق، مباد بر بدنم

مباد جامه مبادا کفن  مبادا سر ...



نظر بدهید
هرچیزکه درجستن آنی،آنی
تاريخ : چهارشنبه دوازدهم آذر 1393 | 23:30 | نویسنده : سیدناصرمحمدی نیا
گردرطلب گوهرکانی،کانی

گردرهوس لقمه نانی،نانی

این نکته ی رمزاگربدانی،دانی

هرچیزکه درجستن آنی،آنی



برچسب ها :چگونه فیزیک بخوانیم؟ , چگونه فیزیک بخوانیم؟
محصولات پر فروش

دسته بندی محصولات

بخش همکاران
دسته بندی صفحات
دسته بندی اخبار
بلوک کد اختصاصی